aşık evlenmek vs. zengin biriyle evlenmek?

süslüler hayatimda hicbir zaman zengin olamayacagimi kabullendigim, ev sahibi olmanin, guzel bir evde oturmanin, icini gonlumce dosemenin benim icin imkansiz oldugunu kabullendigim noktadayim. maasim asla burada yazanlar kadar dahi yuksek olmayacak. benim icin iyi bir hayatin tek yolu zengin biriyle evlenmek. ancak gercekten sevdigim cok iyi bir sevgilim oldugu icin zengin biriyle evlenme secenegi de ortadan kalkiyor. onun da hicbir zaman iyi kazanamayacagi belli. hayatimiz birlikte mucadeleyle ve hesap kitapla gececek. annem babam memur oldugu icin yokluk cekmedik ama var da sayilmazdi. hep kiraci oldugumuz icin odama duvar kagidi bile asamadim, bir civi bile cakamadim cocukken. hicbir zaman ailecek guzel bir restoranda yemek yemedik. cok nadir tatile gittik ve orda bile surekli bir para hesabi oldugu icin hic keyif aldigimi hatirlamiyorum. diken ustunde ve suclu hissediyordum, her seyden kismamiz gerektigi icin huzurlu olamiyordum. simdi cocugum olursa ayni hayati ona verecegim. maddi kaygilar yuzunden istedigim halde cocuk yapamayacagim. benimle ayni durumlardan gelip de zengin biriyle evlenen arkadaslarima bakinca uzuluyorum. yurtdisi tatilleri, guzel evlerde oturmalar, guzel ve keyifli etkinlikler, kafa rahatligi... dunyada boyle bir seye erismek mumkunken ayni fakirlik dongusune kendimi hapsetmek istemiyorum. hayatta ilerleme kaydetmek istiyorum. yogun calistigimiz icin sadece geceleri birbirimizi gordugumuz, ortak paramizin hicbir seye yetmedigi, gozumun baskalarinin imkanlarinda kaldigi bir evliligi neden gerceklestireyim ki diye dusunuyorum. hep asik olmak istiyordum ve sonunda oldum. ama simdi de sinaniyorum. asik oldugum biriyle mucadele icinde bir hayata evet demek mi yoksa aramizin kotu oldugu ama zengin biriyle evlenip kendi kisisel hayallerimi gerceklestirmek mi beni daha mutlu eder bilemiyorum. sevgilimi cok sevdigim icin ayrilmayacagimi biliyorum aslinda, ama bu fikirler kafamda donup durdugu icin onu da mutsuz edecegim. ne yapilmali susluler? ailem de cok asik olarak evlenmis ama kavgalari hep para yuzunden oldu, hayatlarini, asklarini yasayamadilar bile. oysa birbirlerini sevmeseler bile zengin ciftler bir sekilde mutlu ve huzurlular. ayni dusuncelerle evlenen susluler, su anki durumunuz nedir? pisman misiniz yoksa iyi ki mi diyorsunuz?

1. bu arada gorece rahat bir hayat yasamak icin zengin biriyle evlenmeme de gerek yok. sadece mantik evliligi yaparak meslektasim olan biriyle evlensem bile en azindan kendi işimin patronu olacağım. zengin olamasak da maaşlı köle olmayacağız. güzel geçineceğiz. asıl sorum aşk mı yoksa mantık evliliği mi?

26 şubat 2023 13:54

2. Herkesin dinamiği farklı.

Kimi hem mantık hem aşk birlikte buluyor

Kimi sadece mantık evliliği yapıyor

Kimi aşktan evleniyor mantıksız olsa da

Çok para kazanmak için kendinizi geliştirmeye çalışmanız daha iyi olur, kendinizi geliştirirken sizin gibi biriyle tanışırsınız belki hayat bu, ya da aşık olduğunuz adamla plan yapın para kazanma mevzusu üzerine

26 şubat 2023 14:10

3. zamanla askimiz biterse ya da bana daha farkli davranmaya calisirsa bos yere omrumu fakirlige mahkum etmis olacagim. cok sinirlenirim o durumda. insanlara guven olmuyor ama paraya guven oluyor iste. fakir biriyle evlenip bosansam geride sadece maddi kaygilarla evde kos kos gecirdigim yillar kalacak. zengin biriyle evlenip bosansam en azindan o surecte bir suru tecrube edinmis, gezmis, en azindan bir kez dusunmeden harcamis olurum hayatta.

26 şubat 2023 14:15

4. süslü aklında şimdiden böyle şeyler dönmeye başladıysa evlendikten birkaç yıl sonra fakirliğinizden iyice yaka silkip illallah edeceksin muhtemelen. sevgi falan kalmayacak, ay sonunu getirmek için boğazından kestiğinde ya da aldığın bir ruj bir anda bütçeni sarstığında bile evlilikten soğuyacaksın.

öte yandan zengin erkek nereden bulacaksın onu da bilmiyorum. zenginlik kıstasın ne mesela, aşağı yukarı maaşı mesleği iyi  olan, arabası olan, borcu olmayan herkesi zengin görecek kadar kötü durumdasın diye anlıyorum. eğer öyleyse ve güzelsen, etrafında durumu iyi erkekler varsa bence sevgilinden ayrıl önündeki maçlara bak. ama mesleğin kötüyse ve o kadar güzel de değilsen biraz zor olabilir hayalindeki erkeği bulmak. kendini sen tanıyorsun. evet zengin olmak istiyorsun ama şapkanı önüne koy düşün," zengin bir erkeği kendime aşık edebilir miyim, nikah masasına oturtabilir miyim" bu sorulara sen cevap ver. tabii bi de olay sırf para değil, gönlüne gözüne hoş gelen biri de olması gerekiyor bu kişinin. sonuçta her gece yatağa gireceksin. sevmediğin biriyle sırf zengin diye ömür geçmez. paralı ama mutsuz olursun.

