akademisyeni şikayet etmek hakkında?
merhabalar özellikle akademisyen ve hukukçu süslülerimiz cevaplayıp aydınlatırsa çok memnun olurum,
saygın üniversitelerin birinde öğrenciyim. dördüncü sınıf güz ve bahar döneminde aynı hocadan almak zorunda olduğumuz birer ders var, mezun olabilmek için bu dersleri vermemiz gerekiyor yani. hocamız zamanında bölüm başkanlığı da yapmış bir profesör doktor ve kendisi dışında bu dersleri başka hiçbir hoca açmıyor (açamıyor), zaten hocalarımızın bir bölümü de kendisinin öğrencisi. dersi başka bir hoca verse öğrencilerin büyük bir bölümünün ilk seferde zorlanmadan vereceğine eminim, esasında çok zor dersler olduğunu da düşünmüyorum ancak hocamızın tarzı ve tavrı nedeniyle biz her sene patır patır dökülüyoruz. birçoğumuzun en az iki kez alması gerekiyor bu dersleri, dolayısıyla yıl kaybediyoruz. ayrıca hocamız "ya öğrencisinizdir ya çalışan" mantığında olduğu için staj yapmak isteyen ya da çalışmak zorunda olan öğrenciler de devamsızlık yüzünden problem yaşıyor.
iki yıl öncesine kadar yaz okulumuz vardı, kaldırıldı. biz de yaz okulu yapabileceğimiz okullar arasından hocamızın hassas eleme yöntemleri neticesinde geçen sene şuradan alabilirsiniz dediği farklı şehirdeki bir üniversiteden dersi almak niyetindeydik. ancak önümüzdeki sene için hocamız ders adını ve ders içeriğini değiştirdi ve yaz okulunda da geçen sene onayladığı içeriği bu yıl onaylamıyor. yani bize hem hiç hareket alanı bırakmıyor hem de çok çok gereksiz kasıyor. bu ders yüzünden son senemiz kabus gibi geçiyor. dersten kurtulsak bile tez jürimize denk gelir gibi bir düşünce nedeniyle hiç kimse de kendini kolay kolay ortaya atıp tepki veremiyor, ayrıca geçmişte hocayla ilgili alınan aksiyonların hiçbirinin sonuçlanmadığını da belirtmek isterim.
bu konuda hiçbir şey yapılamaz mı, maddi manevi çok yıpranıyoruz çünkü? gerçekten her şey bir kişinin isteği doğrultusunda böyle ilerleyebilir mi bunun hiçbir yaptırımı yok mu? bu aşırı uzun soruyu okuyup yanıtlayabilecek olan süslülerimiz varsa kendilerine çok teşekkür ederim.