abimin beni kıskanması ve sürekli karışıp durması?

abimle aramızda 4 yaş var. çalıştığım işlere devamlı burun kıvırıyor ama bence konu ondan daha fazla maaş aldığımı bilmesi. söylemiyorum ama araştırıyor. ve işimde hep tutunamayacağımı, yapamayacağımı söylüyor halbuki gayet iyi kotarıyorum işleri. sonra bana akıl verir gibi öneriler getiriyor. bana ergenliğimde de hiçbir erkeğin beni beğenip “almayacağını”, evlenemeyeceğimi söylerdi.  işin komiği benden her zaman daha akıllı oldu ama çalışmadı. ben onun kadar zeki dğeildim, sonuçlarım hiç onun gibi olmadı ama hep çalıştım.  dün aile içinde büyük kavga oldu. konu benim gelecekte yapmak istediklerimdi (seyahat gibi). hangi parayla yapıcaksın kızım dedikçe dedi. kazanırım diyorum, ne kazanıyorsun ki sen diyor. sana ne diyorum abartmıyorum 20-25 dk kadar üzerime geldi ben de bağırarak ağladım. sonra babam karıştı ve beni evden kovdu. evet bildiğiniz evden kovdu ve bana sen hastasın, manyaksın dedi bağırdığım için.  şunu anlamıyorlar, ben çocukluğumdan beri hem annem hem babam hem de abimden baskı görüyorum. abim istediği yer gere gidip gezerken bana izin verilmezdi. şimdi kendi paramı kazanıyorum, hala küçümsüyorlar. ben yıllardır birikim yaptım, şimdi hepsi yaşam masraflarım içşn harcayacağım. evet hiç değilse bugün bana yardımı olacak ama yine gelecek için kenara koyduklarım çöpe gidecek.  bugün itibariyle ailemle iletişimi kesme kararı aldım ama çok mutsuzum. beni kıskanıyor değil mi? bir de beni küçümsüyor çünkü kendi kızlar arasında çok popüler, instagramda birkaç bin takipçisi var ve devamlı kızlardan mesajlar alıyor. ben popüler değilim, onun gibi çevrem de yok bence bu da beni statü olarak küçümsemesine neden oluyor. eğer popüler biri olsaydım bu kez de yarışa dönüştürecekti.  çok yorgun çok üzgün ve çok mutsuzum. gece boyu ağladım. evde eşyalarım kaldı onları bile alamayacağım.  ben beni parasal olarak kıskandığını düşünüyorum ondan fazla kazandığım için. ona kaç kez borç vermiştim ve geri ödemedi bile, alamadım.

1. Aileniz oldukça sıkıntılı duruyor. Sevindiğim nokta kimseye muhtaç olmazsınız sanırım işiniz varda. Yinr birikim yapın. Olur da işten çıkar ederseniz kendinizi idare edebilin.

22 ocak 2023 11:44

2. Hikayeyi bir de ondan dinlemek lazım böyle konularda. Maddi olarak daha, rahatsa bunlara kafa yoran bana gereksiz geldi.

22 ocak 2023 11:48

3. Anonim 2, bana seni kim beğenip alacak diyip durmasının, devamlı para durumumu takip etmesinin neresi ondan dinlenecek? Ben onun ne kadar kazandığını hiç takip etmedim. Aldığı borçları da bana ödemedi. Klasik ailemin bakış açısında bir insan: erkek her zaman haklıdır, erkek değerlidir. Sorumdan defol git.

22 ocak 2023 12:06

4. Kardeş kıskançlığından abisinden dert yanan kişiye iki tarafı da dinlemek lazım dediler diye insanları tecavüzcüyle katille empati kuruyor sanan hasta ruhlu zavallı git tedavi ol. İyileşene kadar da toplum içine karışma sakın.

22 ocak 2023 12:38

5. Yine süslü sözlükte iki yüzlü anonimler ss'i kötülemeye ezmeye başlamışlar. Bi defolup gidemediniz. Süslü evden kovulman sana değer vermediklerini gösteriyor. Bence ayrı kendi evine çık. Bu muameleden iyidir. Verdiğin borçları da geri iste. Ortalık karıştıran abi figürünü hayatında öyle birisi olmayan anlamaz. Benim abim de ortalık karıştıran, sürekli arkamdan konuşarak beni kötüleyen birisiydi, ben onu kardeş olarak görmüyorum senelerce yaptıklarından ötürü.

22 ocak 2023 13:02

6. Evden çıkın onları da hayatınızdan çıkarın. Sizi evden kovan insanların sizi hakettiğini düşünmüyorum. Kendinize yepyeni bir sayfa açmanız lazım. Maddi durumunuz iyileştikçe terapiye de başlayın. Böyle bir insana borç verdiğiniz içib kullanılmaya eğilimlisiniz diye diyorum: anne babanız ileride bize bak çok yaşlıyız diye duygu sömürüsş yaptıklarında aklınıza sizi evden kovdukları ve nasıl hissettirdikleri gelsin

22 ocak 2023 13:12

7. Erkek delisi kadınlar her zaman erkeklere hak verir. Yapacak bir şey yok. Erkek anası olmak, evkenilerek bir erkek tarafından onurlandırılmak falan hep bu erkek delisi kadınlardan kaynaklı ve toplumda çok var. Şaşırmıyorum karşı tarafı dinleyelim demelerine çünkü: erkekkkkkk penisss erkekk güç. Konu bu. Tüm penisler sizin olsun da bir rahatlayın, ruh hastaları

22 ocak 2023 16:55

8. kimsenin annesi babası durduk yerde kardes kavgasına taraf olup bir tarafı evden kovmaz eger taraflardan biri alenen haksız degilse. sanırım siz olayı tamamen anlatmadınız burada. çünkü babanız sizi evden kovduğuna ve abinizi savunduğuna göre bir şey yapmışsınız.

Kız kardeşler arasında kıskançlık olur erkek kardeşler arasında kıskançlık olur da abi kız kardeş arasında bu tür bir kıskançlığa hiç rastlamadım, daha çok destek olmaya çalışırlar kız kardeşlerine, sadece erkeklerden kıskanabilirler.

22 ocak 2023 17:20

9. Abim sanane dediğimde gelip bileklerimi tutup bir eliyle de suratıma çaktı ben de çığlık çığlığa bağırıp ona saldırdım. Babam bu yüzden kovdu defol git komşulara rezil ettin diyerek. O da zaten üzerime yürüdü ben de bağırdım

22 ocak 2023 17:57

10. En fazla ne yapmış olabilirim evden kovulacak? Ne yapıcam yani ne şekilde hak etmiş olabilirim? Neden oğullarına dur demiyorlar da ben bağırmaya başlayınca müdahale ediyorlar? Öncesinde hiçkimse müdahale etmedi. Daha önce de bana vurmuşluğu var

22 ocak 2023 18:00