1. annem tam anlamıyla kontrol manyağı bir insan. her şey onun dediği gibi olsun onun haberi olmadan bu evde karınca gezemez kafayı yer. 15 yaşında erkek kardeşim var bazı akşamlar onunla bilgisayar oyunu vs oynuyoruz ve evde hem kuş hem de benim kedim olduğu için ikisini ayırmak amaçlı kediyi odaya alıp kapıyı kapatıyoruz. mesela geçen akşam odaları ayırdık (zaten ayrıydı da ben bilgisayarın olduğu odada yatıyodum şimdi o odaya kardeşim geçti ben kendi eski odama geçtim) annemin tepkisi direkt “böylesi daha iyi oldu zaten kapıyı kapatıp durmanız hoşuma gitmiyodu” aynı şekilde eğer odamın kapısı bi sebepten kapalıysa ve içeri girecekse asla haber vermez kapıyı tıklatmaz direkt içeri dalar. kardeşime de aynısını yapıyor. ben ilk başta bu evden gitmeden önce kapı bile kapattırmazdı hemen gelir açardı noluyo bu odada neden kapı kapalı diye. özel alana, kişisel eşyaya, kişisel hayata, görüşlere asla saygısı yoktur. sevgilimle birlikte yaşamamızı biz zorla kabul ettirdik bir bakıma.
bir tane de köpeğimiz vardı o şimdi erkek arkadaşımla kalıyor kedi bende. anneme köpeği birkaç haftalığına getirmek istiyorum dediğimde hep geçiştirdi veya hayır dedi neden diye sorunca da “öyle bu evde benim sözüm geçer” diye cevap veriyor ve bu espri değil gerçekten böyle düşünüyor ve bunu uyguluyor. ara sıra kocası (üvey baba) kardeşim vs köpeğin gelmesini istediklerini söyleyince de kediyi ona ver köpek gelsin o zaman ikisini birden istemiyorum hem kedi sevdirmiyo bize köpek sevdirir vs diyor. tabii ki ikisini birden evde istememesini anlarım ama bu şekilde şart koşması ve kediyi ver o zaman demesi benim tepemi attırıyor.
evde kendime uğraş bulmaya çalışıyorum boya siparişi verdim internetten. anneme “boya sipariş ettim odada bir şeyleri boyayacağım ama gaza gelip evin her yerini boyarım diye korkuyorum” dediğimde ise “o odada ne yapıyorsan yap odanın dışında bir yer boyadığını görmeyeceğim” diyor ciddi şekilde kızarak ve azarlayarak. hem de ben şakayla karışık söylediğim halde.
burada yaşarken dil kursuna gidiyordum o ülkede okumak istediğim için ama üni için gidince kurs da ülke de yalan olmuştu. şimdi hazır en az 6 ay burdayım kursa yeniden başlamayı düşünüyordum belki okulu dondurup gerçekten de o ülkede okumaya başlamak gibi planlarım vardı. anneme daha kursa yeniden mi gitsem dediğim an “saçmalama” diye bağırdı. sanki e5te kendimi satıcam dedim öyle bir tepki. nasıl ödeyeceğimizi hiç düşünmüş müyüm sadece kendi isteklerimi düşünüyormuşum vs vs. halbuki ben çalışmayı ve kazandığım parayla ödemeyi düşünüyordum (gizlinot: freelance çalışmaktan bahsediyorum ayrıca birikmişim de var ve kurs zaten iki ayda bir 700 tl gibi bir şey o parayı hayli hayli kazanıyoruz yani durumumuz kötü de değil ama o hiç bunları sormadı bile)