yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    3 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    arkadaşların ve çevrenin zengin olması problemi?

    süslüler bunu yaşayanınız oldu mu acaba? çevreniz kendinizden ekonomik olarak daha yüksekte olsa bununla nasıl başa çıkardınız? boyle ortamlarda bulunduğu icin zarar görmüş olan var mı aramızda psikolojik olarak?

    1. Lisede benden daha iyi durumlu çok yakın (hatta en yakın diyebileceğim) iki arkadaşım oldu. Ailemin durumu iyi diyebilirim fakat onlarınki çok çok daha iyidi. Açıkcası kendimi kötü hissettiğim nadir anlar oldu ama çok nadirdi. Yanımda yaptıkları yurt dışı seyahati planlarında falan mesela. Onun dışında gayet normaldi. 

    31 mayıs 2020 21:52

    2. yani insan kendisini biliyor eğer sen kendin için soruyorsan ve kolay etkilenen biriysen tabii ki etkileyebilir, mesela arkadaşların alçakgönüllü olsa yanında çok paradan bahsetmese bile atıyorum üstlerinde pahalı bi çanta ya da ayakkabı gördüğünde içerlenecek üzülecek kadar hassas biriysen zor olabilir. eğer iyi insanlarsa zaten maddi durumunu aşacak mekanlara ısrarla çağırmazlar, kabalıktır çünkü. bilmiyorum bence böyle durumlarda insanın iyisi kötüsü direkt belli oluyor. ben orta diyebileceğim seviyede bir ailede büyüdüm. küçükken durumumuza orta değil iyi diyebilirdim o zaman annem babam çalışıyordu, ergenlik dönemimde babam emekli oldu bi de üstüne ev aldık ortaya düştü ama hiç sorun etmedim o dönem çevremdekiler de benim gibiydi. sonra üniversiteye geçtiğimde benim gibilerle de yakın arkadaş oldum, maddi durumu çok iyi olmayanlarla da, çok zenginlerle de. eğer her şeyi kafana kakacak, seni küçük düşürmeye çalışacak biriyse o dakika anlıyorsun zaten sana bakışından konuşmasından. öyle insanlara direkt yol verip kalanlarla güzel sorunsuz bir arkadaşlık kurabilirsin. ama dediğim gibi eğer karşıdaki kişi bir şey belli etmese bile "niye ben zengin değilim" diye üzüleceksen bilemiyorum. bi de böyle ortamlara girdiğinde yalan söyleyenler oluyor, benim içinde bulunduğum bir sürü ortamda oldu bu. gitmedikleri yerlere gittim diyorlar, almadıkları şeylere aldım diyorlar aşırı belli oluyor. bunlar da gereksiz şeyler bence. 

    31 mayıs 2020 21:55

    3. eger duygusal acidan size zarar veriyorsa arkadasliginizi kesin tabi. bu durumu yonetebilmek bir meziyettir diye dusunuyorum. ne insanlar var onca zenginin arasinda oyle ozguvenli dururki parasi yok demezsin. ama ugrasarak yapmaz bunu dogal hali.

    bence zengin arkadas iyidir. tabi bunu sizin gozunuze sokmadigi muddetce. farkli cevreler edinmenizi saglar, farkli firsatlar dogurabilir. durust ve akilli insanlar her ortamda sevilir ama mevzu biraz da o ortamlara girebilmek. bence firsati degerlendirin :d

    31 mayıs 2020 22:12