annem açık giymeme çok karışıyor ne yapmalıyım?

kızlar merhaba ankarada yaşıyorum etrafımda hep şort crop kızlar görüyorum ve çok imreniyorum. annem kapalı değil seküler görüşlü birisi biriyle cinsellik yaşasam falan anlatabileceğim birisi ama giyim konusunda her şeyime çok karışıyor ve çok katı. yaz sıcağında ciddi ciddi pantolon giymeye zorluyor beni. toplu taşıma kullanan biriyim tacize uğrarım diye çok korkuyor. tamam tek başımayken hadi neyse ama geçen ailecek güzel nezih bir restorana gidecektik teyzemin doğum gününü kutlamak için ve etek giymeme izin vermedi. dün de avmye gittik güzel güzel elbiseler gösteriyorum, bunu ankarada giyemezsin cart curt diye moralimi yerle bir etti. ben kavga çıkmasın diye alttan aldıkça karışma işini daha da abartıyor kavga çıkarsam yine hiçbir şey değişmiyor. sizce annem bu kadar korumacı davranmakta haklı mı? ankara dediğim de mamak sincanda falan oturmuyoruz evimiz batıkentte. 22 yaşındayım ve maalesef ailemle yaşıyorum.

1. suslu ben cankaya taraflarindayim. Kizilay, tunali, bahceli, avm olarak da Kentpark Ankamall gibi yerlere gidiyorum, 21 yasindayim. Ben genel olarak takik biriyim yazlik bi yerde yasamadikca acik giyinmem, Ankara'da da kizilay disi bahsettigim yerlerde tam tersi koca sehirde bi pantolon giyen benim heralde diyorumwkxnwlsmwk Batikent de gayet sikintisiz bi semt bence bu muhabbet icin. Bu olaylari anlatip, ornek gosterip ve semtinizin iyiliginden bahsedip olayi yumusatabilirsiniz bence

12 ağustos 2024 12:59

2. Doğumgünü örneği açıkça gösteriyor ki derdi korumak falan değil, senin hayatını tahakküm altına almak. Ama aslında belki başkaları karışmasın diye de böyle yapıyor olabileceği aklıma geldi. Gerçi ne olursa olsun bu tavrını haklı çıkarmaz. O konuşsun sen giyin. Sırf o laf edecek diye mutsuz olmak zorunda değilsin. O da senin giyimine onay vermek zorunda değil. Sen beğenmediysen sen giyme anne de geç. (İnanılmaz derecede saplantılı ve müdahaleci bir ailenin kızı olarak yazıyorum. Bu kavgalardan bir sonuç çıkmaz, onların istediği olur. Kazanmanın tek yolu oyunu oynamamak)

12 ağustos 2024 13:03

3. Süslüm bu işin çözümü izin almayacaksınız. Şu an bunu yapmak size imkansız geliyor olabilir ama 22 yaşında yetişkin bir birey olarak kıyafetinize annenizi karıştırmayacaksınız gerekirse kavga gürültü olacak küsecek dayanmak zorundasınız, yoksa bütün kararlarınızın üstüne çökerler annenizin seçimlerini yaşıyor halde bulursunuz. Ben 29 yasındayım evliyim işim gücüm var senelerce tek yaşadım, annem hala tatile gitmeme laf söyler mesela burnumdan getirir, annenizin değişmesini beklemeyin değişmeyecek. Ben öyle uygun gördüm derim 1 ay konusmaz benle o da onun problemi, kendi baş etmeyi öğrensin

12 ağustos 2024 13:39

4. süslü 22 yaşındasın yani yok artık. asla dediklerini takmayarak, istediğimi inadına giyerek ve kavga ederek çözdüm problemi. şimdi bir şey diyemez kimse. maalesef yolu kavga, keşke laftan anlasalar ama anlamıyorlar. sürekli artık çocuk olmadığını ve onun, senin ne giyeceğine karar verme hakkının olmadığını kafasına zorla sokacaksın mecbur. tacizlerin kıyafetinle alakalı olmadığını da.

12 ağustos 2024 14:02

5. Cinsellik yaşasan anlatabilirsin ama etek elbise yasak??

12 ağustos 2024 14:09

6. ben kavga çıkardığımda sadece şunu diyor "her şeyin bir yeri zamanı var" yani ankarada etek giyemem mesela ama yazlık bir yerde giyebilirim. açık giyinen kızlara da çok slutshaming yapar ucuz, varoş der. ben açık giydiğimde yapmadığı psikolojik baskı zorbalık kalmıyor.

bir keresinde üstüme bir şey döküldüğü için arkadaşım şortunu vermişti afedersiniz göt lobum görünüyordu aşırı rahatsız olmuştum ve korkmuştum ama biz sokakta yürürken tacizi bırakın bir kişi bile dönüp bakmamıştı.

cinsellik konusunda da öyle aman aman açık fikirli değil hastalık hamilelik vs. çok pimpiriklidir sevgilim varken adet olmama rağmen her ay bana hamilelik testi yaptırıyordu havuzdan tuvaletten hamile kalan insanları gösterip psikolojimi bozuyor.

kıyafet konusunda bir de sanırım şu var ben aşırı naif biri sataşınca ses çıkaramayan ve her olaydan aşırı etkilenen biriyim belki kıyafetime karışarak beni kendince tacize uğramaktan korumaya çalışıyordur ama çocuk gibi hissettirilmekten yoruldum

12 ağustos 2024 15:19

7. a2 gerçekten ben de bunu anlamıyorum.

bu sitedeki insanlar seküler ve muhafazakarın ne olduğunu bilmiyor bence. bu sıcakta pantolon giy diye direten bi insan nası seküler olabilir yani akıl mantık. dümdüz anadolu muhafazakarı işte.

12 ağustos 2024 15:33

8. Tuvaletten, havuzdan hamile kalmak mı? Annenizi doktora götürmelisiniz bence.

12 ağustos 2024 21:25

9. valla bacı benim annem agzima sicmasa da cinsellik yasamami anlatabilecegim bir insan degil üstüne izmirde kötü bir yerde oturuyorum ama annem yazın niye şort giymiyosun sana şort alalım diye daralıyor (kilo aldığım icin ne açık ne kapalı kızlar gibi takılıyorum 2-3 yıldır) annen dusundugun kadar açık görüşlü sekuler falan değil gizli halt yeme diye uyutmus seni. ve tabiki bu kadar korumacı davranmakta haklı değil o nasıl soru? taciz konusunda tavrı da samimi gelmedi. fazla naifsin maalesef çözümün iki üç kavga edip dinlemeyecegini göstermek zorla alıştırmak.

12 ağustos 2024 22:06

10. yukariyi şimdi okudum zorla hamilelik testi ne allahim nasıl normalleştirmis bir de, kıyafetten önce daha ciddi sorunlar var. ya ayrı eve kac ya psikolojik destek aldır ya da cok sağlam kavga et düzelt bir şekilde.

12 ağustos 2024 22:08