annem neden böyle??????????????

şu sıralar sıkışığız biraz ben iyi bir burs alıyorum her ay.ancak yazları sadece kyk yatıyor. faturaları öde diye geldi başıma ancak 2 hafta önce ev alışverişine çıktık bir sürü para harcadım cidden yok yani üstümde. eylül ayını da harcadım. bugün konuşuyorduk dedim benim size bir külfetim yok. masraf yapmıyorum falan dedim. ilk önce her gün duş almamdan girdi lafa sonra cuma günü hastaneye gideceğim babamın sigortasını kullanacağım doğal olarak. işte babanın sigortasından yiyorsun bilmem ne. yani bunları nasıl kafasında hesaplıyor bilmiyorum bir anne neden bunu kızına der? 2 sene sonra mezun oluyorum işte 2 sene sonra paralar kesilince görcem. üniversite hayatına kadar sanki o paralarla geldin bilmem ne. şehir dışında okuyorum allahtan hemen defolup gitmek istiyorum. okul bitince de ailemle kalmayacağım. babam kesinlikle böyle değil mesela.benim gördüğümün aynısını kendi ailesi yapmış ama o da bize yapıyor. erkek kardeşim var ona daha çok önem veriyor ya o kadar yalan söylüyor annem ona inanıyor. mezunda olduğu halde kazanamadı anneme babama adıyla seslenir ama o daha iyi tabi ona göre.neden ben para vermiyorum çünkü. süslüler bana bir yok yöntem gösterin. napmalıyım?

1. Öfff ailede böyle para hesabı yapılması,birinin para için ezilmesi çok üzücü ve hiç sevmediğim bir şey.

Siz para kazanmıyorsunuz,henüz öğrencisiniz. Ve buna rağmen burs alip ailenize muhtaç olmuyorsunuz. Bir sürü insan gayet ailesinden para alıyor öğrencilik boyunca bırakın para vermeyi-ki bu da normal asla anormal demiyorum bana da öğrenciyken para gönderirlerdi- sizin ailenize karşı bu denli bir yükümünüz yok bence. Kaldı ki eve harcama da yapıyormuşsunuz .

Üstteki fikrim sabit olmakla beraber merak ettim;anneniz-babaniz-kardesiniz çalışıyor mu? Ve hep mi böyleler yoksa geçici bir süreç mi bu?

27 ağustos 2018 14:13

2. ben de yaşadım bu durumu ama üniversite bittikten sonra.haziranda mezun olmuştum eve geldim annem ve babam bambaşka insanlara dönüştü.evde resmen fazlalık muamelesi görüyordum.hiç beklemedim şehir dışında çalışmaya başladım.hayatımın en güzel günlerini yaşadım orda.eşimle de orda tanıştım:) hem çok çalıştım kendi paramı kazandım hem dershaneye gittim.sonrasında atandım çok şükür.insanın ailesiyle arasına para mevzusu girince cidden çok üzülüyor.yani arada ufak tefek şeyleri ödeyebilirsiniz ama tüm paranızı bence vermeyin.çünkü öğrenci olan ihtiyacı olan sizsiniz.okul bittikten sonra da hemen çalışmaya ve kendi ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın.ama anne ve baba olmanın sorumluluğunu alamayacak olanlar lütfen çocuk yapmasın.ailenizin tabii ki her imkanından faydalanacaksınız anneniz biraz abartmış olayı.sudan sigortadan daha önemli şeyler var.

27 ağustos 2018 14:19

3. Ben ilk anonim.Sanırım erkek kardeşiniz fazlaca şımartılmış. Anneniz onu evin bebegi olarak görüyor sizi ise eve katki sunmak zorunda olan bir birey. Açıkca söyleyin ya ikimiz de birey olalim ya da ikimiz de cocuk diye. Boyle eşitsizlikler ancak eve kaos getirir. Gerekirse mezun olur olmaz ayrı bir yol cizicem o zaman ne yapacaksiniz deyin. Size bu kadar sorumluluk yukleyemezler bu haksizlik. Baktiniz asla mucadele edemiyorsunuz okudugunuz ilde is bulun tatilleri de orada gecirin. Üzücü biliyorum ama kendini bazen ailesinden bile korumak zorunda kalabiliyor insan .

27 ağustos 2018 14:26

4. Doğurduysa bakmak ZORUNDA

27 ağustos 2018 15:12

5. süslücüm bence şehir dışındaki kurulu düzeninize dönün, eve gelmeyin hiç.işe falan girin orda okul yokken de.uğraşılmaz öyle anneyle kardeşle.

28 ağustos 2018 01:48