ailem sigara içtiğimi öğrendi ama hiç tepki vermediler?

dün dışardaydım babam görmüş ama ses tonundan anladım sigarayla gördüğünü. kızgın gibi değil de manasız bi şekilde o pişman gibiydi. normalde sorarlar her şeyi konuşuruz falan ama bunu hiç sormadılar konuşmadılar. bana bi farklı davranıyolar üstüme titriyolar sanki :d zaten evdeki herkes de sigara içiyor bana kızmayacaklarını biliyodum ama böyle görmezden gelmelerini anlayamadım niye böyle yaptılar sizce

1. Bildiklerini bilsen ve sana tepki vermek istemiyorlar iyice rahat davranıp içersin diye düşündükleri için olabilir. Bir de ben mesela kardeşimin sigara içtiğini duyduğumda bırak onunla konuşmayı aklıma bile geldikçe çok üzülüyordum. Bu tür alışkanlıklara özellikle yeni başlayan kişiler beni cok üzer, hayatları boyunca lanet edecekleri bir şeye başladılar diye. Kardeşim de sonradan bıraktı zaten.

16 şubat 2022 15:12

2. onlar da içiyor demişsin, senin başlamandan kendilerini sorumlu tutmuş, o suçluluk duygusuyla bi sey dememis olabilirler

16 şubat 2022 15:19

3. olabilir süslü çünkü evde gizli saklı da olsa pek içmem. bildiklerini söyleseler daha rahat içerdim tabi

16 şubat 2022 15:20

4. A1+1 biz de kardeşimin içtiğini biliyoruz ama bilmiyor gibi hareket ediyoruz rahata alışıp yanımızda da içmesin diye. Çünkü gizli saklı 3 içiyorsa yanımızda fazlasını içer diye :d

16 şubat 2022 16:23