annem beni çok eleştiriyor ?

annemle konuşurken bir yere gönderdiğimiz mektubun daha ulaşmadığını öğrendi. bende herhalde posta da geciklik oldu dedim. oda geciklik mi geciklik ne diye küçümser bir ifadeyle baktı bana. sonra gecikme denir ona dedi. bende öyle çıkıverdi ağzımdan türkçe çok eklemeli bir dil işte dedim. oda gecikme o doğrusunu söyle diye bir sürü bir şeyler daha dedi. sinirlendim epey çünkü konuşmamla ilgili sorunlarım var zaten ve özgüvenim düştü eleştirince. belki ufak bir şey ama konuşmayla ilgili zaten sorun yaşıyordum. içimi dökmüş gibi oldum. ona da dedim hep beni eleştiriyorsun ben zaten sorun yaşıyorum konuşmayla özgüvenim düşüyor dedim. oda özgüven düşülecek ne var doğrusunu sana söylüyorum dedi. bilmiyorum anlamıyor ne hissettiğimi. bende onu anlamıyorum galiba.

1. türkçeyi sonradan öğrenmediysen annen %100  haklı valla. anadilini bu kadar hatalı konuşan insanlar çok aptal duruyor dışardan. geciklik ne süslü 5 yaşında yeğenim bile böyle götten kelime uydurmuyor yani. özgüvenim sarsıldı falan diye ağlayacağına aç kitap oku da kendini geliştir, anadilini bu kadar hatalı konuşan birinin hiçbir konuda başarılı olma ihtimali yok. bu şekilde konuşarak ne iyi bir iş bulup kariyer yapabilirsin ne de akıllı başarılı insanlardan oluşan bir çevre, sevgili ya da arkadaş edinebilirsin.

27 nisan 2023 16:50

2. Konuşmanla ilgili ne gibi sorunlar var ss? Bir sorunun varsa daha kibar davranmalıydı

27 nisan 2023 16:55

3. kızz annen kova burcu mu

27 nisan 2023 17:20

4. a1'e katılıyorum. annenin doğrusunu söylemesi ne gibi bi sorun oluşturabilir ki, öğrenmiş oldun işte. he ben de arada kelime uydururum o an aklıma o geldiği için ve bana birisi "bu ne doğrusu şudur" gibi bi tavırla yaklaşsa eğer doğrusu aklıma gelmediyse "heh evet o kelime" der devam ederim ya da komiklik olsun diye yaptığımı anlaması için yüz ifadesi yaparım max. annene başka konularda içerlemişsin, en ufak hareketi batıyor gibi geldi bana. senin bu konuşma konusundaki sorunun ailenle mi alakalı, onlar yüzünden özgüvensiz mi büyüdün?

27 nisan 2023 17:23

5. a1 süslü zaten hep kitap okuyorum akademisyenimde sorun bu değil insanlık hali hiç mi kafan karışmadı yanlış bir kelime söylemedin? ne bu cidden sanki geciklik dedik diye türkçe bitti. bir kelimeden neler neler demişsin bir sürü kişi de begenmiş.

işitme kaybım var a2 ağzımdan kelimeler düzgün çıkmıyor bazen.

a3 annem basak burcu.

27 nisan 2023 17:26

6. sorun annemin doğrusunu söylemesi değil çok ısrar edip üstüme gelip eleştirdi bana karşı daha hassas olmasını beklerdim.

27 nisan 2023 17:27

7. nasıl a4e katılıyorsunuz ne başarılı kariyerin olur ne arkadaşın olur ne sevgilin olur diye sıralamış. insanların kusurları olabilir elbette yeri gelir hata yapar ne kadar acımasızsınız. bir kelimeyi yanlış söyledim diye sadece.

27 nisan 2023 17:30

8. Süslü annenin tavrı çirkin olabilir ama cidden konuşmayla ilgili özgüven problemin varsa bunun üzerine de gitmelisin. Mesela yazım yanlışı da yapmışsın bir sürü. Tabii ki her kuralı mükemmel yazmak zorunda değiliz ama dahi anlamında de'yi ayrı yazmak hem çok kolay hem de çok önemli.

Örneğin bağlaç olan de'yi cümleden çıkardığında anlamsız bir cümle olmaz. Örnek: "ben de heralde gecikme oldu dedim." cümlesinden de'yi çıkaralım. "ben heralde gecikme oldu dedim." cümle anlamlı. Ancak ek olan -de'yi çıkardığında cümle anlamsız olur. Örnek: "heralde postada gecikme oldu." ek olan - de'yi çıkardığımızda "heralde posta gecikme oldu." cümle anlamsız. Demek ki bitişik yazılacak. Aynı kural ek olan - ki ve bağlaç olan ki için de geçerli.

Onun dışında kitap vb okursan hem günlük konuşman hem de dil bilgin, imlan düzelir süslü.

27 nisan 2023 17:36

9. Sen yanlış yere soru açmışsın ss. Ben anladım annenin ne yaptığını. Burda herkes cümleyi dümdüz okuyunca ne var bunda diyebilir ama o an önemli. Ses tonu, yüz ifadesi vs birçok şey etkileyebilir bir cümlenin nasıl Algılanabileceğini ve annenizin tavrını. Benim annem de çooook eleştirel bir insandır. Yaşla biraz törpülendi ama tavsiye verirken bile insanın üstüne gelir. Yapı işte.

Geçmiş olsun bu arada, sadece yazmak istiyorum ki canını sıkma lütfen. Eğer biri sana bunun için üstten bakıyorsa veya ters bir şey derse, ona "bu şekilde bir durumum var. Lafı sokmak iyi hissettirdi mi bari?" De geç. Azcık da becerebilirlerse onlar utansın.

Kaldı ki duyma engelin olmayabilirdi de. Hangimizin ağzından yanlış dökülmüyor kelimeler zaman zaman? Bazı insanlar sadece konuşmuş olmak için eleştirirler. Türkiye'de bol bol var. Kendi hayatlarının acınası halini başkalarından çıkarıyorlar işte.

27 nisan 2023 17:39

10. Ya allah aşkına ne tuhaf tipler var bu sitede. insanlık hali ağzından yanlış çıkmış kelime işte. Ayrıca kadın küçümser bir tavırla iki saat konuyu uzatmış. Bunun neyini savunuyorsunuz? bir insan niye böyle bomboş bir şey için çocuğunun üstüne gitsin? Ss, bu şekilde başlık açtığına göre eleştirdiği tek konu bu olay değildir sadece diye düşünüyorum.

27 nisan 2023 17:41