26 şubat 2023 14:22

5. Kailteli zengin bir erkek kendi cevresinden yine zengin bir kızla evlenir, geriye zengin ama ayı gibi adamlar kalıyo sanki, iyi zenginler bizden daha uyanıklar neden maddi durumu kötü bir kızla evlensinki mesele güzel kızsa zaten onu da kendi çevrelerinden buluyorlar, ha zengin erkek eğer durumu kötü bir kızla evlenirse onun da büyük ve saklaması gereken kusurları olduğunu düşünürüm, çevremde çok örneğine şahit oldum onlar da çöp erkek sınıfında benim gözümde.

26 şubat 2023 14:24

6. Hahahahah, ya herşey garanti zaten değil mi? Şaka mı yapıyorsunuz gerçekten mi açılıyor bu sorular anlamıyorum ki? Bazen diyorum ki iyi ki 2 kulağımın arası dolu :)

26 şubat 2023 14:56

7. Öncelikle aşık değilsin sen, aşık olsan şöyle şeyler söyleyemezsin.. dolayısıyla aşkı ele.

Herkes duygusal değil bazilari paraya daha çok önem veren Materyalist insanlar. Sevdiği adamla yaşamak yerine ayı olsun bana chanel alsin diyenler var. Böyle biriysen bul akpli bi müteahhit döşe evini.

Ama sen karşı tarafla para için evlenir iliskiyi ticarete çevirirsen, karsi taraf da iliskiyi böyle görür, seni para verip aldığı bir kadin olarak görür, bunu unutma aklından çıkarma. Bu adamdan da romantizm falan bekleme

26 şubat 2023 15:23

8. sevgilinize uzuldum gercekten. zenginligi ve aski bir arada bulabilirsiniz biri olunca oteki olmuyor diye bir sey yok ama ya iflas ederse? ya bir kaza gecirip calisamayacak duruma gelirse? sirf zenginlik icin evlenirseniz dayandiginiz hersey bir anda yok olabilir. o zaman dayanaginiz ne olacak acaba? cunku anladigim kadariyla hic bir zaman iyi bir kariyer ve maas beklentiniz olmadigi icin kendinizi gelistirmek adina bir seyde katmiyorsunuz. insanin beklentisi once kendinden olmali, ortaya koyamayacagin, yari yariya bile karsilayamayacagin bir seyi/hayati karsi taraftan beklemek bana asiri cikarcilik ve zavallilik geliyor. yatiriminizi once kendinize yapiniz, cok az ferketmez. ama baskasina birakmayin hayat standartinizi.

26 şubat 2023 15:26

9. Aşk bitiyor evet kimse ömür boyu sürüyor demesin ama hiç başlamaması bir gün bitmesinden çok daha kötü. Aşk bitinca geriye sevgi saygı kalıyor ama başlamadığında elde var sıfır. Ayrıca Bir insan kafa rahatlığına sahip değilse zengin de olsa fakir de olsa aynı. Zenginle evlensem kafam rahat olurdu diyorsan çok yanılıyorsun. O zaman da bu para bir gün biterse, terk edilirsem ne yapacağım korkusu olacak çünkü kendi ayakların üzerinde durabilmeyi öğrenememişsin. Bir insanın dayanınca asla düşmeyeceği tek dayanak kendisidir. Öncelikle bunu unutma.

Bunları söylüyorum diye farklı olduğumu sanma Aynı durumdayız. Çocukluğum fakirlikle ve sinirlerimin bu yokluklar yüzünden yıpranmasıyla geçti, pazarcılık da yaptım üni okurken bir yandan marketlerde de çalıştım. Ne annem ne babam memurdu. Babam da ben okurken vefat etti zaten. Üniversite de rezalet geçti açıkçası. Hiç ama hiç kolay olmadı ama Şu an tek başıma iyi kötü geçinebileceğim, beni kimseye muhtaç etmeyecek kadar kazanıyorum çok şükür. Ama kendi evim vs şimdilik hayal. Gene de hala aşık olmadığım, en azından çok çok sevmediğim biri ile aynı yatağı aynı evi paylaşma fikri bana inanılmaz uzak geliyor. Altı üstü aynı ofiste geçirdiğim Sevmediğim iş arkadaşım bile gözüme batıyor. Otuzlarımın başındayım küçük de değilim. Belki de fakirlik gördüğüm için kazandığım para ile eskiden sahip olmadığım imkanlara ucundan kıyısından sahip olmak yeterince tatmin edici geliyordur. Gidip şimdi benden çok daha az kazanan ya da belli ki ömür boyu çok az kazanacak biriyle evlenmem ben de çoluğumu çocuğumu düşündüğümden ama çocuğum iyi yaşasın diye sevmediğim bir zenginle de evlenemem çocuklarım kusura bakmasın.

26 şubat 2023 15:53

10. Birisi sizi hayallerinizden uyandirsin ya öyle uzun boylu afet taş inanılmaz güzel seksi ve bakımlı biri degilseniz zengin biriyle ihtimaliniz yüzde 1. Başkasının üzerine hayal kurmayın yıkılır. Kendiniz hayallerinizi gerçekleştirin.

26 şubat 2023 15:58