ankara dershane önerisi? final mi matfen mi?

arkadaşlar kardeşim seneye üniversite sınavına girecek. dershane konusunda yardımcı olamıyorum ona çünkü üniversite sınavına 10 sene önce girmiştim ve ankara'da yaşamıyorduk o zaman. siz bir dershane önerebilir misiniz mf için? final dershanesini istiyor ama matfen daha çok övülüyor sanki emin olamadım o yüzden.

1. Suslu matfeni bilmiyorum ama ben sınav Dershanesine gittim en iyi 2-3 sınıfta olmadıkça bence hiç umursamiyorlar final için de aynı yorum yapılıyordu diye hatırlıyorum. Başarılı cocuklara çok ilgi gösteriyorlar ama basarisizsa kendi haline birakiyorlar. Sınavda sınıf atlamak bile mümkün olmuyordu hiç umurlarinda değildi başta en iyi 3 sınıfa girebildiysen iyi yoksa tek basinaydin anca kaynaklara para odemistim resmen, evet öğretmenler de anlatıyordu ama inan onların da umrunda değildi en başarılı sınıflara ilgi vardı sadece.

16 nisan 2018 22:05

2. Bir de temel liseye mi gidecek yoksa dershane+okul birlikte mi gotureceksiniz. Yaşadığınız yer ve bütçenizi söylerseniz belki onerebilecegim yerler vardır

16 nisan 2018 22:07

3. çok teşekkür ederim süslücüm :) çok kararsız kaldım, ben de dediğin gibi yaparlar fazla ilgilenmezler diye korkuyorum :/

16 nisan 2018 22:12

4. 2.anonimcim temel lise istemiyormuş son sene lise değiştirirsem uyum sorunu yaşarım dedi. Ümitköyde oturuyoruz ama kızılaya gidip gelebileceğini söylüyor. Bütçe olarak da 13bin demişler finalde mesela bu civarlarda olabilir fiyatı.

16 nisan 2018 22:15

5. Ben 1. Ve 2. Anonim, suslu siz daha iyi bilirsiniz tabi ama bence okul+dershane zaten yorucu bir de Ümitköyde oturuyorken kizilaya gidip gelmek gereksiz inanin çok yoğun temposu olacak. Ümitköy taraflarında net bir yer öneremiyorum ama orda oturan arkadaşlarımdan ve ogretmenlerimden biliyorum, butik dershaneler var kaliteli eğitim veren çok iyi kadrosu olan yerler var. Benim lisem Ankaranın en iyi liselerindendi ve bir matematik hocam o taraflarda bi yer açtı mesela. Oralardaki dershaneler kizilaydakinden daha ilgili olur ve mevcutlar daha az olur.

16 nisan 2018 22:37

6. Tamamdir süslüler not alıyorum bu bilgileri ve ona göre bir değerlendirme yapacağız. Çok teşekkürler tekrardan :)

16 nisan 2018 23:01

7. Matfen ve fen bilimleri en iyisidir.

16 nisan 2018 23:23

8. geçen sene çok arkadaşım vardı matfende çoğu hedeflerinden çok daha iyi yapabildi. iyi bir kurum öğrencisine bir şeyler katabiliyor. ayrıca sınıfları sene başında karışık yapıyorlar sadece en iyilere önem verme olayı olmuyordur bu yüzden. ama genellikle temel lise ağırlıklı gidiyorlar, dershanesinde az sınıfları vardı durum şu an nasıl bilmiyorum. bunun dışında büyük dershaneler genellikle sınıf seviyesine göre davranıyor öğrencisine, çok çok iyi değilse arada kaynayabilir, yanında destek olmazsa üstüne çok yük biner. butik denilebilecek kurumlara bakmayı düşünebilirsiniz. sınıf arkadaşlarıyla vs fikir alışverişi yapsın bolca onlar neler yapacaklar öğrensin.

16 nisan 2018 23:27

9. Zormuş bu işler süslüler, özellikle ulaşımın zor olması butik dershane daha mı iyi olur acaba diye düşündürüyor cidden.Yada temel liseye mi geçse bilemedim. Çok çok teşekkürler :)

17 nisan 2018 00:41

10. Ben 2005 ve 2006 yılında Matfen'e gittim. Benim zamanımda çok iyi hocaları vardı. Şu anda da en yakın arkadaşımın kardeşi gidiyor ve gayet memnunlar. Rehberlik hizmeti de çok iyidir. Tarih öğretmenim Hüsniye Hocam'a sevgiler.

17 nisan 2018 09:08