akrabalarla zorla gorusturulmek?

susluler babam vefat etti. eskiden beri babamin ailesi ile sorunlarimiz vardi. amcamlarla filan pek gorusmeyiz. babam vefat ettikten sonra anneme evlen git imasinda bulundular. babamin cok malvarligi varmis gibi yok arabasini satalim dediler. dediler de dediler. eskiden babam var diye amcamlarla dedemle zorla gorusurduk. bu son olaylardan sonra artik kesinlikle onlari gormek bile istemiyorum. kardeslerim de istemiyor. annemi zaten yillarca yarattılar. annemde strese bagli hastaliklar var. neyse birkac aydir ne arayip soruyoruz ne de baska bir sey. ama diger akrabalarimiz yok ayıp olur yok bilmem ne diye annemi filan ozellikle sıkıştırıyorlar. surekli barisin gorusun diyor agzi acilan. annemin tansiyonu çıkıyor hemen. biktim artik. ne yapmalıyım sizce. yok mu bir kurtuluş bu akrabalardan ya. bizi ve sagligimizi dusunen kimse yok. herkes dedikodumuzu yapmak icin dört dönüyor. aa görüşmüyorlar bilmem ne diye

1. zorla mi? aradiklarindan telefonu acmam. isteyen evinde istedigini diyebilir. ben gorusmem.

13 ekim 2020 17:24

2. Başınız sağolsun süslü. Allah aşkına şu hayata bir kere geliyoruz sinirimizi bozan toksik insanlarla da görüşmeyelim. Bi yararları üstünüzde bi hakları da yok anladığım kadarıyla. Bayramda seyranda arayın veya el öpmeye gidin yeter. Hiçbir şey sağlınızdan daha değerli değil. O görüşün diyen akrabalarınız sizin yerinizde olsalar görüşürler miydi acaba

13 ekim 2020 17:25

3. Öncelikle başınız sağolsun. Yapılacak tek şey görüşmek istemediğinizi net bir şekilde söylemek diğerlerine. Burunlarınızı sokmayın diyin

13 ekim 2020 17:27

4. Kimsenin gönlünü hoş tutmak zorunda değilsiniz ayıp asıl onların yaptığı terbiyesizler. Gorusmeyin etmeyin süslü sizin rahatınız en önemlisi. Diğerlerine de ciddi bir tavırla biz görüşmek istemiyoruz kimsenin de bu konuyla ilgili yorum yapmasını istemiyoruz falan diye konuşun. Herkes bir yerini bilsin.

13 ekim 2020 17:43

5. maddi seylerin konusu da acildi en bastan biz hicbir sey istememisken veremeyiz zaten bizden maddi beklentiniz olmasin dediler. ona da üzüldük. durup dururken konuyu kendileri actilar. Biz de isyemiyoruz zaten sizden Allah büyük rahat olun dedik gectik.

13 ekim 2020 18:24

6. Lan var ya ben yazdım sandım yarıya kadarını. Başınız sağ olsun süslüm benim babam da kanser hastası iken hastalığı ilerlediği an öldüğünde bizle ilişiklerini kesme kararı almışlardı babamın sülalesi. Ama afedersin hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın diye çevreyi de biz sahip çıktık imajı ile kandırmayı da istiyorlardı bir yandan. Babam ölünce bize yatlar katlar kalmış gibi davrandılar halbuki iki üni öğrencisi bir tane ortaokul öğrencisi bize dedem yardım etmese ayvayı yemiştik. Yaşarken de çok harcıyoruz zannediyorlardı ama bunda babamın da suçu vardı bize bir kuruş bile fazla vermezdi harcamamız için, üstümüze başımıza bayramdan bayrama alınırdı ama ailesine de demezdi çocuklarıma karışmayın onlar tutumlu diye. Vefatından sonra da suçlu biz çıktık çünkü görüşmüyormuşuz ama bizi suçlayanlar da eşşek gibi anladılar sonra. Annenize söyleyin benim annem gibi azıcık cabbar olsun güçlü olsun. Annemi o kadar yıpratmışlardı ki zaten bezmiş kadın kocasının acısıyla hepsini bir sildi ki. Onun tarafında olmayan barışın diyen herkesi silsin annenize bakalım ne oluyor. Akraba diye tepemize çıkarıyoruz bir bok sanıyorlar kendilerini sonra inmiyorlar. Boşuna dememişler kan yolu ile bulaşan en kötü hastalıktır akrabalık diye.

13 ekim 2020 19:06