araçla takip edildim ve adam polisim dedi?

selam süslüler. size bu gece başıma gelen olayları anlatacağım, düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. soruya sığmıyor galiba, yoruma yazıyorum.

1. İndiğim toplu taşıma aracından evime kadar 13-15 dakikalık bir yürüme mesafesi var. Her akşam bu yolda karşılaşıp sevdiğim bir kedi var. Bu akşam kaldırımda yine severken kaldırım yanında park etmiş bir arabanın içinden biri pisi pisi dedi. Sokakta kedi köpek severken sık sık başıma gelen bir olay. Normalde dönüp bakmayacağı hayvana sesleniyor sırf bir kadın onu seviyor diye. Neyse ben hiç dönüp bakmadan kediyi bıraktım yürümeye devam ettim. Yürüdüğüm cadde tek yön trafiğe açık. Yanımdan bir arabanın ters yönde yavaşça ilerleyip bir sonraki boş alana park ettiğini gördüm. Az önce kediye seslenen araca dönüp bakmadığım için aynı araç olup olmadığından emin değilim ama aynı olduğunu düşünüyorum. Ben aracı geçince tekrar hareket etti ve ters yönde sürmeye devam edip bir sonraki boşluğa park etti. Bu arada silüetinden dönüp arkasına baktığını anlayabiliyordum. Caddenin en başında başlayan takip caddenin sonuna kadar devam etti. Ben düz devam edecekmiş gibi davrandım ama adam köşeye park edince başka yola saptım ve tabii ki yine geldi. Böylece takipten tamamen emin oldum. Bu yolda da bir kere durup bekledi sonra ikinci duruşunda hızlı hızlı yürüyüp adamın ön kapısını açmaya yeltendim (ben laf edince gaza basar belki ama kapısı açıkken o kadar ani hareket edemez diye düşünerek) ama kapı kilitliydi, cam tamamen açıktı. Ben de plakasıyla kendisine hitap ederek (plakasını ezberlediğimi belli ederek korkutma girişimi) napıyorsun sen dedim. Bir şey yapmıyorum sizinle bir alakam yok dedi. Bir cadde boyunca ters yönde hareket ettiğinin ve beni bekleye bekleye yavaş gittiğinin farkında olduğumu söyledim, Polisi arıyorum dedim. Adam ben polisim dedi. Kimliğini göster dedim. Polis olman da durumu açıklamıyor ters yönde benim peşimde napıyorsun dedim. Kimliğimi gösterebilirim devriye geziyorum ben, Benim de anam bacım var, benim böyle şeylere ihtiyacım yok gibi saçmalıklar zırvalıyor bu arada. Tekrar kimliğini göster deyince çıkardı ama bana çok yaklaştırmadı, araba karanlığında pek bir şey göremedim. Zaten kartlığın siyah transparan cebindeydi. Polis kimliği olduğunu anlamak mümkün değildi. Elimi uzatıp yaklaştırmaya yeltendim bunu alamazsınız diye geri çekti soktu cebine. Silahımı da gösterebilirim deyip kıyafetini sıyırdı hemen. Ben bu kimliğin sahte olmadığını nerden bileyim hem polissen bile ne işin var peşimde falan dedim. Buraları bilmeyen bir arkadaşı varmış o gelecekmiş bekliyormuş falan. Arabadan inebilir miyim dedi in dedim. Kibar kibar konuşmaya çalıştı benimle bir alakasının olmadığını devriye gezdiğini falan tekrar ediyor sürekli. Bu nasıl bir devriye gezme tarzı diyorum ben de. Epey tartıştık. Bu arada ben sesim yüksek konuştuğum için yoldan geçen minibüs durdu izliyor, markettekiler dışarı çıkmış falan. En sonunda yanlış anlaşıldıysam özür diliyorum ama sizinle bir alakam yok dedi. Ben de daha fazla ne yapacağımı bilemedim eminim öyledir deyip yürüdüm. Eve gelince polisi aradım ve olayı anlattım, sorgulanmasını talep ettim. Şikayetimi aldılar. Kısa süre sonra bulunduğum ilçenin polisi tarafından arandım. Aracı söylenen civarda bulamadıklarını söylediler. Araç kovalamacası yapmaya ne gerek var anlamıyorum. Plakadan direkt anlaşılabiliyor olması lazım devriyede böyle bir araç var mı böyle bir polis var mı gerçekten diye. Neyse haber vereceklerini söylediler, henüz başka ses yok.

