amonyaksız boyalar vs market boyaları?

ben sacımı yeni yeni boyatmaya basladım sayılır, sac rengi oturduğu icin artık kendim boyamak istiyorum. boyayacağım renk kumral bakır ya da bakır kahve. gratis gibi yerlerde 2 cesit amonyaksız boya var, ikisinde de benim kullanacağım renk yok. internette de boyasıyla oksidanı ayrı ve büyük boy satılıyor amonyaksız boyaların. simdi soracağım sey, sizce market boyaları ile bu boyalar arasında verilen zarar oranı cok mudur? yani ben bu amonyaksız boya arayısını bırakıp lorealin bir boyasını alsam sacıma fazla zarar verir miyim? bir yanım diyor kullanan milyonlarca kadın var bunları ama daha önce bir kuaförden kullanılmaması gerektiğini de duymustum. derdini seveyim de diyebilirsiniz ama saclarım zaten cok iyi durumda değil, daha da kötülestirmek istemiyorum. simdiden tesekkürler.

1. seni asla etkilemek istemem ama ben ve annem uzun yıllardır (yaklaşık 10 sene) palette, loreal gibi markaları kullanıyoruz ve hiçbir zararını görmedik süslücüm. bir zamanlar benim saçımı bitiren şey oryalle açtırmak olmuştu. resmen elimde kalmıştı saçlarım. sonra saçlarımı kestirdim, yanıklardan kurtuldum. yıllardır da bu markalarla boyuyorum. kremini aksatmadığım müddetçe en ufak bir sorun yaşamadım. annem de aynı şekilde. tabi ki için rahat edecekse amonyaksız al ama amonyaklılar biraz sertleştirmek dışında (ki o da kremle halloluyor) saçlarına çok ciddi zarar vermez bence. saçı mahveden şeyler aşırı ısı, oryal işlemi gibi şeyler bence. yine de en doğrusunu sen bilirsin.

1 temmuz 2018 13:35

2. Ay ne tatlısınız. Benim de cevremde herkes kuaföre gidiyor, örnek görebileceğim kimse yok, o yüzden sizlerden fikir almak istedim. Zaten yaklasık 2-3 haftadır boya arıyorum pes edip gratisten alacağım sanırım. Yine de sorayım dedim hani cok fark var mı diye, zaman ayırıp yazdığınız icin tesekkür ederim. :) (yazar: kedigiller)

1 temmuz 2018 13:40

3. rica ederim süslücüm, ne demek <3 ilk boyayınca biraz koyu gibi oluyor, korkma. iki üç yıkamaya mutlaka normale dönüyor. istediğin renkte, ışıl ışıl saçlara sahip olman dileğiyle :) <3

1 temmuz 2018 13:58

4. tamamdır not ettim, umarım hepimizin saçları hep sağlıklı ve istediğimiz gibi olur. :) <3 (yazar: kedigiller)

1 temmuz 2018 14:06

5. amonyaksız boyaların içinde amonyak muadili başka şeyler var, saça verdiği zararın aynı olduğunu düşünüyorum.

1 temmuz 2018 14:06

6. (yazar: behrem) tesekkür ederim yorumunuz icin, baska bir kuaförle konustuğumda da öyle bir sey söylemisti ama biraz beni kücümseyerek konustuğu icin sinir olup önemsememistim dediğini. bu ay gratisten alıp denemeye karar verdim, umarım güzel olur. :)

1 temmuz 2018 14:11

7. Bence amonyaklı ve amonyaksız boyalar arasında illa ki bir fark var. Mesela ben amonyaklı boya kullandığımda saçlarımın ucu daha fazla kırılır ve sert olurdu. Amonyaksızda bu daha az. Market boyalarında renk verme ve dayanıklılık daha azdır. Fakat inoa gibi kuaförlerde kullanılan amonyaksız boyalar daha kaliteli bu doğru. Renk daha uzun süre gidiyor çevremden bunu gözlemledim. Evet kuaför malzemeleri satan yerde oksidanı büyük boy ama çok kullanımlık olduğu için aslında uyguna geliyor kendiniz alırsanız. Ben market boyası kullanıyordum ama artık ben de inoa ya da organics'e geçeceğim. Eczanede satılan phyto da çok iyi bir boyadır ama biraz pahalı. Omuzdan uzun saçlarda 2 kutu almak lazım o da 100 lira civarı tutuyor. Bu arada ben de bakır kahveciyim.

1 temmuz 2018 14:20

8. kafam karıstı simdi. :/ bahsettiğiniz markayı duymustum, ben davines almayı düsünüyordum aslında bayağı iyi yorum okudum onun hakkında ama dediğiniz gibi 2 kutu alınca o da 100 tl'ye geliyor + oksidanı ayrı. ben daha amonyaklı boyayla boyamadım o yüzden farkı bilmiyorum ama siz daha fazla kırılıyor diyince cekindim simdi. :/ yorum yaptığınız icin tesekkür ediyorum, inoa'ya bakacağım. :)

1 temmuz 2018 15:28

9. (yazar: gingersaman) tesekkürler:) internette biraz bakınıp inoa siparis ettim. umarım memnun kalırım, tesekkür ederim hepinize yorumlarınız icin<3

1 temmuz 2018 21:24