abimin eşinin bize karşı olan tavrını nasıl değiştiricem?
evlenmeden önce de soğuk bir kızdı aslında öyle konuşmayı pek sevmezdi hatta. bir araya geldiğimizde muhabette dahil olmak yerine dinleyen tarag oldu hep. evlendikten sonra da aynıydı buna bir şey demiyorum ama insan da biraz bile samimiyet olmaz mı? geçen hafta teyzemizin kızının nikahı vardı mesela bulunduğu ortamda çok istemeyerek durduğu belliydi. ben kendisini nikah öncesi kuaföre gidicez hep beraber sen de gel bizimle diye arıyorum. ben hazırlanıp gelicem diyor? babam bize bir saygısızlığı olmadı diyor ama bu saygısızlık değil mi sizce? tamam anneme babama bir şey demedi ama annem her zaman geliniyle anne kız gibi olmak istemiştir ama o araya öyle bir mesafe koydu ki annem istese de bu dediğini yapamıyor. bu arada annem ve babam muhafazakar insanlardır onu bile bile sırtı full dekolte olan bir kıyafetle geldi nikaha. bana kalırsa bu da saygısızlık. etrafına karşı da çok saygılı, güleryüzlü herkes anneme çok şanslısın hem güzel hem de böyle bir gelinin var diyip duruyor ama dışı sizi içi beni yakar cinsten. 2 tane yeğenim var. çocuklar anneanne ve dayı diye ölüyorlar resmen. bahsettiğim kuzenimin nikahında onlarla da bir araya geldik erkek yeğenim inmedi dayısının kucağından. o kadar imrendim ki size anlatamam. kız da sürekli dayısına cilveler yapıyor ama çocuklar bile benimle konuşurken yabancı gibi. en basitinden kız yeğenim anneannesinin yanına gitti böyle bıcır bıcır bir şeyler anlatıyor, konuşuyor ama annemin ve benim yanımda utangaç davranıyor. artık gelini, abimi geçtim yeğenlerimle iletişimde olmak istiyorum. abime söylesem ne olur bilmiyorum. iş için bir yurtdışı seyahati oldu mesela yanında biriyle gitmek istedi, abim tek vakit geçirmeyi pek sevmez. yengem hamileydi o dönem yolculuk yapması yasaktı o gidemedi. abim de eşinin erkek kardeşiyle gitti. bana teklif bile gelmedi. çok saçma değil mi ben duruken onunla gitmesi? o çocuk mesela abimle abi-kardeş gibidir. hatta çocuk abime x abi demez direkt özkardeşlermiş gibi abi diyor. çok kıskanıyorum:( yani yaşları yakındır derseniz çocuk 26, yengem 29, abim 33 yaşında. ben de 30 yaşındayım:d hani dışlanıcağım bir ortamda olmamalı. bilmiyorum süslüler biraz içimi dökmek istedim. zaten abimler şehir dışında yaşıyor ben bu çocuklarla nasıl iletişim kurucam, nasıl bir halaları,babaanneleri,dedeleri olduklarını bilicekler? gidip yengemle mi konuşmalı mıyım, ne yapmalıyım bilmiyorum, bana bir akıl verim lütfen. abime dersem çok üzülür çünkü eşine çok bağlı bir insan. özellikle bu dönem yengem bazı sağlık sorunları yaşadı ondan sonra daha da üzerine düşer oldu eşinin. hani bide şöyle bi durum var. abim çok ciddi paralar kazanıyor, yengem ilk çocuğundan sonra işi bıraktı, çalışmıyor öyle koca parası yiyor anlayacağınız. altındaki arabayı bile abim aldı kendisine ama onu yetiştiren ana babadan çocuğunu sakınıyor şaka gib:d