anneler günü paylaşımları kalbimi kırıyor ? bir tek benim mi annem bana destek olmadı ?

1. Herkes yazıyor iyi ki yanımdasın, iyi ki destek oldun , sen beni böyle güçlü büyüttün , emek verdin diye. Annem eğitimsiz bir kadın,parası işi yoktu belki ama bana ne zaman sarıldığını bilmiyorum. Yaşım +30. Bana bir şey de katmadı çünkü kendi de bilmiyordu. Sizin anneleriniz de mi paylaşım yapanlarınki gibi ? Ben bütün anneler benim annem gibi sanıyordum , meğer başkaymış sanırım.

12 mayıs 2024 20:40

2. Bu paylaşımımı sıradan bir sızlanma olarak sananlar olacaktır ama etrafımı izledikçe nasıl bu kadar sevgisiz, yol göstericisiz, cahil büyümüşüm şaşırıyorum.

12 mayıs 2024 20:44

3. Süslü benim annem kendini yerlere atacak kadar fedakardır ama bu demek değil ki biz başka sorunlar yaşamıyoruz. Mesela annem bizim de ona onun yaptığı kadar fedakar davranmamızı ister normal seviyede yaparsan seni kötü evlat olmakla suçlar. Evet her dertte yanımızda sonuna kadar destekler vs ama bunun için sen gün sonunda kendini yetersiz hissederken bulursun. Ona hep dedim bizi sev ama kendini de sev diye o kendini sevmeyi hiç öğrenemedi kendini seven normal insanlar ona acayip geldi anneliğin bir normali yok bambaşka ilişkiler bambaşka hayatlar var hele hele sosyal medyaya bakıp çiçek böcek kendiniz üzmeyin.

12 mayıs 2024 20:45

4. Ss ben de 30+ üstelik annem hayatta bile değil artık. Hala hayatta yolumu bulmaya çalışıyorum bu yaşa geldim. Ama annem de kaybolmuş bir insandı. Ona da yol gösteren olmamış. Elinden gelen bu kadardı belki de bilmiyorum. Geçmişi geçmişte bırak kendi yaranı kendin sar. Öyle ya da böyle yaşandı bitti ve değişmiyor takılıp kalma

12 mayıs 2024 21:04

5. Anneannem annemi 17 yaşında evlendirmiş. O yaşına kadar zaten evde şiddet, temizlikçi gibi kullanmış. Okutmamış. Evlenince de şiddet görmüş. Hep ev işi yaptırılmış. Başkası olsa çocuklarını bırakır kaçardı belki. Bize hiç annesi gibi davranmadı. Bazı şeyleri geride bırakamasa sanırım bugün böyle olmazdı hiçbir şey. Benim annemin de içi kırık. Kaç yaşında kadın annem beni hiç sevmedi diye ağlıyor bazen. Ama sürekli bu gerçekle takılı kalsaydı hiçbir şey yapamazdı. Okudu üniversiteyi bitirdi. İşe girdi. Kendi için yaşadı. Sen de kendin için yaşa ss. Olanı değiştiremiyorsak olacakları değiştirmeliyiz. Bir kere geldiğimiz hayat. Kırılmanı üzülmeni anlıyorum. Açıkçası böyle paylaşımları doğru bulmuyorum. Her insanın farklı bir yarası var. Bir tanıdığım var mesela 6, 8 ay sonra annesini kaybedecek. Yani yaşarsa en fazla o kadar yaşayabilecek. Her gün annesini kaybetme korkusu yaşarken bugün ne çok içi acımıştır kim bilir.

12 mayıs 2024 21:08

6. annemi 12 yaşındayken kaybettim. anne sevgisi ilgisi nedir hatırlamıyorum. benim de kalbim çok kırılıyor o paylaşımları görünce. ama elden ne gelir ki...

12 mayıs 2024 21:54

7. benimki de asla olmadı süslü aynı evde iki yabancı gibiyiz. benden büyüklere az biraz annelik yapmış ama kazara olan bana gelince pili bitmiş sanırsam. aldırmayı bile düşünmüş defalarca. ne maddi ne manevi hiç bir destek vermedi. hep kısıtladı hatta ben kendime yetmeye başlayınca da kıskandı. şu an gönlü olsun diye çiçek ya da küçük hediyeler alıyorum ama sorsan içimdn anne demek bile gelmiyor.

12 mayıs 2024 22:22

8. Herkesin annesi mükemmel değildir, ama insanlar yazıyor işte.

12 mayıs 2024 23:36

9. Süslü ben de bugün kendimi çok kötü hissediyordum, sorunu okumak yalnız olmadığımı hissettirdi. Benim annem değil destek olmak, her mutluluğumu burnumdan getirir. Mezuniyet törenlerinde herkesin ailesi gururla çocuğunun yanında durur, benimki kıyafetimi açık bulduğu için surat asar. Zam alırım, ona düzenli para göndermemi bekler. Tatile çıkarım, beni çıkarmıyorsun kendin çıkıyorsun der. İlişkim olur, sevgilimi onun istediği gibi biri değilim diye eleştirir. Bu yüzden çocukluğum, ergenliğim bok gibi geçti. Hep kendimi suçlu hissettim. Şimdi 3 aydır konuşmuyoruz çünkü hiçbir kararıma saygı duymuyor, destek olmayı geçtim beni aşağı çekiyor. Aramadım da sormadım da. Yaptıklarının bir karşılığı olmalı.

13 mayıs 2024 01:10

10. Ya suslu her allahin gunu annesiyle kufur kiyamet kavga eden babasina gidip bu kadini bosa diyen arkadasim "dunyanin en melek annesi" diye story atmis. Yani daha ne diyeyim sana. Sosyal medyayi gercek sanmayi acilen birak.

Hic kimsenin annesi mukemmel degil cunku annelerimiz de insan ve insan kusursuz olmaz. Kabullenmek gerekiyor. Ne gormusler ki ne versinler yani. Okumus anneler icin de gecerli bu, universite egitimi sekuler yasam tarzi mukemmel annelik ve anac bir kisilik katmiyor ki insana. Bosuna uzulmussun

13 mayıs 2024 08:03