Merhaba susluler, 2 aylik bi iliskim var ve anneme erkek arkadasimdan bahsetmistim, erkek arkadasim sunni ben aleviyim. Ilk baslarda konusurken annem benim icin mezhep onemli degil falan derdi. Dunde durduk yere ben bu iliskiye karsiyim diye cikisti. Iste alevi biriyle evleniceksin, evlenmezsen babani dusun amcalarini dusun gibi konusmaya basladi. Ben inancli bi insan bile degilim ve ustumde boyle bi baski kuruyolar senelerdir. Bu tavirlarindan cok sıkıldım. Amcamın ogulları sünni kadınlarla evli, annemin kuzenleri de aynı sekilde sunni erkeklerle evli. Olay bana gelince takıntı oluyo herhalde. Ne önerirsiniz?
Bi otur soluklan süslü, 2 ayda ne evlenmesi :d
en fazla kaç tane alevi var ki ülkede. ne yapmanızı bekliyor tanıştığınız her erkeğe alevi misin diye sorup aleviyim diyene sizi sevsin diye dua etmenizi mi? hayatım boyunca sadece iki tane alevi kız bir tane alevi erkekle denk geldim ben mesela ki bol bol göç alan izmir'de yaşıyorum.
daha 2 ay olmuş destur ya
Anonim 1 evlenme gibi bi düsüncem yok zaten su anda. Ben bu tavırlarını nasıl degismelerini saglayabilirim diye sordum. Evleniyim mi evlenmiyim mi diye sormadım tabii ki 2 aylık iliskim icin
Her alevi alevi gibi yaşamıyor, her Sünni de sunni gibi yaşamıyor ki. Kıstas bu olmamalı, yani mesela inançlı dindar bir Sünni için namaz kılmayan alevi ve namaz kılmayan Sünni bir olmalı, ya da alevilikten bi haber alevi ve alevilikten bi haber Sünni bir olmalı. Buradan ilerleyin, eninde sonunda mantığına uyacaktir. Yazdıklarım da yanlış anlaşılmasın din yatıştırmak değil derdim.
4 yıllık sevgilimden annesi babası beni istemiyor diye ayrıldım. çünkü karşılarında duramadı :) kendisi aleviydi. senin şimdiden onları alıştırmaya çalışman ve dik durmanı takdir ettim soru sahibi. soruyu okuyunca içim biraz cızladı...
Süslü ilişkiniz yeni diye anneniz biraz fazla tepki gösterirse sözünü geçirebileceğini düşünmüş bence. Niyetiniz ciddi olunca sorun etmez gibi geldi bana. Çok sorun ederse kuzenlerinizin evliliklerini örnek gösterirsiniz bir ben miyim bu sorumluluğu taşıyan dersiniz.
süslü ben 19 yaşındayım. evlendiğim falan yok yani uzun bir sürelik. ona rağmen erkek arkadaşımın sünni olmasına bile laf sokuyor annem. 19 yaşındayım yani alevi erkek mi seçicem? bıktım bu alevilik takıntısından ben de valla
bizdeki durum da tam tersi süslü. 2 buçuk yıllık ilişkim var. erkek arkadaşım alevi, bense sünniyim. benim için bu bir kıstas olmasa da ailem muhafazakar bir aile ve ciddi sorun ediyor. bense 1 senedir dimdik karşısında duruyorum ailemin. psikolojik açıdan çok yıpratıcı bir süreç. ilişkine inancın ne kadar tam olsa da karamsarlığa kapılabiliyorsun. mesela ben istiyorum ki bitecekse ikimizin arasında bir problemden, ilişkideki bir sorundan ötürü bitsin, aileler istemiyor diye değil. parayla imanın kimde olduğu belli olmaz derler, o yüzden ben sünni bir insanla beraber olsaydım da bu ailemin istediği türden bir damat adayı olmazdı. annemle aramda bazen soğuk rüzgarlar esiyor bu konu yüzünden ama ikimizde artık konuşmaktan kaçınıyoruz, çünkü zamanında çok anlattım. biz illa evleneceğiz demiyoruz yani kesin olarak değil elbette ama o yönde planlarımız ve hayallerimiz var, istiyoruz. bıktık bu ülkedeki ayrımcılıktan, kendinden olmayanı dışlayanlardan, hatta zulüm edenlerden...