aşırı dincilerin bebeklerini bile oldukca kapalı giydirmesi?

bazı uzaktan akrabalarım cemaatçi tarikatçi gibi bir şey. kendileriyle görüsmeyiz ama mecburi toplanmalarda da ayak üstü sohbetimizi ederiz. içlerinden yargılasalar da açık açik yaşam tarzımıza bir hadsizlikleri olmadı yani o yüzden daha konuşulabilir insanlar. gelelim konumuza benimle yaşıt olan kızının da bir kızi var ve ne zaman görsem ya elbise altına tayt giymiş ya abaya gibi upuzun geniş elbiseler ya da şort altına külotlu corap giydirmişler. niyetlerini anlasam da konduramadım yani 1,5 yaş bebege de mi gunah amk dememek icin kendimi zor tutarak sordum böyle sıcaklamıyor mu diye verdigi cevap sapıklıkların çok arttığı ve sapıkların kızına bakıp kötü düşüncelere girmemesini istedigi oldu. ben dumur oldum ne diyecegimi bilemedim. sonra kesfette de ciktı karsima bu tarz bir butik bile açmıslar. çarşafın desenli bir tık renkli hallerini bebek kıyafeti diye satiyorlar kabe işlemelei falan biz bu çocukları nasıl koruyacagız, çok çirkin degil mi ya kendilerini sıcakta kumaşlar altına hapsetmeleri bitti sıra çocuklarına gelmiş. bu nasıl bir zihniyet direkt günah diyemedi de pedofili dedi resmen karşı çıkılamasın diye. bebek lan o bebek bebek ay sinirlendim annemle babam olabildigince muhattap olmaministemiyor onları söylediklerinle degistiremezsin, hakli cikamazsin biz çok konustuk sen karışma zaten olabildigince görüşmüyoruz böyle etkinliklerde de tatsızlık olmasın minvalinde konuştukları için bir şey diyemedim hatta annem sıcaklamıyor mu dememe bile kızdı. sorum şu siz ne düşünüyorsunuz bu çocukların suçu, günahı ne?

1. Biri senin dekoltene mini eteğine laf etse bas bas bağırırsın ama. Sanane insanların çocuklarını nasıl yetiştirdiğinden işgüzarlık yapma boşuna

8 eylül 2023 11:14

2. Küçücük bebege sıcakta külotlu çorap giydirilmesiyle aynı sey mi beyinsiz misin? Buraya bu soru sorulmaz bendeki de ayrı salaklık birazdan ebu cehil ilan edilirim

8 eylül 2023 11:16

3. Dediğin gibi o daha bebek, ama bunlsr erkeğinden kadınına hayvandan bebeğe her şeyi diklerini sokacakları bir şey olarak gördükleri için bebeği de kapatmaları çok normal.

Bir, alışsın diye yapıyorlar çünkü kızlarını zorla kapatacaklar. Zorla hissettirerek döverek ya da ipek şal sözü vererek. Küçüklüğünden beri böyle giydirecekler, en iyisi bile kapri kısa kollu giydirecek. Sonra kız kapanacak diyecek ki “ben zaten şortla rahat edemiyorum dışarda askılı giyemiyorum:(“ bi düşünün kapalı tanıdığınız varsa, hepsi bunu söylüyor. Be güzelim neden rahat edemiyorsun hiç düşünmedin mi ya? Neden biri sana dışarda şort giyersen kötü şeyler olacağını bebekliğinden beri empoze etti ve sen şu an bacağından kolundan saçından korkuyorsun.

Neyse, haklısın süslü ama anlamaz bunlar. E çocuğun mini etek giyse izin verirsin ama falan derler bunların max kapasitesi bu çünkü. Çok üzülüyorum doğumundan itibaren ikinci sınıf insan muamelesi gören kadınlara. Kendi vücudundan utanan, erkekten korkan, kendini aciz hisseden. Evet acizsin çünkü o sapık sana bakmasın diye sen tüm dünyanı kısıtlamak zorundasın.

