agave vs maple syrup? tat farkı var mı?

merhaba kızlaar, bu iki tatlandırıcıdan hangisi daha az zararlıdır ve tatları arasında bir fark var mıdır? mesela agave ile yapılmış tarife maple koysam olur mu? ben ikisini de daha önce yemedim yarın markete gidip birinden birini alıcam. bilgisi olan var mıdır bu ikisinin tadı ve kullanım farkıyla ilgili?

1. maple syrup biraz daha aromatik, nasıl anlatsam bilmiyorum ama daha sıcaklıkla özdeşleşen aromalardan oluşuyor, çok hafif isli gibi dersem tam olmayacak ama öyle nutty ve pekmezimsi bir aroma. bence birbirlerinin yerine kullanılabilir ancak agave daha aromasız kalıyor.

30 ekim 2020 22:46

2. teşekkürler cevaplarınız için birbiri yerine kullanılabiliniyorsa ben maple alayım o zaman çünkü google'dan okuduklarıma göre agave çok fruktoz içeriyormuş ve çok zararlıymış galiba maple biraz daha masum.

salata sosu yapımında kullanmak için almayı düşünüyorum a2 beyaz şeker yerine değil. evde oturup hiç tatlı veya hamur işi yapmaya uğraşmadığım için şeker satın almadım :d

30 ekim 2020 23:30

3. süslü ben araştırdığımda agavenin zararlı olduğuyla ilgili bişeyler görmüştüm, çok araştırmadım ama maple syrup aldım ben de agaveye güvenemeyip.

31 ekim 2020 03:13