aile baskısı ve bıkkınlık sorunu?

süslüler ben 12.sınıfa geçecek olan bir süslü kardeşiniz/ablanız/yaşıtınızım. benim problemim ailem. özellikle babam. siyasi anlamda malum partiye oy veriyorlar ve benim siyasi görüşümü hiçe sayarak bana vatan haini vb. hakaretler savuruyor babam. seneye mezuniyet var gitmeme izin vermiyor, gidersem de kapalı giyinecekmişim. parfüm sıkınca evden çıkarmıyor, erkekler kokumdan etkilenirmiş. geçen yakası açık diye eve gönderdi beni tişörtümü değiştirmem için. bu hafta sınav haftam bitti çok iyi notlar aldım televizyon izliyorum misafirlikteyiz, gelinim mutfaktayı izliyorum. şey diyor 'zavallasınız sen böyle giderse sınava çalışamazsın şu zavallıları izliyorsun'. sonra eşcinsellere hakaretler savuruyor. evdeki interneti kapattırdı, kanalları sildi. adam resmen dünyayı bana dar etmeye çalışıyor. napmalıyım valla yıldım? bu yaz işe gireceğim onun parasına muhtaç olmamak için, ona da kabuş ederlerse artık çünkü görüştüğüm iki yer de arayacağız deyip aramadı.

1. O yaşlarda ailesiyle ters düşen çok insan var İnan yalnız değilsin.keşke olmasa ama oldukça münakaşa etmeyin kendinizi yormayın en azından ,babanızda da inatlaşma durumu var gibi.ailelerimiz sadece kendinandıkları şeyleri bizimde kabullenmemizi istiyor.kendilerince haklı sebepleri olabilir ancak uzlaşmak zor oluyor kendi ailemden biliyorum.ama bu toplumun her kesiminde var İnan. Derslerinize odaklanın seneye sınava girecekseniz yaz tatilinden başlayın ki sene içinde bunalmayın derim.

4 haziran 2018 15:54

2. Ortada üni sınavı faktörü olmasa yapılacak çok şey vardı da, şimdi bu sınava güçlü girmeniz lazım. Yani eylem planının tamamen sizin sınavda Maximum puan yapmanız uzerineden yapılmalı. Çünkü o puanla şehir dışına gitmeniz lazım.

4 haziran 2018 15:58

3. süslü maalesef şu an elinden gelen tek şey kulağını tıkayıp büyük resmi görebilmek. büyük resimde senin bağımsız olman gerek, bunun için de iyi bir eğitim almalısın. derslerine odaklan, bu durumun seni gaza getirsin, hırslandırsın. bunları bir çeşit gelişim olarak düşün, hayatta böyle insanlarla başedebilmeyi de öğrenmek gerek. senin kadar, daha az veya daha fazla aile anlaşmazlığı bu yaşta herkeste yaşanıyor, yalnız hissetme. öpüyorum.

4 haziran 2018 16:02

4. Yapacak tek şey var farklı bir şehirde güzel bir bölüm kazanıp gitmek. Ailelerle siyasi konulara çok girmemek lazım "he" de geç. Zor biliyorum ama o yaştan sonra insanların değişmesi daha da zor. Kötü bir şey ama ailenle çok zıtsan rengini belli etmemek en rahatı oluyor yoksa başın çok ağrır. Kıyafet kısıtlamaları da 30 yaşına da gelsen bitmicek ama kendi hayatını kurarsan ziyarete gittiğin zamanlar dışında istediğin özgürlüğü yaşarsın. Öncelikle sınavına odaklan tek tavsiyem budur.

4 haziran 2018 16:25

5. çok çalış. çok. iyi yerleye gel onlara akıllı olduğunu kanıtla. ondan sonra sana ve fikirlerine saygı duyacaklar. şimdilik çok zıtlaşma olay daha da büyür.

5 haziran 2018 05:24