Olayı tekrar tekrar düşündükçe adamın gerçek polis olmadığını düşünmeye başladım iyice. Sonuçta ortada böyle bir şüphe varsa kartını doğru düzgün gösterebilir, ne bileyim telsizini çıkarıp merkezle konuşup inandırmaya çalışabilir falan. Ama ben de o an polisi aramadığım için pişman oldum. Sahteyse direkt foyası ortaya çıkardı, gerçek polisse de ne iş çevirdiğinin hesabını vermek zorunda kalırdı.

Siz ne dşünüyorsunuz? Benim yanlış ya da eksik yaptığım bir şey var mı? Bu tarz takip olayları arada bir başıma geldiği için bir dahakine daha kontrollü olmak için soruyorum. Ve tabii başka süslülere de faydası olabilir.

9 ekim 2018 01:24

2. ben kesinlikle polis olduğunu düşünmüyorum. bana göre kapı açmaya çalışmanız çok hatalı o kadar yaklaşmamanız lazım. ben olsam markete falan girerdim, sizin muhattap olduğunuz kadar muhattap olmazdım. marketeyken de beklemeye devam edip etmediğini kontröl ederdim. eğer bekliyorsa oradan birilerinden yardim isterdim.

9 ekim 2018 01:33

3. Ben bu sapıklara karşı cesur davranıp dumur etmeyi seviyorum biraz. Erkek arkadaşım da fazla rirk alıyorsun bir gün dayayacaklar bıçağı boynuna diyor ama böyle olaylarda gözüm dönüyor deli cesareti galiba. Ama bulunduğumuz yer işlek bir cadde olduğu için etraftaki insanlardan da cesaret alarak bu kadar sakat bir hareket yaptım açıkçası.

9 ekim 2018 01:40

4. epey muhatap olmuşsunuz gerçekten cesaret istiyor bu. geçmiş olsun büyük gerginlik. sizden ricam günceller misiniz burayı polisten haber gelince, o kişi polis mi değil mi bunu merak ettim. güncelleyince de beğenirseniz sevinirim. dikkatli olun çok manyak var etrafta.

9 ekim 2018 02:09

5. Süslücüm geçmiş olsun. Sizi anlıyorum, ben de böyle durumlarda karşımdakini beklemediği anda yakalayıp haddini bildirmek istiyorum. Rahatsız edilmiş olmayı kendime yediremiyorum sanırım. Çok sinir bozucu bir durum... Ama her zaman öyle yapıyor muyum? Hayır. Yani sizin yerinizde olsam bir markete vs girer polisi arardım. Bu adamın da polis olduğunu pek sanmıyorum. Öğrenebildiniz mi, yeni bir gelişme var mı?

9 ekim 2018 07:16

6. Bu ne cesaret süslü bu kadar korkunç bir durumdayken ülkemiz? Sen arabanın kapısını açtığın an seni içeri de çekebilirlerdi, adam arabada tek olmayabilirdi. Bu tarz olaylarda macera aramamalısın bence kesinlikle. Markete girip polisi arayabilirdin, bimer’e de yazabilirsin cevap vermek zorundalar diye biliyorum oradaki şikayetlere. Umarım başınıza böyle bir olay gelmez bir daha ama böyle hareketler yapmayın. Bizim eve de sivil polis gelmişti kardeşimin ifadesini almak için, kimlik falan göstermedi ben de suratına kapıyı kapattım sonra çıkardı gösterdi inanmadım tabi 155’i aradım ekipler geldi adam gerçekten polis çıktı. Bazılarında garip bir ego var siz inanmak zorundaymışsınız gibi davranıyorlar ben o polisi şikayet etmiştim gecenin bir yarısı kapıma gelip kimlik göstermemek için diretemez neden güveneyim diye. Karakolda amirleri gözümün önünde uyarmıştı insanlar haklı türlü türlü olaylar var diye. Demem o ki bazı polisler bu tarz saçmalıklar yapabiliyor

9 ekim 2018 07:20

7. Hala bir haber yok süslüler. Teşekkür ederim destekleriniz ve iyi dilekleriniz için.

Kapı açma hareketinden tedirgin olmuşsunuz hepiniz. Şunu açıklayayım, şoför tarafı değil yan koltuğun kapısıydı benim tarafımda olan. Yani aniden beni içeriye çekme veya başka şekilde bir zarar verme gibi ihtimaller pek yoktu. O yüzden bu girişimimin o kadar da korkulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ama tabii bir şey olmaz siz de böyle davranın demiyorum.

9 ekim 2018 17:52