ailemle konuşmuyoruz bir kaç gündür. babamla tartıştığım için hepsi küstü gibi bir şey oldu?

öğrenciyim. aile evinde yaşıyorum. bir kaç gün önce babamla bir tartışma yaşadık ve birbirimize ağır şeyler söyledik. daha sonra bunun üstüne bütün ev bana küstü. kardeşime bir şey soruyorum cevap vermiyor falan derken ben odaya kapandım gibi bir şey oldu. mutfağa gidemiyorum banyoyu rahat kullanamıyorum. kimseyle konuşamıyorum ve bu durum ruhuma ağır gelmeye başladı. ne yapmalıyım böyle sorunları olanlar var mı

1. eğer haksızsan özür dileyebilirsin süslü, herkes tavır aldığına göre haksız olma ihtimalin yüksek.

13 aralık 2024 18:16

2. Süslüler aramızda sözlü tartışma yaşandı. Bana hakaret etmeye başlayınca ben de karşılığında hakaret ettim olay benim hakaret etmem oldu. Sürekli manipüleler, beni bastırma çabalarına artık patladığım bir andı. Normalde alttan almaya çalışıyorum hatta daha az muhatap olmaya çalışıyorum fakat her insan olarak patlama anlarımız var. Kavga sebeplerimizinden birisi de kardeşime ve bana davranışlarının arasındaki büyük fark. Mesela geçen yanlışlıkla kardeşimin kolyesini kırdım. Yani yapılmayacak şey değil aletle yapılabilecek şekilde kırıldı. Özür dilememe rağmen yaparım dememe rağmen hatta parasını vereyim dememe rağmen kardeşim tepki gösterince annem ağlamaya başladı. Küçücük mesele aslında kolye de 50 liralık kolye sırf kardeşim üzüldü annem ağladı babam da oturdu öyle üzgün üzgün. Acelem vardı evden çıktım o an ama ayrımcılığın boyutunu anlayabilmeniz için yazıyorum. Hiç bir durumda benim gözümün yaşına bakmazlar çünkü. Her kavga sonrası da beni dışlarlar. Şuan sadece ruhuma ağır geliyor çünkü ev dışı hayatım da pek iyi gitmiyor bir de ev üst üste geliyor

13 aralık 2024 18:35

3. Mutfağa git, banyoyu da rahat rahat kullan. Umursama bile neden kendini kapatıyorsun? Aynı hareketleri bana da yapıyorlar çat çat cevabımı veriyorum evde de istediğimi yapıyorum. Hepsini tersleyerek konuşuyorum zaten, normal konuşma tarzım bile terslemek artık. Onu hak ediyorlar.

13 aralık 2024 18:51

4. A5 ben de rahattım da şu kavgada bakışları ve ben yokmuşum gibi davranmaları anksiyete oluşturdu yani dediğim gibi kardeşim bile aramızda hiç bir sebep yokken tavır aldı falan

13 aralık 2024 19:02

5. okuduğum an babana karşı sesini yükselttiğin için sana küstüklerini tahmin ettim ben de. şu toplumda patalojik düzeyde ebeveyne tapma sorunu var. asssla ne yaparlarsa yapsınlar haklı olan onlar çocukları da sadece bir bok parçası. adam sana her türlü baskıyı manipülasyonu psikolojik şiddeti yapabiliyor ama sen lafını esirgemeyince suçlu oluyorsun bi de herkes ergen gibi sana küsüyor. onlar ne kadar pişkinse sen de o kadar pişkin ol süslü. evde dilediğin gibi hareket et sen de onlarla muhatap olma. emin ol senle muhatap olmamaları olmalarından iyidir senin açından.

