aşırı kuru saçım için ne yapabilirim?

son bir senede 2 kez açma işlemine maruz kaldı saçım. bir de dyson airstrait aldım ve bir ay aralıksız kullandım, sonrasında saçlarımın çok kuruduğunu fark ettim. şimdi son 1,5 aydır airstraiti kullanmayı bıraktım ama saçlarım aşşşşırı kuru. hayatımda hiç böyle olmamıştı, 1 ay yıkamasam yine de yağlanmaz muhtemelen yani öyle bi kuruluk. dışarıdan insanlar fark ediyor artık. saç tipim kalın telli, gür, şu an sarı ve kıvırcık-dalgalı arası aşırı kuru ve kabarık. duşta okey saloon argan yağlı saç maskesi kullanıyorum. duş sonrası da her seferinde farklı farklı kullanmak üzere elimde isana haarkur 13in1 instensiv krem var, elseve s.o.s koruyucu kurtarıcı bakım kremi var, isana argan yağı, urban care no6 bond flex yağ var. bazen bu dördünün birazını ıslak, birazını kuruyken üst üste sürdüğümde bile saçım emiyor hepsini yine kupkuru görünüyor. normalde saçımı köpükle ya da şekillendirici kremle şekillendirirdim kuruluğuna katkısı olmasın diye onu bile bıraktım. kuaförlerde keratin bakımı yapmaya çalışıyorlar ama saçım zaten açılmaktan dalgaları abilik gubidik bir şekil almış durumda, keratin bakımlar dalgaları daha da bozuyor. öyle olunca doğal haliyle kullanamıyorum, düzleştirince kuruyor döngü başa sarıyor. artık yumurtalı yağlı ev tipi tarifleri bile denemeyi düşünüyorum resmen. her türlü, bakın cidden her türlü önerinize açığım bu konu hakkında, lütfen yardım edin

1. saçlarına duşa girmeden önce durulanmayan saç kremleri ya da hafif nemlendirerek saç maskesi ile maske yap ss. bir saat civarında o saçlarında beklesin. sonra duşta normal yıkayıp bakımlarını yap. duştan çıkınca saç yağından önce mutlaka nemlenmesi için bir ürün sürüp üstüne yağ sür. o nemin hızla kaybolmasına engel olur. saçlarını kurutunca yağ veya serumdan tekrar sür. senin olabildiğince saçlarının üzerine tabaka oluşturup nemin hapsolmasını sağlaman lazım. bildiğim en iyi yöntem de bunlar. kat kat sürüp nemi hapsetmek.

17 ocak 11:33

2. Süslü aynı sorunları yaşadım. Olaplex no 3,6 ve 7 benim kurtarıcım oldu. Duşta da davines maske kullanıyorum. Saçımdaki kuruluk ancak bu kadar ürünle çözüldü maalesef.

17 ocak 11:45

3. Hindistan cevizi yağı ıslak kuru her türlü