annesine içindeki tüm öfkeyi döken var mı?
süslüler merhaba. benim annemle sorunlu bir ilişkim var. küçükken gördüğüm fiziksel şiddet, büyüyünce dibine kadar psikolojik şiddet vs. şöyle ki biliyorum türk ailelerinin büyük bir çoğunluğu böyle fakat benim asıl canımı acıtan annemin sadece çocuklarına karşı böyle olmasıydı. diğer herkese karşı mükemmel bi insan. herkesin yardımına koşar herkesin derdini dinler ağlar ama çocuklarına bunun tam zıttı. herkes onu mükemmel bir insan ve anne zannediyor dolayısıyla. bu yüzden annem de kendini mükemmel ve suçsuz biri olarak görüyor. sorum şu ki: annem asla özür dileyen biri değil. hatasını asla anlamaz. küçükken şöyle dövmüştün dediğimde de ohhh iyi yapmışım diyip güldü geçen gün mesela. dün de beni birey olarak görmüyosun dediğimde birden öfkelenip hakaretler savurdu yüzüme bile bakmadan telefonuyla oynayarak. ben anneme karşı çok öfkeliyim ve bu öfke canımı acıtıyor. ben biliyorum ki ben bu öfkeyi ona dökmeden, yaptığı tüm hataları ve canımı nasıl acıttığını anlatmadan rahat edemeyeceğim hiçbir zaman. ama o her zaman hakaret edip üste çıkıyor. sizce ne yapabilirim bir an olsun sakinleşip beni dinlemesini sağlamak için? annesine öfkesini kusan oldu mı hiç? yoksa hiç yapmamalı mıyım?