13 aralık 2024 19:31

6. kardeşin gibi davrananlardan günlük hayatta çok korkarım. aramızda hiçbir sorun olmamasına, ilk başladıklarında çok yardım etmeme hatta işleri tam üstlenip vaktinde bitiremediklerinde kendi isteğimle yardım etmeme rağmen birkaç arkadaşım bana tavır aldı. tek sebebi yeni gelen şefin beni ekibinde istememesi, bölüm ya da işyeri değiştirmemi istemesi ve şefin yakın bir arkadaşının bizim üstümüz olmamasına rağmen adama iş tanımlama, izin verme hakkının tanınmasıydı. o gün bugündür kimi baskın görürse onu mutlak haklı sayıp karşı tarafı yok sayanlardan hep çok çekinirim, tehlikeli bir karakter örüntüsü bence.

bölümde en eski, en iyi anlaştıkları ve her hatalarında arkalarında duran kişi olmama rağmen bir kez üzgünüm, şef ve kankisi seni hiç sevmiyor, onların yanında senin adını anamayız demişlerdi ❤️‍🩹

13 aralık 2024 20:53

7. sende neden anksiyete oluşturuyor ki onların bu soğuk yaparak seni manipüle etme çabaları? i̇stediklerini veriyorsun bu hallere girerek, istedikleri kıvama getiriyorlar seni gayet.

sülalem rahat şeklinde davranıp salınacaksın mutfakta salonda, banyonu duşunu yapıp ohh diyerek odana geçeceksin, gülümseyerek günaydıın deyip kahveni alıp saçını savurup gideceksin.

bu arada 'manipüleler' diye bir şey yok, manipülasyonlar, manipüle etme çabaları diyebilirsin.

13 aralık 2024 21:12

8. Süslü çok üzüldüm adına benim ailemin içinde babamla dehşet kavga eden tek kişi benim yıllardır kardeşimin yaşı küçükken bana küserdi ama büyüdükçe ne kadar haklı olduğumu anladı aramızda 2 sene 9 ay var aslında çok da yok ama benim gözüm babamın tavırlarına çok erken açılmıştı düşün 15 senedir kavga ederiz babamla yeni 25 e bastım ama kardeşin kötü bir insansa bir şey diyemem tabi bu arada annem babanız zaten anlamaz tartışmayın susun modunda birisi kardeşim de şu an benim tarafımda olsa da tartışmayalım diyor ama ben hala tartışıyorum sinmek yapıma aykırı ve yaşlandıkça eskisi kadar otorite sahibi olmadığını babam da fark etti umarım sizin evde de aynısı olur ve ayrı eve çıkarsın

13 aralık 2024 22:42

9. ne zaman mezun oluyorsun ve ne okuyorsun? bak her krizde bir fırsat vardır ve sakın milletin karamsarlığına kapılıp falan iş bulamam kafasına girme. krizi fırsata çevirebilirsin, bu başına gelenler belki de senin sınırlarını zorlayarak iyi bir hayata başlamana yarayacaktır

bunları başardığında da sana haksızlık edenlere de dönüp bakma. bok gibi biri olmayı seçenler yerinde saymaya mahkum, seni de kendi seviyelerine çekmelerine izin vermeyeceksin

14 aralık 2024 00:22

10. Kardeşin tam bir şerefsiz valla kusura bakma

Ayrımcılık yapıldığının farkında ve kendi lehine olduğu için bundan zevk duyuyor

Muhtemelen kolye umuru bile değil, sırf anne babası senin üstüne gelsin diye olay yaratmış

Babanla tartışıyorsan da o sizin aranızdaki tartışma, bacak kadar boyuyla ona bok yemek düşer

Sana tavsiyem annen mi baban mı evde kimin sözü daha çok geçiyorsa o kişinin tüm karakterini çöz

Yalakalıksa yalakalık...yap

Mesela babana terliklerini getirmek mi gururunu okşar, annene sevdiği bir meyveyi almak mı ? Böyle ufak tefek şeylerle içlerinden birini tavla

Kardeşini de sktr et tam bir zorba, elindeki gücü güzel kullanıyor, okları ona çevirmeyi öğren

Kolye kırıldıysa anne baban aman nolcak bilerek mi yaptı sanki sende her şeye ağlıyon dedirtmeye bak

Aile evinin de toksik olduğunu bil, güzelce derslerine çalış, harçlıklarını çerçöpe harcama, iş imkanları kovala şimdiden kariyer planını yap ve hedefe doğru yürü...çünkü belli ki seni işe girsen bile sömürecek, eve parayı az veriyorsun kardeşinin ihtiyaçlarını karşılamıyorsun diye zorbalayacak ailen var... güzelce işine girer sonra kendi evine çıkarsın ...o zmana kadar sabret ,ilişkilerini yönetmeyi öğren

14 aralık 2024 06:16