aile evinde yaşamak ayrı bir evde yaşamak?

ikisinin artı ve eksi yönleri nedir sizce süslüler

1. aile evinde temizlik, ütü, yemek vs yapmak zorunda değilsin yani en azından ben değildim, tek başınayken mecbursun. bir de aile evinde kira ve fatura ödeme derdin de olmadığı için bütün maaşın sana kalıyor, para biriktirmek için çok ideal.

8 mayıs 2020 01:48

2. Yalnız yaşamak>>>>> aile arkadaş vs herhangi biriyle yaşamak bence çok özgürsün. Sıkılırsan arkadaşını davet edersin tek eksisi maddi durum. Aile evinde kira vs yok. Bulaşık yemek olayına katılmıyorum aile evinde de yapıyordum şimdi de yapıyorum ha arttı tabi ama yine de kendi evin ya

8 mayıs 2020 01:59

3. aile evinde masraf az olur ama özgür olamazsın. aniden bir arkadaşını davet edemezsin. sevgilini çağıramazsın.

istediğin vakit dışarı çıkamazsın. çıksan gece onları düşünerek eve gelirsin (olduğundan erken VS).

yalnız kalmanın rahatlığı yoktur. canım istemiyor, bugün burayı toplamayım diyemezsin. temizlik yapmayım da diyemezsin. bir işten tutmak zorundasın. ama evde kendi rutininde isteğini yaparsın.

ama bir yandan da ailenlesindir. hayat kısa gelir ve onlarla daha çok vakit geçirmen gerektiğini hisseder, birlikte bir şeyler yaptıkça mutlu olursun. değerlendirdiğini hissedersin. masrafın daha az olur. akşam geldiğinde yemeğin muhtemelen hazır olur. çamaşırların yıkanmış olur. Yani iş olarak yarı yarıya çalışırsın. hasta olduğunda ilgilenenler olur. işlerini kolaylaştırmak isterler. birlikte yemek yersin, eğlenirsin. aşırı yalnız kalmanın getirdiği içe dönme, sessizlik olmaz.

8 mayıs 2020 02:00

4. Öğrenciyseniz bir nebze geçiyor da çalışıp aile evinde yaşamak pek hoş değil.

Para biriktirebilirsiniz evet ama evinize istediğiniz zaman birini çağıramazsınız.gece dışarı çıkınca rahat rahat salonda yayılamazsınız vs vs

Ben işten gelince dağılmış oluyorum bazen eve ağlayarak gidiyorum aynısını aile evinde yapamam :p

8 mayıs 2020 02:04

5. Alie evinde yaşayan arabayi mi yukseltem diye, tek yaşayan hangi faturayi once odesem diye düşünür.

8 mayıs 2020 02:25

6. Ay arkadaşlar utanmadan çalıştığınız halde hala ana babanızdan geçindiginizi söylemeniz yetmiyormuş gibi bir de bununla övünüyorsunuz sjsjsjjdd aynı evde yasasaniz bile insan utanır sıfır katkı sağlamaya. Arabasını yükseltecekmis. Vay anasını.

8 mayıs 2020 03:05

7. Twitterda okumuştum aile evi = konforlu huzursuzluk

8 mayıs 2020 03:50

8. aile evi cehennettir

8 mayıs 2020 04:19

9. Niye utanayım yahu ailemle yasamaktan. ailemin maddi durumu iyi. Benim katkima ihtiyaclari yok :D

8 mayıs 2020 21:28

10. 3 yıl önce ağlaya ağlaya aile evinden ayrıldım atandığım yerde tek yaşamaya başladım. i̇lk geldiğim günler kafayı yiyordum. o kadar çok özlüyordum ki defalarca istifayı düşündüm. ama zaman geçtikçe duruma alıştım. ben tek olmayı çocukluğumdan beri çok seviyorum. arkadaşlarımla bile sık buluşmak istemem. tek başına yemek yemek,evde tek uyumak, sinemaya ve tiyatroya tek gitmek çok zevk aldığım şeyler. o yüzden tek yaşamak harika bir olay. eşyaları nereye koyarsanız orada buluyorsunuz. yemek yaparsanız yersiniz yoksa hazır şeyler yeniyor . temizlik tamamen sizde oluyor,ev işi sevmeyene zor gelir. çamaşır,bulaşık sizde oluyor. ama her şeyi rutine oturtunca bunlar hiç sıkıntı olmuyor. i̇şinizi planlarsanız her şeyi tek başınıza çok rahat yapıyorsunuz. corona yüzünden ailemin yanındayım 2 aydır 1 kez falan yemek yapmışımdır. ailede iş bölümüyle iş yapıyoruz o yüzden haksızlık edemem onlara. aile evindeki şartlar iyi yani. alışveriş için para vs hiç harcamıyorum. yani ailemle yaşamak kesinlikle kötü değil. ama tek yaşamakta ayrı bir güzel. özellikle genç kızların bence bu tecrübeyi yaşaması lazım.i̇nsanın kendi ayakları üzerinde durup yaşaması çok başka bir tecrübe veriyor.

Tek yaşamanın en kötü yanı hep alışverişe gitmek (online hizmet yok yaşadığım yerde). Aile evinde kim dışarıdaysa o eksik olanı alabiliyor o an. Birde devamlı çöp atmak sürekli kapıda unutuyorum maalesef. Onun haricinde dediğim gibi rutini oluşturan çok rahat eder.

9 mayıs 2020 01:28