annemle babamın beni çileden çıkaran tavırları?

süslüler selam, ben 24 yaşında üniversite son sınıfı öğrencisi bir kızım. annem ve babam modern insanlar ama eve geç gelme konusu hala sorun. birkaç gün önce arkadaşlarımla akşamüstü buluştum gece 10.30 gibi eve geldim. spontane gelişen bir şeydi. eve geldiğimde çok kötü tavırlarla karşılaştım neymiş ben eve geç geleceğimi haber vermemişim bunu babam söylüyor. anneme her şeyde haber verdim şuradayız, kalktık, otobüse bindim gibi. neymiş babama söylememişim. bir de haddimi bildirmek için bağırıyormuş bana. bu cümle özellikle çok zoruma gitti. arkadaşlarım da her zaman gördüğüm insanlar değil yani bunu da biliyorlar. neyse o konu benim ağlamaya başlayıp odama çekilmem ile kapandı. bugün yine başka bir arkadaş gurubumla buluştum akşamüstü. bu sefer anneme de babama da ayrı ayrı haber verdim. babamla konuşurken de eve 9.30 gibi geleceğimi söyledim tamam dedi. annem saat 7 de kalktın mı diye mesaj attı bana. hayır dedim ve yine otobüse binerken haber verdim. eve tam dediğim saatte vardım ve annem açtı kapıyı suratı 5 karış. bu saate kadar ne işin vardı 4 ten beri yetmedi mi bilmem ne. bir şey söylemeyip odama çekildim ama artık cidden bunaldım bu tavırlarından. nasıl aşabilirim bu sorunu bana bir yol gösterebilir misiniz? sanki hiç haber vermeden 2-3 te eve gelmişim gibi tavır yiyorum ki bana göre yeri gelir o da olur haber veririm zaten. ama 24 yaşında bir insan olarak gerçekten zoruma gidiyor bu durum....

1. ah süslü ah..

benim öyle bir isteğim yok çünkü annemi ve babamı gerçekten çok seviyorum onlarla yaşamaktan da mutluyum. ama böyle durumlarda artık benim bir yetişkin olduğumu fark edemediklerini düşünüyorum. işlerine gelince yetişkinim ama özellikle dışarı çıkma durumları hala onların kontrolünde olsun istiyorlar. bir de asla eve alkollü gelemiyorum babam içmesine rağmen o konularda inanılmaz katı biri. çok özeniyorum arkadaşlarıyla rakı balık yapmaya giden insanlara ama ben gidemiyorum..

10 mayıs 2018 22:41

2. Size bunu tavsiye olarak sunmuyorum fakat sizin yaslarinizdayken ben de ailemle aynı sorunları yaşıyordum ve hatta bir seferinde bu annemin beni dövmeye kalkismasiyla son buldu. O gün bir bavula eşyalarımı koyup evi terkettim bir arkadaşımın yanına gittim fakat dipnot o dönem calisiyordum yani iyi kötü kazancım vardı. Bir hafta ne aradım ne sordum kendileri de aynı şekilde. Bir haftanın sonunda annem ablamı araya soktu dönsün karismayacagim diyerek. Bir hafta daha ne arayıp ne sordum ne de döndüm. 15 gün sonrası bavulumu almadan eve gittim hicbirşey olmamış gibi. Babam şakayla karışık ne oldu geri geldin gibi bir cümle kurdu ben de hayır dönmedim bak bavulum yanımda değil dedim. Ve nihayet ciddiyetimi anlatabildim. O zamandan sonra da bir daha karismadilar. Sadece kendimden örnek vermek istedim.

11 mayıs 2018 01:58

3. Bizimkiler de 2-3 yil oncesine dek boylelerdi, sabah cikiyosun gece donuyosun gibisinden; surekli olarak ayni duzeni surdurerek, arkadaslarimda yatiya kalarak vs alistirdim. Hem zaman icerisinde onlarin guvenini bosa cikaracak bir olay olmadi, hem de basima bir is gelmedigini gorunce icleri rahatladi.

Karsilastiginiz tavira karsi kendi durusunuzu hic bozmadan durmaniz ve kararli olmaniz lazim; ote yandan da onlarin guvenini kazanmaniz. Zamanla alisiyorlar her seye :)

11 mayıs 2018 09:03

4. bende de böyle bir durum vardı diyerek söz giriyorum. süslücüm alıştırmaktan başka şansınız yok. ufak ufak saati ileri çeke çeke alıştıracaksınız. yoksa bu iş böyle sürer gider. evlenip gidene kadar da devam eder. gerçi ben evlendim, hafta sonu kocamın işi vardı diye arkadaşlarımla dışarı çıktım. babam da eşimin bilgisi olan bir konuyu danışmak için bizim eve gelmiş ve "akşam 7'de" ben neden evde değilmişim diye eşime laf etmiş. nolursa olsun o kafa yapısı pek değişmiyor. işte siz yine de alıştırmayı deniceksiniz artık, elinizden geldiğince.

11 mayıs 2018 15:40

5. Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Alıştırmayı deniyorum zaten de kaç sene oldu bir arpa yolu boy katedemedik. :( evden ayrılmam gibi bir durum söz konusu değil çünkü maddi olarak hala aileme bağlıyım. Umarım dediğiniz gibi zamanla alışırlar

11 mayıs 2018 18:53