aranızda ablası/ kız kardeşinden bazı zamanlarda kötü enerji alıp kıskançlık duyduğunu hisseden var mı?

ben tanıştığım birini anlatayım, hemen kendi kocasıyla tanıştığı anı hissettiklerini anlatıyor. ben de ben sen değilim baştan herkese hemen duygu beslemiyorum bana davranışlarına göre çeşitleniyor duygum dediğimde ayy yok ben de öyle olmadı, hemn hissettim diyen bir abla bunu tamamen moral bozmak için söylemez mi? bir de tanıştığım kişi çok yakışıklıydı kendi eşi öyle biri değil, işi iyi ama tip yönünden ortalamanın altında. zamanında ailem istememişti eniştemle evlenmesini falan. şu an benim getirdiğim yakışıklı adaylarda hep diyor ki uğraştırır bu adam şöyle böyle. bir gün patlayacağım ama hangi gün bilmiyorum. ben heves etmişim anlatıyorum hemen moralimi bozuyor. arkadaşıma dedim, maalesef bazı ablalar kardeşinin onun eşinden daha üst düzey biriyle evlenmesini istemiyor ve kardeşi vazgeçirmeye çalışıyor dedi. hem ailede daha çok anılan kişi olmak hem de sevilmek için yapıyorlarmış bunu. bizim ailemiz pek kalabalık değil öyle şeyler hiç duymadım ama arkadaşım maalesef ki var bunlar senin aklına belki gelmiyor olabilir ama ben objektif yaklaşmaya çalışıyorum dedi. hep beni karşı taraftan soğutacak şeyler söylüyor. bir de eniştem anlaşması zor biri oluyor bazen, baskın bir karakter buna rağmen ablam diyor ki eniştenin şu arkadaşı var tanışmak ister misin çok iyi çocuk. ki buldukları kişilerin çoğunu sadece işten tanıyor o da uzaktan, ne tipi benim istediğim gibi ne huyu. bunun sebebi gerçekten üstte yazdığım şey mi?

1. Ablanız su grubu mu?

22 temmuz 2023 01:02

2. Başak burcu süslü yükselen ikizler

22 temmuz 2023 01:07

3. bazı insanlar bu insan kardeşin/ablan bile olsa toksiktir süslüm. bir davranışından çıkarmak yanlış olur ama genel tavrı nasıl ? mutluluğunla mutlu olur mu, kötü gününde yardıma koşar mı ? bu yüzden görüşmüyorum kardeşimle

22 temmuz 2023 01:51

4. Arkadaşımın ablası. Evlenmedi diye deliriyordu. Yani tüm sıkıntısı bu değilde mesela tüm arkadaşlarıyla kavga ediyormuş. Kız beni eşya bakmaya çağırdı ilk yok gelmeyim dedim ısrar etti. Gittik arabayla bunu aldık annesiyle ben ve arkadaşım varız. Arkadaşım aracı kullanıyor önden annesini indirdi sonra ben varken iğrenç konuşmalar yaptı. Biz de kızla indik arabadan. Babası annesi ve ablası gitti.  Arkadaşı olmasını bile kıskanıyormuş

22 temmuz 2023 02:35

5. Benim abim. Beni o kadar kıskanıyor o kadar hasetleniyoe ki atandığım zaman annemler beni atandığım şehre yerleştirmek için yola çıkacaklarında kavga çıkartıp o gün gelmelerini engellemişti. Kardeş kardeşi bıçaklar sonra döner kucaklar diye savunuyor annem de. Ne bıcaklasın ne kucaklasın

22 temmuz 2023 08:14

6. Ablamin kiskancligi psikolojimi mahvetti. Babam kuccukken onunla hep kilosu yuzunden dalga gecitigi icin kilolu bile gozukmeyen kendinden uzun bana sen yeme sen ona giremezsin vs diyor(zayif falan da degilim orta yani ama obez muamelesi goruyorum). Benim yasimdayken 2. Cocuguna bakiyordu ben bir suru ulke gezdim ondan daha iyi egitim aldim ama keske o daha iyi yerlerde olsaydi da bunlari yasamasaydik. Mezun oluyorum musait olmasina ragmen gelmeyecek. Ailem de gelmeyecek

22 temmuz 2023 08:39

7. Ailede anılmak ne ya skskcjskdskl amk köylü köylü işler

22 temmuz 2023 12:15

8. Kızlar işin tuhaf yanı benim kıskanacağı birşey yok ortada. Sadece dışarıda beni daha sıcakkanlı bulurlar, ablam bunu eskiden sorun ediyordu. Şu anda da saçma bir şekilde aile üyeleri arasında başkalarının onun hayatını çok güzel bulduğunu düşünüyor. Gerçekten köylü bir ailedeyiz zaten süslüm, maalesef ki ablam devamlı birilerinin onayını ve onu takdir etmesini bekleyen birisi. İşi gayet güzel eşi de iyi bir insan. Daima eşini de işini de övüyor ve işin ilginç yanı sen birşeyden bahsederken konuyu daima kendine çeviriyor. Dışarıdan izleyen birisi çok rahat anlıyormuş ama ben saf gibi hiç fark etmedim. Eşinin de kendisi gibi övülmesini istiyor aile içerisinde. Anılmak, başkalarının onu anması /söz etmesi anlamına geliyor son anonim.

22 temmuz 2023 12:47

9. Ben garipsemedim öyle tuhaf insanlar var ki kendi çekirdek aileniz bile olsa. Bence ablanız daima ilgi odağı olmak istiyor, başkalarının onu kıskandığını bile düşünüyordur hatta :) histrionik kişilik bozukluğu olabilir mi ablanızda? Benim arkadaşım bize böyle bir rahatsızlığı olduğunu söylemişti. Terapi alırken teşhis konulmuş. Öncesinde benzer davranışları vardı bahsettiğiniz gibi. İlgi odağı olmayı isteme, takdir edilmeyi istemek gibi.

22 temmuz 2023 12:52

10. Bizim ailede de var iki tane hem de günahım kadar sevmem benden uzak olsunlar bana yeter

22 temmuz 2023 16:59