aşık olunca aşırı kıskanç oluyorum ve hep aldatılacağımı hissedip çok üzüntü ve endişe çekiyorum. nasıl aşabilirim?
terapi görecek param yok, onu eleyelim. ben tecrübe sonucu tavsiye rica ediyorum.
ben çok çirkin bir kadınım. lütfen, politik doğruculuk adına "hayır, çirkin değilsin" demeyin süslüler, resmen çirkinim. aşık olduğum zaman çirkinliğim nedeniyle her an aldatılacağımı, her an terk edileceğimi düşünüyorum ve içim içimi yiyor. instagram'da dünya güzeli (ama gerçekten çok güzel, bir içim su gibi, su perisi gibi) kadınlarla takipleşiyor. ben ne kadar estetik opersyon geçirirsem geçireyim o peri kızları gibi güzel olamam. not: lütfen buradan "kadın düşmanı" gibi saçma yorumlar çıkmasın, ben kimseye en ufak bir düşmanlık veya güzel hiçbir hemcinsime en ufak bir kin duymuyorum. benim flörtüm veya sevgilim olan erkekle takipleşmedikleri sürece hiçbir şey hissetmem ama benimki nerede bir elf var, onunla takipleşmiş :( duygularım çok yoğun, umarım anlatabilmişimdir. içimde kıskançlığın yanında yetersizlik, değersizlik duyguları da oluşuyor. dün çok ağladım, bugün de halen moralim bozuk. "bir erkek bana asla aşık olamayacak, çirkin olduğum için, gözü hep dışarıda kalacak ve sonunda aldatacak" düşüncesi beni içten içe bitiriyor.
bir diğer ihtimal: sorun bende değil de onda mı? acaba adam gerçekten güvenilmez olduğu için mi benim içimdeki duygular bana bu kadar acı veriyor? yani adamın güvenilmezliğini ve gerçekten aldatacağını sezdiğim için mi bu kadar üzülüyorum? bazen "kadınların sezgileri böyle şeyleri anlar" derler de... oradan aklıma geldi :(