ağızda hpv nedenli siğil bana bulaşır mı?

süslülerim çok yakın arkadaşımın ağzında siğil çıktı ve testler sonucu hpv kaynaklıymış. ben arkadaşımla aynı bardaktan su vs içiyordum. bana da bulaşmış olabilir mi? internette net bişey bulamadım bilgisi olan var mı?

1. Bulaşsa da bi şey olmaz.

29 aralık 2019 00:56

2. Bilgim yok ama hiv de bile ağzında açık yara olmadıkça tükürükle bulaşmaz diye biliyorum.

29 aralık 2019 00:58

3. Ağızda çıkan siğil kanser yapmıyor. Raad ol

29 aralık 2019 01:03

4. Yok cidden yakın arkadaşım bende olsa söylerim.

Biraz tedirginim yazıyı okudum ihtimal var yani. Ben baktığımda öpüşmeden bulaşır diye okudum ama böyle aynı bardak çataldan bulaşır mı onu bilemedim.

Sanırım doktora gidicem..

29 aralık 2019 01:04

5. Hem makat hem ağzında var. Oral yolla bulaşmış ağzına.

29 aralık 2019 01:05

6. ağızdan ağza bulaşmış olabilir temas etmesi yeterli.

makattaki hpv de çok sıkıntılı. desperate housewives'daki marcia cross'a da makattan bulaşmış şimdi anal kanser hastası oldu.

29 aralık 2019 01:11

7. Siğil yapan türü genelde kanser yapmayan türüymüş diye okudum arkadaş henüz smear yaptırmadı ama..

29 aralık 2019 01:14

8. Siğillerle direkt temas bulaşmayı arttıyormuş o nedenle.

29 aralık 2019 01:24

9. Böyle bulaşıcı hastalıklar vücut salgısıyla, terle tükürükle göz yaşı ile bulaşabiliyor. Ayrıca nasıl aynı bardağı kullanıyorsunuz. Ailemle zorda kalmadıkça hiç bardak, kaşık falan asla paylaşmam

29 aralık 2019 01:39

10. siğil yapıyorsa %100 kanser olmuyor diye bir durum yok benim bildiğim kadarıyla. sadece siğil yapmayan türleri daha riskli çünkü kanseri fark edememe ihtimali var uzun süre. gırtlak kanserine, oral yolla partnere bulaştırmaya kadar yolu var. direkt temas olmadıkça bulaşma ihtimali düşük ama yine de dikkatli olun.

29 aralık 2019 01:44