annemden psikolojik ve fiziksel şiddet görüyorum? kendimi iğrenç hissediyorum ve ağlamaktan başka bir şey yapamıyorum ?

lise 3. sınıfım, 17 yaşındayım. kronik hastalığım var ve bazı günler okula gidebilecek durumda olmuyorum (hastalığım ailevi akdeniz ateşi). inanılmaz ağrım oluyor ve kivraniyorum. ateşim çıkıyor. fakat annem buna asla inanmıyor, okula gitmemek için hasta numarasi yaptığımı zannedip bana bağırıyor, küfrediyor ve dövmeye başlıyor. ben de hiçbir tepki veremeyip ağlamaya başlıyorum. sonra da yalandan ağladığını bilmiyor muyum sanıyorsun şerefsiz gibi şeyler söylüyor. üstelik kendisi doktor olmasına rağmen. artık sırf bu hareketlerine maruz kalmamak için hasta olsam da okula gidiyorum. orada da revirde yatıyorum. okuldakilerin kronik hastalığım olduğundan haberi var ve müdüre bile söyledim hastalığımı ve önemli değil, sen evde dinlen, devamsızlık yaparsan düzeltiriz bir şekilde dedi. annemin yaptıklarını okuldakiler bilmiyor. babam görüyor ama hiçbir şey yapmıyor. kardeşim var ama ona anlatmadım. çok berbat hissediyorum ya. bugün bir olay daha yaşadım. kardeşim covid pozitif çıktı birkaç gün önce ve ben de kendimi iyi hissetmiyordum. test yaptırmaya gidebilir miyiz dedim ve beni gene dövmeye başladı. kolumu morarttı. sonra beni sürükleyerek hastaneye götürdü. hastanede insanlara karşı ne kadar farklı davrandığını tahmin edemezsiniz. orada bana hiçbir şey yapmadı ve normal davrandı. ne yapacağımı bilmiyorum. artık hissizleşmeye başladım. sürekli uyumak istiyorum. lütfen bana bir şeyler söyleyin... abla tavsiyesi verebilir misiniz :(

1. Fiziksel şiddet gördüğünüz için darp raporu alın ve şikayetçi olun, çevrenizdeki polis karakoluna ya da adliyeye gidip şikayet edebilirsiniz

17 mayıs 2022 19:50

2. Süslü sığınabileceğin bir büyüğün var mı? Annenin huyunu bilen teyzen, anane-dede gibi veya babane gibi?

Çok üzüldüm durumuna, babanın sessiz kalmasını asla anlamlandıramadım. :(

Herkes anne olamıyor malesef.. umarım üniversite sınavında kendini kaçıp kurtarırısın, bir daha da dönmezsin :(

17 mayıs 2022 20:26

3. Süslü ben de fmf hastasıyım, sabırlar dilerim. Anneni savcılığa şikayet etmelisin.

17 mayıs 2022 20:45

4. ne yap et seneye sehir disinda uni kazan kurtar kendini kuzum

17 mayıs 2022 20:58

5. Çok teşekkür ederim herkese. Bir şeyler yapmaya çalışacağım. Teyzem çok tatlı biridir ilk önce ona anlatacağım.

17 mayıs 2022 21:25

6. Sen ikizi olan süslü müsün

18 mayıs 2022 00:33

7. A7 ikizim yok sadece ablam var

18 mayıs 2022 00:41

8. Annen ablana karşı da böyle birisi miydi yoksa sadece sana mı bir garezi var? Yanlış anlama lütfen eğer ablana karşı da böyle davranmışsa seni en iyi o anlar ve belki ondan destek görebilirsin diye sordum. Anlattıkların korkunç şeyler ve bildiğin istismar lütfen bir darp raporu al ve acilen bu durumu bir büyüğüne hatta büyüklerine aç ki annen susup pısmayacağının bu konuda konuşup onu zor duruma sokabileceğinin farkına varsın. Bu sözlükte umarım trolldür dediğim nadir sorulardan birisi oldu ins öylesindir kimsenin bu durumu yaşamasını istemem.

18 mayıs 2022 02:03

9. A8 hayır ablama böyle yapmıyor ve yapmamış da. Devamsızlık çok yapıyorsun diye delirdi gerçekten ya. önceden hastalığım bu kadar kötü değilken jiç böyle davranmıyordu. Anlatacağım kesinlikle güvendiğim birisine. Sonra da polise gideceğim. Bu arada cok tesekkür ederim 🖤

18 mayıs 2022 02:34

10. ss sana tavsiyem annenin o davranışlarını bir şekilde tlf da videoya kaydet. anladığım kadarıyla annen başkaları yanında çok iyi olduğu için kimse sana inanmak istemeyecek. o yüzden elinde kanıt olması lazım. birden farklı zamanda video kaydı alabilirsen ya da ses kaydı en azından elinde kanıt olur. ablana bunları yollayabilir ya da okuldaki öğretmenlerine gösterebilirsin. çünkü doktor olan annene inanmayı tercih edip senin ilgi çekmeye çalışan bir ergen olduğunu düşünme ihtimalleri yüksek. elinde kanıt olunca annenin kendini savunması zorlaşır. muhtemelen sınav zamanı geliyor ben derslerinden geri kalmasın diye okula yolluyordum diyecek ama şiddetin açıklamasını yapamaz bu şekilde. sonrasında ise sana şiddet uyguladıktan sonra elinde ses/video kaydı ile önce hastaneye gidip darp raporu al. sonra da polise başvur. hepsiyle birlikte sana destek çıkacak birileri olacaktır. önemli olan senin elinde kanıtların bulunması. ve şunu asla unutma: sen değerlisin sen kıymetlisin annen dahi olsa kimsenin sana şiddet uygulamaya hakkı yok. sen hakkını ararsan önün açılır. sen susarsan annen bu davranışlara devam eder. bu arada baban için de 2 çift lafım var. kendi kızını koruma içgüdüsünden yoksun o mahlukat da allahından bulsun.

18 mayıs 2022 13:56