aöf diplomasıyla yurtdışı hakkında bilgisi olan var mı?

ben mühendislik okuyorum ve alanımı hiç sevmiyorum, zaten başarısızımda. açıktan işletme okuyarak ortalamamı yüksek tutsam ve güzel sertifikalar+ çok iyi ingilizceyle avrupada iş bulabilir miyim? yüksek lisans isterdim ama o kadar maddi durumum yok, belki almanyada olabilir ama kabul almam mümkün olur mu? fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim :)

1. Aöf diploması sayılmıyor diye biliyorum

5 kasım 2019 04:44

2. Tercih edeceksen İstanbul Üniversitesi tercih et. O yurt dışı için daha iyi bir ihtimal.  Olmaz demiyorum çünkü açıköğretim mezunu pilotlar bile var (evet yeterli sınavları geçersen olabiliyorsun ben de ilk duyduğumda baya şaşırdım böyle bir sürü mezun var) ama çok çok çok çalışman lazım. Şansını dene bir kere ne kaybedeceksin?

5 kasım 2019 05:57

3. Aof diplomasinin sayilmamasj gibi bi durum soz konusu gibi degil. Diplomanin uzerinde acikogretim ile ilgili bi ibare olmuyor bildigim kadariyla.

5 kasım 2019 09:58

4. Sonuc olarak acikogretim yazmiyor, ayrica dunyanin her yerinde olan ve kabul goren bir sistem online/ acikogretim. Sirf laf etmis olmak icin acikogretim bi ise yaramiyor demek dogru degil.

5 kasım 2019 10:16

5. mühendisliği bir şekilde bitirin ve işletme yüksek lisansı yapın. aöf vs. çözüm olmaz. mühendislerin hepsi üretimde veya sahada çalışmıyor sonuçta çoğu zaten yönetim işi.

5 kasım 2019 10:35

6. Diplomada açıköğretim mezunu olduğu yazıyor. Eğer yurt dışı  değilde devlet için söyleseydin devlet mezun olduğunda açıköğretim veya örgün olduğuna bakmıyor KPSS puanına bakıyor. Geçen yıl birisi coğrafya okuyup formasyon aldıktan sonra coğrafya öğretmeni olarak atanmıştı. Aynı şekilde açıköğretim de bir ara anasınıfı öğretmenliği vardı. Staj öğretmenim ordan mezun olup atanmıştı.

5 kasım 2019 11:55

7. Ay ne atarlanmışsınız sizde. Zaten dünyanın her yerinde geçerliliği olan bir mühendislik okuyorum bir mesleğim var yani 3.50 ortalamam olmasa da ki pek ortalamaya bakmıyor bölüm oturur kasar bir şeyler geliştiririm(gizlinot: daha önce de yaptım) onun referansıyla yine işe girerim ayrıca annem ingilizce öğretmeni kendimi bildim bileli ingilizce konuşuyorum yani bilmikli igitim ilmik firkli siylir benim için geçerli değil. Zaten baştan söylediğim şey bu mesleği yapmak istemediğim, bu kadar büyütecek bir şey yok en kötü kendi işimle gider orada alanını değiştiririm geç olur ama yaparım yani lütfen sakin olun hahaha

5 kasım 2019 12:37

8. Bilmeyen ne çok kişi yazmış.. açıköğretim "iktisadi ve idari bilimler" fakültesinden mezunum.. benim diplomamda bu şekilde yaşıyor.. açıköğretim okuduğunuzu söylemezseniz hiç kimse bilemez.. ama bazı iş başvurularında örgün eğitim istiyoruz diye söylüyorlar ve mülakatlarda soruyorlar söyleyip söylememekte sizin insiyatifinize kalıyor. Çünkü bu fakültedeki bölümlerin çoğu dışarıdan seminerler eğitimler kurslar alarakta halolunacak işler.. ve kendinizi çok iyi geliştirerek örgün eğitim açığını rahatlıkla kapatabilirsiniz(bu bölüm için söylüyorum)bizim ülkemizin çoğu mali müşavirleri açıköğretim mezunlarıdır unutmayalım..

Diğer sorduğun soruya gelicek olursan benim ingililizcem var(kursa giderek edindim) ve özel şirketlerde çok iyi pozisyonlarda altımda mühendis ekipleri çalıştıracak kadar yöneticilik yaparak çalıştığım da oldu. bu iş deneyim ve birazda şansa bakıyor.. azminize,kendinize ve kaderinize güveniyorsanız yurt dışı neden olmasın süslüm..

5 kasım 2019 12:49

9. süslü insanların burada tepki gösterdiği zaten sizin şu anda mevcut mühendislik eğitiminizle bile yurt dışına gitme ihtimalinizi düşükken aöf işletmeyle gidebileceğinizi ummanız :d kendiniz söylüyorsunuz alanımı sevmiyorum diye bu kadar ilgisizken kim niye sizi avrupa’da işe alsın? avrupa’da İngilizce bilmek maharet değil isterseniz anadiliniz gibi konuşun, ingilizceye ek olarak gideceğiniz ülkenin dilini çok iyi bilseniz bir de üstüne kendi alanınıza ilgili olsanız ve ‘extraordinary’ bir başarı gösterseniz alanınızda ancak öyle gidersiniz hiç öyle aman canım kendi alanımla gider orda işletmeye dönerim diye kendinizi kandırmayın yani gitmek o kadar kolay olsa Türkiye’de insan kalmazdı

5 kasım 2019 12:52

10. Teşekkürler cevaplar için :) bu arada biliyorum çok büyük başarı göstermem gerektiğini ama zaten meslek lisesinde bilgisayar okudum+ şu an bilgisayar okumaya devam ediyorum anon10 yani alanında bilgili ve tecrübeliyim sadece elektronik kısmı biraz sıkıntı ama Almanya'da yükseğe kabul alabilirim maddi olarak çok zorlamaz zaten sonra açlışma izni falanda veriyorlar yani kendi alanımdan gidersem bir şekilde tutunurum o sıkıntı değil benim için(gizlinot: Biraz almancam var zaten gittikten sonra yıllar içinde çok geliştirebilirim zaten). Sadece farklı bir alanda daha mutlu olurum ve bir şekilde yapacağım zaten ama ben daha kısa sürede alan değiştirebilir miyim diye merak etmiştim LoL.

5 kasım 2019 13:00