araba kullanmayı öğrenmek istemeyen sevgili?

erkek arkadaşım 30 yaşında, araba kullanmayı öğrenmek istemiyor. maddi durumlar iyi. pandemi döneminde yazlığa gitmek için araba kiralayalım otobüsle gitmem dedim ben kullanırım dediğimde de karşı çıkıyor. bu arada 10 seneden beri araba kullanıyorum kötü kullandığım için karşı değil. geçen senelerde ev almak için arabamı satmıştım. keşke satmasaydım araba yerine ev alalım seneye evlendiğimizde diyor. bir yanda haklı olabilir ama beni anca arabaya alışkın olanlar anlayabilir. derdim 30 yaşında hala bilmemesi , öğren artık dediğimde de kavga ettik, onu kırmadan nasıl ikna edebilirim öğrenmesine

1. Ben de bilmiyorum ve gerekli gormuyorum sahsen. Sizin kullanmaniza da razi olmamasina anlam veremedim o konuda haksiz. Neden bu kadar israr ediyorsunuz?

22 haziran 2020 23:18

2. Seni çok iyi anlıyorum süslücüm. Hasta olsan acil bi durum olsa taksi çağırmakla uğraşacaksınız. Heves ettirmeye çalış benim doğum günü hediyem bu olsun de. Yani tatlılıkla ikna etmeye çalış.

22 haziran 2020 23:25

3. kendi istememesi kendi tercihi ikna edecek bi durum yok bence insanların kendileriyle ilgili bu tür tercihlerine saygı göstermek gerek diye düşünüyorum. ikna edeceğiniz nokta sizin kullanmanız onun da buna saygı göstermesi gerekiyor.

22 haziran 2020 23:26

4. Süslü kesinlikle aynı durumdayız benim sevgilim de 30 yaşında, annesinde ve babasında ayrı ayrı araba var istediğinde çıkıp pratik yapabilir ama istemiyor o da bana sen kullanırsın diyor mesela.. ben de buna ayar oluyorum, onun kullanmasını istiyorum çünkü babam başta olmak üzere tanıdığım bütün erkekler zehir gibi kullanıyor , bu çocuk neden böyle bilmiyorum insan neden öğrenmek istemez..sorduğumda gerek yok kullanmaya diğer ulaşım araçlarıyla rahatça hallediyorum işimi diyor. Bu arada ehliyeti var ama trafikte çok deneyimi yok sanıyorum ki kendilerine pek güvenemiyorlar.

22 haziran 2020 23:43

5. ufak bi cinsiyetçilik kokusu seziyorum. kadın erkek demeden herkes araba kullanmayı bilmeli deseniz neyse, tanıdığım bütün erkekler zehir gibi kullanıyor falan.. niye erkeklere baskı yapıyosunuz? olay tam tersi olsa daha farklı yorumlar gelirdi

22 haziran 2020 23:47

6. Süslü haklısınız biraz öyle olmuş söylediğim. Düzeltiyorum bence herkes öğrenmeli dediğiniz gibi. Baskıdan ziyade benim kötü olduğum bir durumda mesela onun kullanmasını isterim.

22 haziran 2020 23:54

7. süslü bence de kişisel bir tercih. aileme araba aldırana kadar göbeğim çatladı (maddi sıkıntı sebebiyle değil sadece annem kaza yaparım vs. diye korkuyordu, daha önce büyük bir kaza geçirdiğimiz için travması var) neyse daha sonra ısrarımla alındı araba hem de 0.

ama gel gör ki 2 senedir kapının önünde yatıyor daha 1000 kilometre olmadı sana öyle söyleyeyim, hatta bu kış babam bir kullanalım bunu dedi aküsü boşalmıştı wolksvagen yol yardım çağırdık şarj ettiler aküyü.

biliyorum aşırı saçma geliyor, alınması konusunda o kadar ısrarcı olmama rağmen alındıktan sonra bana bir korku geldi ve arabadan soğudum, genelde taksi kullanıyorum, araba sürerken kaza yapıp bir insan veya hayvanın canına zarar vermekten çok korkuyorum, sanki önüme biri fırlayacak ya da ben güzel kullanamadığım için kötü şeylere sonuç vermekten çekiniyorum

22 haziran 2020 23:59

8. ben de sevgilim de iyi kullanamıyoruz, oldukça acemiyiz ve açıkçası ikimizde de heves yok. ama ikimiz de öğrenmek durumundayız, çünkü birimize bir şey olsa diğeri kullanmalı. bilmiyorum aşmamız gerek bir şekilde.

sizin kullanmanıza izin vermemesi tuhaf geldi ama. benimkisi kendi kullanamadığı için sen öğren bari diyor :d

23 haziran 2020 00:11

9. Ben de araba süremiyorum. Hiç öyle bir hevesim olmadı. Bir kere babam öğretmeyi denedi çok panik yaptım daha da istemedim. Eksikliğini hissetmiyorum. Toplu taşıma her yere var, acil bir durum olursa ambulans çağırırım. Kız kardeşim 18 yaşına girdiğinin haftasında ehliyete başvurdu. Hep meraklıydı araba sürmeye. Nasıl araba kullanmak bir seçimse kullanmamak da bir seçim

23 haziran 2020 00:15

10. belki de kendine güvenemiyor araba sürme konusunda böyle birinin trafikte olmaması daha iyi. kötü araba kullanan biri trafiğe çıkacağına hiç araba kullanmasın daha iyi. ısrar etmeyin.

23 haziran 2020 01:18