ankara’da(çankaya) neler yapabilirim ?

hafta sonu için buradayım. kahvaltıdan akşama kadar ne yapabileceğimi bulamadım. daha evvel yazmadığım için pişman oldum biraz. bu arada aracım var o yüzden keyifli şeyler yapmak istiyorum. bu akşam ve yarın akşam için özel bir yemek nerde yiyebilirim bu arada?

1. Atakule, botanik park, tunalı Hilmi çevresinde gezerdim.

Müzelere gidebilirsin ulus tarafında.

Avm istersen panora, kentpark olabilir.

Yemek olarak hangi mutfak için sormuştun?

1 nisan 2023 17:19

2. Ayh. Nasıl özledim ankarayı. Gelecek ay için plan yapıyorum ben de. Benim en özlediklerimiz sayayım. İlk olarak atakulede eski kubbe restoranda çok keyifli bir İtalyan restoranı var. Avmden çıktığında botanik parkta da güzel bir yürüyüş yapabilirsin.

Tunalının paralelinde bestekarda quangzhou wuyaung var. Otantik Çin yemekleridir hatta hemen her gün büyükelçilikten birilerini ağırlarlar. Yalnız dediğim gibi Çin yemeği. Lütfen gibi sushi yeme.

Bunlar dışında akşam yemeği Çin yaparsan Tunalıyı yürüyüp kıtırda bir bira içebilirsin. Kıtır efsane gibi bir şeydir. Bu arada kuğulu parkı da görmüş olursun.

Yıllar oldu gitmeyeli. Bunlar bozulmadığını bildiğim yerler. Bu yüzden kahvaltı için net konuşamıyorum.

Ah ama zincirleşmemiş bir simitçiden sebzeli simit çok iyi bir seçim olur. Pide şeklini verdikleri dışı susamlı simit gibi bir hamur içi kaşar biber domates dolu oluyor. Biraz da maydanoz koyuyorlar. En özlediğin kahvaltılık da bu.

1 nisan 2023 17:24

3. Özledim :')

Benim kahvaltıcı önerim Deniz Kozanlı. Tek kişi olduğunuz için belki yarın yer bulursunuz ama normalde rezervasyonla çalışıyorlar hsonu.

Yemek için AVM de gezeyim derseniz Kentpark'taki Marlinda olabilir.

Tunalı'da gezmek güzel olurdu ama pzar günü çok kalabalık olur ben sevmediğim için önermiyorum. Ama kahvaltıya da oraya giderseniz ve arabayı da güzelce park edebilirseniz kahvaltı + dolaşmak için güzel olur. Bir sürü kahveci de var. Kahvaltı için Sobalı Köşk'ü öneriyorum. Sonrasında kahvaltı için Amelia's Garden olabilir. Kore Kültür Merkezi var yine o tarafta ama pazar günü bilemedim nasıldır.

Uzak doğu mutfağı seviyorsanız eğer Quick China da güzel bence, Ankara'ya dair en çok özlediğim üçüncü şey olabilir.

1 nisan 2023 21:16

4. Amelie's garden'de kahvaltı yapabilirsiniz, avokadolu sandvici muhteşemdir. Belki vaktiniz olmaz ama yine de belirtmeden geçemeyeceğim, Bilkent Üniversitesi'nin klasik müzik konserleri harikadır, mutlaka gitmelisiniz. Tunalı Hilmi caddesinde, Seğmenler yakınlarında gezinebilirsiniz. Not: Ankara hasreti çeken bir İstanbullu :')

1 nisan 2023 21:45

5. Ben olsam ankara kalesini, augustus tapınağını turlar, anadolu medeniyetleri muzesine gider, aksam yemeğini divan otelinde yerdim. 1. Ve 2. Meclisi gezerdim.

Gitmediysem Anıtkabire giderdim.

Avm, alışveriş, kafe her yerde var artık. Ankaradan başka yerde bulamayacağınız şeyler Müzeler...

Arabanız varmış, golbasinda gün batımına karşı bir akşam yemeği de yiyebilirsiniz. Beykoz vb. Bir restaurant da. Yine Gölbaşı civarında binicilik kulüpleri var. Orda at bilebilirsiniz

2 nisan 2023 16:29