ankara'da okumak vs istanbul'da okumak?

artılarıyla eksileriyle hangisi daha iyi? üniversiteden beklentim güzel bir arkadaş ortamı, iş ve staj imkanları, geniş çevre ve eğlence, daha çok imkan ve daha güzel anılar&yıllar kısaca.  ha bir de istanbul olursa boğaziçi ankara olursa bilkent hedefim :) cevaplayacak herkese teşekkür ederim

1. Çok teşekkür ederim hepinize öncelikle :) ben dil okuyorum çalışma tempom da güzel sonuçlarım tatmin edici o yüzden hedefimi yüksek tutup prestijli bir üniversitede okumayı hayal ediyorum. İstanbul Ankara'ya göre daha pahalı ama mesela İstanbul'da konser, tiyatro vs. etkinlikler daha çok oluyor. Ben küçük şehirde yaşadığım için hiç konsere gidemedim avmde olan mini konserler hariç. O yüzden dolu dolu geçirmek istiyorum konserdir tiyatrodur vs... staj imkanı da olursa tadından yenmez tabii. İstanbul'un da trafik sıkıntısı var bir yerden bir yere değiştirmek metro-otobüs-dolmuş üçlüsü kaç saat alıyor. Ama değer mi? Bilemiyorum

29 ekim 2018 00:31

2. Ankara'da Bilkent Üniversitesinde okuyorum süslüm. Zaman zaman İstanbul'a arkadaşlarımın yanına gidiyorum ve her gittiğimde büyülenerek dönüyorum. Fakat arkadaşlarım gezmeye geldiğin için büyülenerek dönüyorsun, yaşasan öyle düşünmezsin diyorlar. İstanbulun pahalılığından,kalabalığından,trafiğinden çok şikayetçiler. Ankara'da okuyup zaman zaman İstanbul'a gezmeye gitme imkanın varsa Ankara'yı seç derim ben. Bilkentte yurtta kalıyorum ve kampüsten hiç çıkmadan haftalarca sıkılmam öyle söyleyeyim. Okulun içinde her türlü imkan var ve kampüs ortamı bambaşka. Gel bence

29 ekim 2018 00:55

3. Bilkentte okuyan süslü çok güzel açıklamışsınız. İstanbulun gezme eğlence kısmı güzel ama bir yerden sonra insan dinginlik istiyor ben de Ankaralıyım o yüzden bi ankara sevgisi de var bende :) böyle dediğinize göre muhtemelen yurt hayatı güzel tabii bilkent özel üniversite oluğu için öğrencileri düşünerek tasarlanmıştır her şey. Hayırlısı bakalım sağ ol süslüm dediklerinizi göz önünde bulunduracağım

29 ekim 2018 02:14

4. 5. Süslü benimkiler de memur öğretmen ikisi de:) Ankara'da da az çok etkinlik olması beni cezbetti şu an Ankara cazip görünmeye başladı süslü o kadar pahalı da değil hayat orda hem. Teşekkür ederim:)

29 ekim 2018 02:16

5. (yazar: Jenna joseph) çok sağ ol süslü çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. İstanbul benim de gönlümde ikinci plan şu anda yani gezmeye gidilir yine sonuçta.  hem Ailemden ayrı olacağım için Ankara bu konuda da galip geldi valla :) en iyisi dediğiniz gibi derslerime odaklanayım sonra seçim şansım olur

29 ekim 2018 02:19

6. 7.anonim süslü, bilgilendirdiğin için teşekkür ederim :) bilkent imkanlarından dolayı Ankarayı tercih ederim yüksek ihtimal. burslu okurum muhtemelen çünkü ailem karşılamaz/karşılayamaz. Ama bilkenti burslu kazanırsam geri kalan masrafları da karşılarlar herhalde. Gülü seven olarak dikenine katlanacağım bu konuda sanırım süslü:) teşekkürler tekrardan

29 ekim 2018 02:21

7. her iki şehirde yaşayan ve bilen biri olarak şunu belirteyim. öncelikle üniversite hedefin neyse o yönde ilerle. şehir ve arkadaş için kesinlikle okul tercih etme çünkü bu ya okuldan soğutur ya da bıraktırır

ankara memur kentidir öyle afilli bir hayat bekleme. istanbul keza hareketlidir ama trafiği bunaltır

arkadaş ortamını şimdiden düşünme çünkü iyi bir üniversite bile olsa şuanki arkadaşlıkları düşünürsen pek de samimi insanlar çıkmayabilir

ankarada yaşam istanbula göre biraz daha hesaplı dediğim gibi öğrenci ve memur kenti

çok sıkıldığında ankarada bunalma olasılığın çok fazla, istanbul daha alternatiflidir

deniz meniz olaylarına girmeyeceğim ama benim gibi denize aşık biriysen ankara dezavantaj

istanbula ve ankaraya her kesimden insan gelir. o yüzden muhallebi çocuğu statüsünden gardını almış bir kovboy olarak çıkarsın yani tecrübe edinirsin

aile yanında okumanı tavsiye etmem hayatı öğrenmek adına onlardan uzaklaşmanın en ideal yolu üniversitedir çünkü aile yanında okumuş ve sürekli onlarla yaşamış biri zorluklardan kaçar

ulaşım konusunda istanbul ankaradan daha sıkıntılıdır

eğer şehir dışında okuyacaksan önce mutlaka yurt hayatı kültürün olsun orada insanları daha iyi tanıyacaksın sonra eve çıkarsın bu da senin ev hayatı kültürünü nasıl tasarruf yapılır nasıl kendi ayakların üstünde durabilirsin onu öğrenirsin dipnot: evine herkesi almamalısın çünkü evi olan insanı yol geçen hanı sayarlar

diyeceklerim bunlar eğer kafana takılan soru olursa dm'den ulaşabilirsin

29 ekim 2018 19:23

8. (yazar: Maggy) süslüm öncelikle çok teşekkürler uzun uzun yazmışsınız. Dediğiniz gibi ben de ailemin yanında okumak istemiyorum. Büyük şehir tecrübesi edineyim, ayaklarım üzerinde durayım istiyorum. Bu yüzden aileme gelmelerini istemediğimi söyledim.

Yaşadığım şehirde hiç aktivite olmuyor, ailem baskıcı. Üniversiteye gidince eve girmeyen tiplerden olurum gibi geliyor bu yüzden (gizlinot: Swh) ama dediğiniz gibi bazen istanbul trafiği çekilmez oluyor. Sırf bu yüzden istanbuldan taşınan akrabam var. Ankara da bir yandan cazip geliyor uygun yaşam standartlarıyla. Ama sanırım tercihimi ne yönde kullanacağımı zaman gösterecek. Aklıma takılan şeyler olursa yazarım süslüm, çook teşekkürler tekrardan 😊❤️

29 ekim 2018 22:48