arkadaşlığımı bitirmek istiyorum ama yapamıyorum?

selamlar, 13 yıllık artık dostum kardeşim dediğim bir arkadaşım var. en yakın arkadaşım o. ailelerimiz bile tanışıyor. karakterlerimiz aslında birbirinden farklı ama liseden beri kopmadık, dert ortağı olduk. özellikle ben evlendikten sonra bana karşı tutumlarına dayanamamaya başladım. eşimin yakışıklı olmadığını, pasif bir karakterde olduğunu düşündüğünü hissediyorum. sürekli kendi sevgilisinde olmasını istediği özelliklerde bunlardan bahsediyor. biz çok kısa sürede tanışıp evlendik. bana evlenme, şu an acele ediyosun filan da demişti. benim mantık evliliği yaptığımı sanıyor, halbuki öyle değil. sürekli ben dolu dizgin aşık olup evlenmek istiyorum, beraber yaşayıp onu tanımak istiyorum. bu işler riskli vs diye sürekli benim evliliğimde yapmadığım şeylerden bahsediyor. yani mesela ben kına gecesi yapmıştım. şu an lafı geçince ben kına gecesi yapmicam öyle şeyler mi kaldı gibi sözler söylüyor. bunları kalabalık bir ortamda söyleyince ben çok alınıyorum. biraz uzak oturuyoruz, sürekli buluşamıyoruz, ben de artık evliyim her hafta sonu eşimi bırakıp kızlarla gezemem. dozunu ayarlamaya çalışıyorum. ama buluşma planı yapalım dedik, biz buluşamayız boşverin burdan konuşalım :) triplerine girdi. artık onunla konuştuğumda kendimi iyi hissetmiyorum, dayak yemiş gibi oluyorum. ona bunları söylesem eminim ki kendisini haklı çıkarır. ne yapabilirim?

1. Ortak wp grubunuz varsa bir bahaneyle çıkın, sosyal medya detoksu yapıcam falan diyip,  buluşmak isterse onun tanımadığı arkadaşlarinizla, esinizin ailesiyle planiniz varmis davranin, erteleyin, o zaten bozulur, araniza mesafe girer boylelikle zaten gözden ırak olan gönülden de ırak olur

13 ağustos 2020 22:26

2. a1 evet sanki o zaman ben tribe girip bitirmiş gibi olacağım ama aslında umarsız davranan o. bir tatil planı yapmıştık, ama vakalar artınca ben gitmek istemediğimi söyledim. şu an onun triplerinde bi yandan. annemin arkadaşları var yaşlarına rağmen çok enerjikler, her akşam yürüyüş yapıyolar ne güzel diyor mesela. ama laf sokuyor. her seferinde lafları yiyip oturuyorum. çok yoruldum.

13 ağustos 2020 22:27

3. suslu bence aska,evlilige ve geleneklere bakis aciniz farkli. Sen de alinganlik yapmissin.

Acele etme demek mantik icin evleniyorsun demek degil ki. Benim de arkadasim kor kutuk asik olsa ve hemen evlenmek istese derim bir dur acele etme diye.

Yani bu evlilere de bisey denmeye gelmiyor hemen bekarlar kiskaniyor oluyor. Siz belki oyle demiyorsunuz ama diyen de cok. O konularda konusmayin farkli konularda konusun ya da azaltin rahatsiz oluyorsaniz. Ama iletisim kesecek kadar buyuk bir sebep degil

Kocani da yakisikli bulmasin zaten daha iyi ;)

Sevmek begenmek zorunda degil. Sen begenmissin sen evlenmissin. Bence cevreyi kafaya takiyorsun ve ustune aliniyorsun

13 ağustos 2020 22:30

4. süslü peki açık bir şekilde bahsettiniz mi bu laf sokmalardan veya imalardan rahatsız olduğunuzdan? kıskandığı için böyle yaralayıcı sözler ediyo olabileceğini düşündüm ama her şeyin başı iletişim, belki siz düzgün bir şekilde bu konuyu açarsanız o da empati yapar dertleşir çözersiniz

13 ağustos 2020 22:44

5. a4 vallahi koca meraklısı filan değilim ama okuyunca öyle gibi olmuş güldüm valla kendime :D eşim de sever onu aslında. konu çok evlilik değil. sadece kafa yapısını anlatmak istedim. anlatacak o kadar çok şey var ki, sadece bana iyi gelmiyor onunla konuşmak. kendime de böyle evet hadi küs yürü be diyen yandaşlar arıyorum gibi düşünmeyin. ne biliyim instagramda bile size iyi gelmeyenleri uzaklaştırın hayatınızdan diyen postlar görüyorum. gerçekten bunu kendime neden eziyet ettiğimi anlamıyorum. o kendi gibi enerjik, sürekli gezen bir arkadaş istiyor yanına. illa o mutlu olsun diye, kendimi değiştirmek istemiyorum. söylediklerini yapmadığımda kendimi aşşırı kötü hissediyorum. ona karşı neden böyle sorumluluk duyuyorum bilmiyorum. bir şeyler yanlış.

13 ağustos 2020 22:45

6. süslü bu zamana kadar onu kaybetmekten korktuğunuz için onun bu hareketli enerjik yapısına uyum sağlamaya çalışmışsınız belli ama artık yorulduğunuzu fark edip onu hayatınızdan çıkarmak istediğinize karar verdiyseniz en doğrusu bu olacaktır haklısınız. umarım incinmeden en kolay şekilde sonlandırırsınız

13 ağustos 2020 22:48

7. a5 bahsetmedim ona hiç. ama bahsedersem eminim ki beni suçlayacak. benimle ilgili böyle düşünmen beni çok kırdı vs diyecek kesin. daha 2 saat önce görüntülü konuştuk. tatil olayından sonra gardını almış gibi. bundan sonra canım nasıl isterse öyle, kimseyi takmicam vs. gibi laflar etti. eskiden böyle enerjik gıybet dolu konuşurduk. ama öyle değildi. bazen diyorum ki keşke o benle bitirse arkadaşlığını. o kadar rahatlarım ki :(

13 ağustos 2020 22:48

8. bakın çok saçma bir olay anlatacağım. bir gün bizim evimizde toplanmıştık arkadaşlarla. vampir köylü oynuyoduk. bilmeyenler için; oyunda diğerlerini ikna etmeye çalışıyosun bir nevi yalan söyleyip inandırıyorsun :d ben o oyunda hep ikna edip kazandım. en sonunda dedi ki ben bu oyunu oynamak istemiyorum ya inanmıyorum arkadaşımı tanıyamamışım. başıma ağrı girdi. ne kötü oyun. helal olsun ben o kadar yalan söyleyemezdim vs dedi. evimde misafirler diye bir şey demedim ama sonradan düşününce çok kırıcı değil mi ya? bana resmen yalancı dedi :D

13 ağustos 2020 22:53

9. Aynısı ben de var. Kıskanç bir arkadaşın var, üzgünüm. Umarım en hayırlı şekilde hayatımızdan çıkarlar. Çünkü ben de çirkefleşip çıkaramıyorum. Ama onlar çirkefleşmekte sorun görmüyorlar.

13 ağustos 2020 22:58

10. Bence aşırı alıngan davranıyorsunuz, sizin yaptığınız şeyleri sevmek zorunda değil ya da sizin yürüdüğünüz yollardan yürümek istemek zorunda değil ki

13 ağustos 2020 23:21