akrabalar ve kapanma baskısı ?

merhaba süslüler. ben 19 yaşındayım. muhafazakar bir ailem var. annem babannem anneannem yengelerim vs herkes kapalı. annemin ve babamın birkac acik kuzeni var onin haricinde kimse yok. bana liseye basladigimdan beri zaten bu soylemler surekli vardi. 9 10 yasimdan itibaren hic etek sort giymedim. kisa kollu tişörtler giymeme de lise sona dogru koca kiz oldun hala kisa kollu giyiyorsun sen zaman kapancaksin gibi tepkiler geliyordu. biraz bu sebeplerden biraz da baska ailevi problemlerimden dolayı liseyi yatili okudum. universitede de sehir dışına gittim. bayram falan derken eve döndüm bu hafta ve bugün annem babam babannem ziyarete gittigimiz her akraba ne zaman kapanacagimi , niye kapanmadigimi sorup durdular. ben kapanmayi düşünmüyorum ve istemiyorum. kapali olanlara saygım var ama kendim bu yukun altina girmek istemiyorum. sosyal acidan da kisitlanmak istemiyorum. aileme bilmiyorum kismet diyerek gecistiremez oldum. cok canimi sıkıyorlar. bir akrabanin kizi kapaninca x bile kapandi senden küçük diye annem arayip öğüt veriyor. babannem bugun herkesin icinde cehennemde yanacagimi soyledi. lutfen bana bir tavsiye verin nasil konuşabilirim ne diyebilirim anlayisla karsilamalarini nasil sağlayabilirim? kapanip sonradan yeniden acilmak gibi birsey yapamam o cok daha buyuk tepki toplar. simdiden tesekurler.

1. Anlayışla karşılayabilmeleri için ne söylenir bilmiyorum ama lütfen istemediğiniz bir şeyi size yaptırmalarına izin vermeyin, boyun eğmeyin.

4 haziran 2019 22:16

2. Off benimkiler de tam tersi karşı çıkıyorlar( tabi ki sizin kararıniz süslü. Onlar üzerlerine düşen görevi yapıp sizi kapanmaya ikna ediyorlar ama yöntemleri yanlış. Bir kadının kapanması için baskı değil iman şuuru lazım. Bu durumda onların söylediklerini kafanıza takmayın. Onlar görevini yaptıkları halde siz kendi nefsinizle kapanmak istemiyorsanız sizin bileceginiz iş. Sonuçta herkes hesabını kendi verecek ama onlara da ters konuşmayın, kalplerini kırmayin. Inşaallah bir gün olur diyip geçin.

4 haziran 2019 22:22

3. Baskı yaparak sizi kapanmaktan soğuttuklarını ve bu yaşınızdan sonra bunun artık sizinle allah arasında olan bir şey olduğunu ısrarla söyleyin derim. İçten gelerek yapılmadıkça ne anlamı var diyebilirsiniz.

4 haziran 2019 22:54

4. allah sabır versin süslü

4 haziran 2019 23:04

5. ISTEMIYORUM diyeceksiniz Eğer zorla kapanırsam da dışarıda açarım ki saçımı dersiniz. Kapanınca ne oluyor merak ediyorum ya. Muhalefet olun biraz hayır diyeceksiniz bastıra bastıra ses çıkarmaya başladığınız zamandan sonra sesleri eskisi gibi çıkmaz.

4 haziran 2019 23:06

6. kusura bakmayın da tamamen sizi ilgilendiren bir konuda bile tepkinizi gösteremiyorsunuz, anneniz babanız bile olsa tavrınızı koyamıyorsunuz. bu ne acınası bir karakter böyle. anlamıyorum bazı insanları. ben inatçı ve başkalarını umursamayan biri değilim ama bazı konular vardır ki annene bile sınırını koyarsın, ne düşündüklerini umursamadan. millete laf söyleyecek cesareti de vermezsin. insanların çekineceği bir duruşunuz olmalı. 19 yaşına gelmişsiniz çocuk değilsiniz. biraz kendinize güvenin ve kendi hayatınız hakkındaki kararları kendiniz verin.

4 haziran 2019 23:43

7. Bir kez zayıflık gösterirseniz kesinlikle daha çok yerler başınızı. Karşılaştırma açısından aynı değil ama ben de şu anımı anlatayım. Ananem ve dedem bizle yaşıyor ve yıllarca Ananem beni sahura kaldırıp oruç tutmam icin baskı yaptı demiycem ama zorladı. Bi yerde canıma tak etti istemiyorum tutmıycam içimden gelmiyor rahat bırak artık diye bağırmak zorunda kaldım.

gerçekten din adı altında kendi inancını başkasına empoze etmeye çalışan insanlar yüzünden belki kendi halime bırakılsam kabullenip yaşayabileceğim bir inancı asla gram hissetmiyorum içimde. Tam tersi öfke ve kızgınlık var.

O yüzden tavrınızı sert bir şekilde koyup renginizi belli edin, ben net bir şekilde bir duruş koyunca ananem de artık zorlamıyor ve kabullendi,kavgalarımız son buldu. Umarım sizin için de kolayca atlatabileceğiniz bir süreç olur.

5 haziran 2019 02:26

8. Hepinize teşekkür ederim. Bundan sonra yuvarlak cevaplar vermek yerine tavrımı net olarak belirtip istemedigimi kesin bir dille söyleyecegim. Eger cok ısrarcı olurlarsa da burda kapatır ve okuduğum sehre döndüğümde acacagimi da söyleyeceğim. Bu sekilde baskiyla beni daha cok soguttuklarini da belirtecegim. Yasam tarzimi bu kadar etkileyecek bir olay icin boyun egmeyecegim. Cok saolun.

5 haziran 2019 09:46