after party’yi kim öderrrrr???

nikah sonrası kutlamada bir mekana gidip eglenmede herkes kendisini mi öder yoksa gelin ve damat mı öder?

1. normalde davet sahibi ödemeli ama artık bu aktiviteleri fakirler yapmaya başladığı için misafirler ödüyor

22 nisan 2023 20:27

2. Ben de böyle bir davete gittim, yakın arkadaşım ama konuşmadık hesabı tabii ki önden. Ben hesap gelince yanlış geldi herhalde dedim gülerek uzattim arkadaşıma doğru. Başkaları yok hepimiz kendimiz ödeyelim falan dedi diye ödedik ama arkadaşım da "kız düğün yapmadım altınlardan vazgeçip ekonomik olsun diye, 30k hesap mı ödeyeceğim gelneyebilirdin" dedi. Aşırı ayıp olduğunu düşünüyorum gelmesem bozulurdu bu sefer de.

22 nisan 2023 20:34

3. Sen tekrar bir şey mi dedin de böyle bir açıklama yaptı?

22 nisan 2023 20:38

4. Önceden söylemesi gerekir davetlilere herkesin kendi hesabından mesul olduğunu. Aksi çok çirkin. Ve insanların son zamanlarda default bunu yapmaya başladıklarını duyuyorum.

22 nisan 2023 20:44

5. After party de yapmasaydı o zaman haspam. Yoksulluk sınırında yaşayıp ziyagil hayatı yaşamaya çalışanlardan tiksinti geldi ya.

22 nisan 2023 20:44

6. Kendilerininkini çektirirken dedi süslü. nikah istiyordu sadece, sonrasında da eğlenelim diye arkadaş grubuyla konuşuyorduk. Kimler gelmek ister eğlenmeye gidelim dedi sadece nikahtan bir iki hafta önce. Nikah günü de bitince nikah rezervasyon yaptırdıkları bir yere gittik.

22 nisan 2023 20:52

7. A6 dediği şey laf soktuğu konu düğün artı after party yapmıyorum, düğün yapmayıp yakın arkadaşlarla kutluyorum sizin hesabı ödeyecek olsam düğün yapar akrabadan altın alırdım

22 nisan 2023 20:54

8. Nikahta altın takıldı aslında biz arkadaşlar taktık hep ailesi akrabaları da taktı ama çok kalabalık değild

22 nisan 2023 20:58

9. Süslü arkadaşlığınızı kesmelisiniz abartısız

22 nisan 2023 21:49

10. Süslü şu kelimeyi kullanmayı hiç sevmiyorum, dikkat etmeye de çalışıyorum ama arkadaşınızın, hadi bütçen yoktu yapamadın, bunu ifade ediş tarzı çok varoşça ya. Ben de yukardaki süslünün dediğine katılıyorum, paran yoksa nikahtan yürürsün bu işlere yani. Hem zengin adeti yapıp hem de davetlilere hesap ödetmek görgüsüz ve varoşça geliyor bana. Hesap ödemek için oluşan sıralar falan hiç after party coolluğunda değil yani.

22 nisan 2023 21:55