1. annem ve kardeşlerinin anneleri ölmüş onlar küçük yaştayken. totalde beş kardeşler annem en büyükleri. babaları hemen tekrar evleniyor falan orası çok başka konular ama annem durum böyleyken kendine annelikten bozma bir misyon ediniyor. bakımlarını falan hep üstleniyor. birkaç yıla da hala çok küçükken evleniyor 19unda beni doğuruyor. o sıra babaannemlerle yaşıyorlar. babaannem beni çok seviyor ve hep ilgileniyor zaten bir yıla erkek kardeşim doğuyor. babaaneme ben alışkın olduğum için o benimle; erkek kardeşimle de annem ilgileniyor daha çok. öyle bebeklikten derin bir bağ kuramadık denilebilir. sonrasında babanemlerle ayrı yaşama kararı alınıyor. on yaşıma tekabül ediyor bu olay ve ben aşırı bocalıyorum. ne annem anne gibi ne babam baba gibi. onlarla yaşamaktan mutlu olmayışımın tadı hala damağımda. ne yazık ki. o sıralar çocuğum ve net olarak betimleyemesem de anneme dair yanlış olan şeyler var farkındayım. biz aslında ben erkek kardeşim ve annemin kardeşleri olarak totalde 6 kardeşiz. bu durumdan mutlu değilim çünkü ilgi ve sevgi tamamen bölünüyor ve bölünmemesi gereken kişiler nezdimde belki öz kardeşlerim olsa bu kadar dokunmazdı ki erkek kardeşimle ilgili asla annemin ilgisi ve sevgisi bölünüyor gibi bir şey hissetmedim. ama olmaması gerekenler vardı işte. ergenlikle birlikte artık anlamlandırabiliyordum bazı şeyleri. annemin benim önüme koyduğu şeyler... birincisi kardeşimin cinsiyeti erkek oldugu icin daha cok sevgiyi hak eder gibi bir tutum icindeydi ikincisi ise kardeslerinin tamamı. benim zaten babaannem oldugu icin daha az ilgilense de olurdu sanki. yıllar gectikce anlayacaktım. ben babaannemi kaybettim 2022 yılında, 2023 yılında da evlendim. annemi en cok yanımda istedigim donemler annem onlarla cayda gunde zartta zurttaydı. ornegin nisan alısverisine cıkılacak arıyorum neredesin diye ben teyzendeyim diyor. gidiyorum yalnız mecburen eve dondugumde ben senin annen degil miyim beni goturmek istemedin diye tantana koparıyor. bu tür sayamayacagım bir sürü sey. son bir yıldır da annemin ölüp bittigi o kardeslerinde annemi begenmemeler. annemi yargılamalar. anneme laf sokmalar. annemin gelip bana uzulmesi. kıymet bilmediklerini soylemesi. benim daha cok ofke dolmam bu tur seyler yasandı ve pasif agresif birbirimize laf soktuk kendileriyle. olay da tam olarak su. bir gun hangi sebeple bir aradayız hatırlamıyorum anneme cok mutsuz gozukuyorsun falan dediler. dunya basına yıkıldı sen mi kaldın surekli mutsuzsun. gezmeyi bilmezsin yemeyi bilmezsin icmeyi bilmezsin falan demeye başladılar. ben de neden böyle yargılıyorsunuz acımasızca bu kadın kac kisiyle ayrı ayrı uygrastı yılların yorgunlugudur o dedim. biz mi yorduk anneni sen yordun asıl falan diyerek ergenlikte yaptıgım seylerden vurmaya calıstılar ben de kalktım gittim. ne yapsaydım? akabinde gorusmedim hic kimseyle. ramazanda iftar veriyorlarmıs teyze iki kez arayınca gel diye gitmek durumunda kaldım esimle. sadece cagıran teyze hos geldin dedi. digerleri asla. hadi bana demediniz esim ne yaptı size? neyse gectim bunu gorusmuyorum ben annem de biraz tavır koymus sanırım. bayram vesilesiyle barıstılar bunlar. sonrasında annem beni darlamaya basladı. gorusun falan diye. iste hic hatrım falan yokmular. tamam ayarla goruselim dedim oyle keyifsiz tatsız bir oturmaydı. pisman oldum kabul ettigime. olayı toparlayacak olursam. annem kendine laf sokan kardesleriyle mutlu mesut yasıyor. her gun birbirlerindeler annem hala hepsi icin ekstra fedakarlık yapabilecek derece anaç ama diğerleri anneme karsı meh yani.
hadi bu kısmı beni ilgilendirmesin ama anneme ne zaman ihtiyac duysam kayıplarda. ve tum bu nedenler yuzunden hepsine karsı öfke doluyum. gecen birinin basına bir sey gelmis telefonda bana anlatıyor o kadar iftira atarken dusunseydi insanlara allahından bulsun dedigim icin bana iyi insan olma dersi vermeye kalktı kimseyle ilgili kötü düşünme falan. bunun kotu dusunecegi mi kalmıs. hepsinden hepinizin sayesinde nefret etmisim. bu sebeple anneme cok ihtiyacım olsa da onu cok özlesem de uzak duruyorum. cunku artık onume bir seyler koyulmasından onun icin sonra gelmekten cok yoruldum. bu beni cok ofkelendiriyor. babaannem de gittigi icin kendimi yapayalnız hissediyorum. allah kahretsin ya her seyi. herkes hayatındaki insanlara olması gerektigi yer gibi muamele gostermeli degil mi ben mi yanılıyorum?