arkadaşım şiddet görüyor ailesine söylemeli miyim yoksa karışmak bana düşmez mi?

yaklaşık bir yıllık evli arkadaşım. işi sebebiyle farklı şehirlerdeyiz ama sık sık telefonda görüşüyoruz. geçen gün görüntülü aradım açmadı ( normal işi vardır diye düşündüm) geri sesli aradı beni. konuşurken konuşurken konu evliliğe ilişkilere vs gelince sesi titreyerek boş ver evlenenler hep mutlu mu dedi. biraz üzerine gidince de önceki akşam kavga ettiklerini ( kavga sebebi de saçma sapan bir kıskançlık) o sırada kocasının “g*tünü göstermeye mi gittin?” dediğini bunu duyunca sen ne biçim konuşuyorsun deyip kumanda fırlattığını ve bir anda yumrukla saldırdığını söyledi. inanamadım neden sustun neden hala o evdesin diye tepki gösterdim çıldırdım çünkü. aileme söylersem işler büyür çok pişman oldu terapi sözü verdi yarın gidecek. abimle babam duyarsa 2. şansı vermezler asla affetmezler dedi. gerçekten de babası da abisi de hemen kızı ayırırlar asla müsade etmezler buna. bu arada işi gücü mesleği olan insanlarız. ben sonrasında bir sorun yaşanırsa, çocuk daha ciddi bir şey yaparsa  vicdan yüküyle kalmak istemiyorum. bir taraftan da evli onlar diyorum kardeşim gibi sevdiğim biri sessiz kalmak çok zor geliyor, annemle babama anlattım karı koca onlar kız kendisi uygun görmemiş anlatmamış senlik bir şey yok dediler ama çok kararsızım. ne yapmalıyım sizce? bu arada çocuk normalde sesini bile yükseltmezdi 2 yıl sevgili kaldılar bir kere tartışmadılar arkadaşım da buna istinaden anlık bir durumdu çok pişman herkes duyarsa dönüşü olmaz diyor

1. Çok dağınık yazmışım sen ne biçim konuşuyorsun deyip kumanda fırlatan benim arkadaşım yani kız, yumrukla saldırıya geçen de kocası

9 temmuz 2024 19:45

2. Süslü bence de sana düşmez, arkadaşın sana kırılır hatta. Onun icin de kolay değildir ailesine söylemek. Sen simdilik sessiz kal bence. Bu arada erkeklerden nefret ediyorum midem bulandı soruyu okurken

9 temmuz 2024 19:46

3. Of cok zor ya. Ama yetiskin insan ve kendi karari ama bir yandan da saglikli dusunemiyor. Kuzeni vs yok mu kadin ondan akil alsaniz?

9 temmuz 2024 19:47

4. A2 ama çok kaygılıyım ya yine bir tartışma olur ve arkadaşıma daha büyük bir zarar verirse? Bunu anlattığı tek kişiyim önlem alabilecekken susmuş olursam?

9 temmuz 2024 19:47

5. Kuzenleri kardeşi gibi ailesine söylemekle kuzenine söylemek arasında bir fark yok. Ablası ve kız kardeşi arkadaşım yine ama onlara söylediğim anda onlar da gider kıyameti koparırlar. Böyle bir durumda ailesinden kimse aaa tamam bi bak bakalım demez. Çok bağlılar birbirlerine.

9 temmuz 2024 19:49

6. Ben bana duser dusmez kismini umursamaz ve kendi arkadasim ayni durumda olsa onu bu durumdan kurtaracak kisilere soylerdim. Arkadasligimizin bitmesini de goze alirdim ama.

9 temmuz 2024 19:51

7. Yarın onlar barışır sen kötü olursun.biz karı kocayız bizim aramıza giremezsin fesat kıskandın derler. Bence sadece yanında ol destek ol olaylar büyürse o zaman tekrar değerlendir

9 temmuz 2024 19:57

8. Yumruk yiyip terapiye gidecek diye affeden biri var karisinizda. Kotu bir şey söylemek istemiyorum insanın başına her şey gelebilir ama ailesine söylerseniz ve eşinden ayrılırsa eşini değil sizi suçlar. Aramıza girdin der. Kocam bir daha yapmayacakti der suçlu olursun.

İnsanların sorumluluğunu bu kadar almamaliyiz. Kendi karar verme yetisi var.

9 temmuz 2024 20:06

9. Şimdi kavga var kavga var. Adamın yumrukla saldırması normal değil, kadının da böyle bir şiddetten sonra evliliğini korumaya çalışması normal değil. Yani arkadaşın hasta. Karışma. sen suçlu olursun. Karşında ruh sağlığı yerinde insanlar yok. Biraz daha dayak yiyip ayrılmayı ilerleyen zamanlarda kendi tercih edecektir

9 temmuz 2024 20:37

10. Adamı burda kimse savunmaz bence ama ilk şideet uygulayan da arkadışınız, baya sertçe zarar verme amaçlı attı muhtemelen. Boyle bir şey ben de yaptım bir kere mouse fırlatmıştım çok sinirlenince, o yüzden sahneyi gozumun onune getirebildim. İki tarafın da destek alması lazım

9 temmuz 2024 21:08