allah aşkına bu pkosun doğum kontrol hapı dışında çözümü niye yok?

gittiğim doktorlar başka çare yok diyor. ömür boyu ben bunları mı kullanicam kaldı ki bende yan etkileri hissedilir derecede oluyor kullanmak istemiyorum

1. Vajinal doğum yapınca pkos'un geçtiği düşünülüyor. Dkh hapı kullanıyorum çünkü kullanmazsam regl olmuyorum. Yan etkileri karşılaştır, pkosa tahammül edebiliyorsan kullanma. Çaresi yok.

7 aralık 2024 23:05

2. benim doktorum kesinlikle dkh önermiyor, ilaç kullanmaya gerek yok demişti bana. Benim yalnızca regl düzensizliği şikayetim vardı, hormon testlerinde bir problem görülmedi ama ultrasonla muayene edince pkos olduğumu söylemişti. Beslenme şeklimi değiştirip biraz kilo vermemi, şekerden uzak durmamı ve hareket etmemi önerdi. İnisitol diye bir takviye varmış bir de onu önermişti istersem.

7 aralık 2024 23:23

3. A2 boyun ve kilon kaç söyler misin ?

Kilo vermek gerçekten düzensizliğe iyi geliyor mu?

Ve şekerden ne kadar uzak durabiliyorsun yani beslenme düzenin nasıl

7 aralık 2024 23:28

4. Boyum 160, 64 kiloyum şu an. 1,5 ay öncesine kadar 2 aylık bir diyet yapıp 7 kilo vermiştim ve düzenliydi reglim. Diyeti bırakınca kiloları geri aldım. Şekerden de vazgeçemiyorum maalesef, daha önce insülin direnci çıktı dahiliye doktorum da kilo vermemi ve şekersiz glutensiz beslenmemi önermişti bir de geceleri içilen bir şeker ilacı verdi kilo vermeye yardımcı olması için. İlaca devam edip dikkat edince değerlerim düzelmişti ancak dediğim gibi son zamanlarda dikkat edemediğim için eminim yine kötü olmuştur değerlerim. Kadın doğum doktorum ise akdeniz tarzı beslenebilirsin demişti hatırladığım kadarıyla. Şu an çocuk düşünüyoruz, biraz kilo verip 55 lere düşüp sonra denemeyi düşünüyorum. Kadın doğum doktorum pcosla gebe kalan çok hastası olduğunu hastalık olmadığı için beslenme ve hayat tarzını düzenleyerek geçeceğini söylüyor bu yaklaşımını seviyorum

7 aralık 2024 23:34

5. Kilo vermek belli bir kilo aralığında kalmak sık kilo alıp vermemek hormonların doğru çalışmasını sağlıyor bu da iyi çalışan yumurtalıklar ve düzenli regl olmak demek. Pko tıbbın hastalık olarak tanımlamadığı eşlikçi bir yumurtlama bozukluğu dkh verip göndermek de maalesef en kolayı. Ömür boyu dkh veren de var emzirirken bile Metformin kullan diyen de. Çünkü hastaları İlaç sektörünün köleleri olarak görüyorlar sadece.

7 aralık 2024 23:37

6. A5 +1

Bu arada vajinal doğum ne alaka

Eğer kilo sorunun varsa kilo vermek en iyi çözüm

7 aralık 2024 23:39

7. Şeker derken abur cubur mu tüketiyorsun yoksa kek pasta vs tarzi mi oluyor?

7 aralık 2024 23:55

8. 160 boy 45 kiloyum max 49 olmuşumdur kilo sorunum yok yani

8 aralık 2024 00:00

9. hepsi a4 daha çok kek pasta gibi tatlılar ama

8 aralık 2024 00:05

10. Dkh ile boka saran bir genç kızlık dönemim oldu.pkosum var ve şu an reglim gayet düzenli.hamile de kalabildim.üstteki süslülerin de dediği gibi,düzenli spor en azından yürüyüş,şeker düzenlemesi,inositol takviyesi,resveratrol takviyesi birçok konuda destek olacaktır.

8 aralık 2024 01:15