akademik başarı için ritüel veya esma var mı?

ilişki falan istemiyorum ben, olabileceğinin en iyisi olan başarı istiyorum üniversite hayatımda. acaba bunun bir yolu var mı? üniversitedeyken yks’ye gireceğim özel bir sebepten dolayı… esma da olur tek derdim şirk olmaması. eşek gibi çalışacağım zaten, bu artısı olsun. inanmayanlar cevap vermezse mutlu olurum, teşekkürler

1. islamiyetin ilk zamanında akademik başarı mı vardı

9 ağustos 2021 12:09

2. kanka yanlış anlama akademik başarı istiyosun demekki kafan çalışıyo akıllı kızsın, esma ne alaka. başarının oturup çalışma hariç yolu yok yani istediğin kadar enerji cart curt zırvala.

9 ağustos 2021 12:21

3. Offf kız bunu mu sormuş Allah aşkına size ne be

9 ağustos 2021 12:21

4. Ya bari ya halik var süslü. Başarılı olmak için ise gönülden iste, dua et yani bence duanın özel bi cümle içermesinden ziyade ne kadar gönülden olduğu önemli...

9 ağustos 2021 12:23

5. allahım biz kimlerle yarışıyoruz

9 ağustos 2021 12:41

6. Sen akademisyen olamazsın. Bu zihin yapısı ile anca Türkiye gibi yerlerde olursun.

9 ağustos 2021 13:05

7. ivy league ve benzer seviyedeki okulların hocalarının ve araştırmacılarının ne kadar saçma sapan şeylere inandığını görmesek hak vereceğiz, akademik başarının ve akademisyenliği bu kafayla hiçbir ilgisi yok. evi kötü ruhlardan temizlesin diye kuru bitkiler yakan kadın ertesi gün caltechde yapay zekada çığır açacak adımlar atıyor yani boş yapmayıp kendi hayatınıza bakın.

9 ağustos 2021 13:19

8. neden Boğaziçi'ne göndermediler?

9 ağustos 2021 13:50

9. Bogazici'ndeki medeniyet yobaz ailelerin korkusudur, o yuzden sanirim. Kizim rezbiyemmm olur diye korkuyorlar belki de. Ailelerin cocuklarini boyle harcamasi beni cok uzuyor ya... her aile cocugunda bi yara birakir ama boylesi o kadar sikindirik ki... neyse, ss neye inaniyosan yap ama hayatinin kontrolu senin olsun sonunda. Bol sanslar🌈

9 ağustos 2021 14:40

10. gerçekten sizden yorum istediğimi sanmıyorum. bir enerji ya da dine inanmanın arkasındaki dinamikleri sorgulamak gibi bir derdim de yok. bir cevabınız yoksa sizden yardım istemedim. bir defa yaptığım bir ritüel başarıya ulaştı ve o günden itibaren ben buna inanıyorum. dini inancım da var, ona da inanıyorum. umarım çevrenizde de böyle her şeye muhalif değilsinizdir çünkü modernizm en çok da hoşgörü ile yükselir. farkındaysanız size "bunlara inanmayanlar aptaldır ve yobazdır" vs. demedim ya.

bu tür bir cevabınız varsa eğer lütfen kendinize saklayın. en iyi, en bilimin ışığında yürüyen sizsiniz ve umarım hep orada olursunuz.

9 ağustos 2021 15:50