8 eylül 2023 11:20

4. Güzel cevabın için tesekkür ederim a3. Söylediklerinin hepsi çok doğru daha önce de buna benzer bir tartısma görmüştüm twitter da küçükken hevesini alsın ileride kapatırız diye bile düşünmüyorlar direkt bu rahatlıgın tadına varamasın istiyorlar. E bana da annem şort altına corap giydirseydi ben de büyüdukce lanet olsun en azindan efil afil abayamı giyerim giymiyorum şort falan rahat edemiyorum derdim

8 eylül 2023 11:25

5. Oha süslüyü şeriat yanlıları basmış.

8 eylül 2023 11:34

6. o çocuk "sizin" diye istismar edemezsiniz. oldu olacak dövün, satın, atın sonuçta sizin ya çocuk. bir de genç kızlar artık crop giyiyor o yüzden bu ülke muhafazakarlaşmıyor gibi sığ savunmalar görüyordum ama alın ülkenin geldiği nokta bu. kadınların çoğunlukta olduğu bir mecrada bile bebeklere cinsel bir obje gibi bakabiliyorlar. allah sizin gibi insanlarla karşılaştırmasın kimseyi. bu ülkede bu zihniyetten daha tehlikeli bir şey yok.

8 eylül 2023 11:59

7.  Bahsettiğiniz insanlara bişey diyemem. Yaşam tarzı olarak bilemediğim uzak olduğum insanlar. Ben açığım yerine göre orta açıklıkta da bir çok şeyi giyiyorum. Kısa elbise ama süper mini etek değil gibi mesela. Kızım 9 yaşında şort giyer ama çok kısa değil etek giyer ama dikkatli oturmasını söylerim. Çünkü evet pedofili çünkü biz sokaktaki sapıkların nasıl tahrik olacaklarını nasıl davranacaklarını bilemeyeceğimiz ve kontrol edemeyeceğimiz için kendimizi bir noktaya kadar kontrol etmemiz gerekiyor. Bence olması gereken bu. Bunun aşırı dincilikle alakası yok kızımın belli bir sınıra kadar özgürlüğü var, belli bir noktadan sonrasını maalesef içinde bulunduğumuz toplum belirliyor.

8 eylül 2023 12:27

8. Ben yazarken a7 küçük çocuklara hallenebileceğini düşünmenin sapıklık olduğunu söylemiş. Norveç'te yaşıyorsunuz galiba. Çok sevindim keşke ben de gidebilsem bu iğrenç Ortadoğu bataklığından kurtulup

8 eylül 2023 12:29

9. Aynı şeyden bahsettigimizi düşünmüyorum a8cim. Benim de kız yegenim var eteği acılınca düzeltiriz kimsenin kucagına vermeyiz, öpmesine izin vermeyiz annesi babası dısında kimse asla bezini degistiremez, kimseyle yalnız bırakmayız. tabi ki çocuklarimizi çiplak gezdirip bikinili fotograflarını sosyal medyaya atalimi savunmuyorum ben de farkindayim sapikliklarin ama bunu onlemenin yolu yukarida yazdiklarimdir çocuga sıcakta tayt, çorap giydirmek ya da cicili bicili elbiseler yerine abayalar giydirmek degildir bence.

8 eylül 2023 12:36

10. Çocuğunu vegan, vejetaryen besleyenlerden farkı yok gözümde. Adil olan çocuk akıl yaşına erene kadar normal yetiştirip kendi kararıyla kapanmasını beklemek ama din denen kavram herkes özgür iradesiyle hareket edip istediğini yapacak diyen yapıda değil maalesef. Benim dediğim olacak dayatmasını yapan bir yapı

İnsanların çocuğunu nasıl yetiştirdiği beni tabii ki ilgilendirir çünkü kendini koruyamayanlarin (bebek, çocuk, yaşlı, hayvan, ağaç, doğa) korunması benim sorumluluğum. Pkk'lı bir ailenin çocuğunu tc karşıtlıgiyla yetistirmesi ve radikal dindar bir ailenin çocuğunu modern yaşam karşıtı yetiştirmesi ile benzer, ikisi de suistimal

8 eylül 2023 13:34