antidepresan-cipralex kullananlar?

2 seneye yakındır bu ilacı kullanıyorum. her ay kontrole gitmiyorum bu süreçte bir kaç kere gittim. bazı içmeyi unuttuğum günlerde daha ferah ve rahatlamış hissettiğim oluyor bu yanılsama mı yoksa ilacın yan etkisinden mi böyle artık bırakmalı mıyım duygu durumumla ilgili karar veremiyorum. siz nasıl bıraktınız?

1. 15 yıl antidepresan geçmişim var. Cipralex'i de kullandım. Doktor kontrolünde 3.5 ayda tamamen bıraktım. Doktor dışında lütfen kendiniz denemeyin. Yoksunluğu kolay olmayabilir.

3 eylül 2019 13:43

2. Teşekkür ederim. Doktor söylemeden bırakmayı düşünmüyorum zaten haklısınız, bir kaç gün içemeyince bile baş dönmesi, baş ağrısı sorunu oluyor. Doktor eksilterek bıraktırıyor. Dediğine göre içerim. Bir gün içmeyi unutunca daha rahat hissediyorum dememin sebebi tesadüf mü bilmiyorum ama içmediğim gün fark edince daha ferah hissettiğimi fark ettim bir kaç kere o nedenle sordum 🙂

3 eylül 2019 14:28

3. Zaten bu ilaçların tedavinin yanı sıra insanı biraz durgunlaştırma etkisi de var bu bir gerçek. Ondan belki de öyle hissediyorsunuzdur.

3 eylül 2019 19:03

4. Olabilir aslında bırakmak istiyorum ama ya eskisi gibi olmaması gereken düşünceleri çok fazla takan, üzerinde istemediğim kadar çok düşünen biri olursam diye çok korkuyorum. Ondan hep erteliyorum.

3 eylül 2019 19:06

5. Emin olmamanız bile hala rahatsızlıkla ilgili olabilir. Ben emindim. İçimde kıyametler koptu inat ettim. Bence emin olmak için doktora gidin. Belki değişim önerir.

3 eylül 2019 19:09

6. Ne için inat ettin süslüm anlayamadım? Bırakman için mantıklı sebeplerin neydi?

3 eylül 2019 19:21

7. İlaca bağımlı olmak hoşuma gitmiyordu. Bunsuz yapamam demek canımı sıktı. Eski kötü dönemlerim geride kalmıştı ve kendimi toparlayabileceğimi biliyordum. Sentetik bir mutluluk istemedim. Bırakmak için inat ettim. Nüksetme durumu da vardı. Ama etmedi şükür ki.

3 eylül 2019 19:38

8. Anladım. Çok teşekkür ederim. Ben hâlâ emin değilim söylediğim gibi, eskiye dönmekten korkuyorum. Nasıl emin olabileceğimi de bilmiyorum.

3 eylül 2019 19:42

9. (yazar: Justallinurmid) Bu arada geçmiş olsun 😊

3 eylül 2019 19:43

10. Çok teşekkür ederim. Dilerim tam istediğinizde siz de kurtulursunuz.

3 eylül 2019 22:50