arkadas düğünleri sizce ne yapmaliyim?

kizlar universitede yakin oldugum ama universite sonrasi farkli sehirler vs. sebeplerle gorusmedigim bir arkadasim bu yaz evleniyor. beni dugunune cagirdi. gitmeyi dusunmuyorum ama soyle garip bir durum var ki yakin bir arkadasimin yine ayni sehirde 1 ay sonra dugunu olucak. ona gitmeyi planliyorum. ama simdi birine gidip ustelik ayni sehirde digerine gitmezsem kendimi cok kotu hissedicem. sizce ne yapmalıyım. artik yakin olmadığımin dugunune cicek yollasam ya da hediye göndersem nasil olur. cok asiri butcem de yok. ne tavsiye edersiniz.

1. Annen hastaydı sen hastaydın bir bahane bul gitme. Madem bütçen yok. Bide kopmuşsunuz. Üsteleme hiç

8 haziran 2019 23:22

2. Ilkine zaten gidemicem. Ust uste ayni sehirde dugunler cok zorlar.hediye gonderme fikri nasil olur. Ne ihtiyaci var bile bilmiyorum. Cicek cok mu ozensiz olur. Zamaninda ailesinin evine gidip kaldigim iyi agirlandigim bir yer. Bu yuzden kafam karisik.

8 haziran 2019 23:26

3. O zaman süslü şu şekilde yap, arkadaşın o şehirde yaşayacaksa eğer, 1 ay sonra gittiğinde hediye alıp evine git. Hem diğer düğünede gitmiş olursun. Çiçek biraz yavan kalıyor.

8 haziran 2019 23:29

4. Dugunu olan sehir ailesinin yasadigi yer. Kendi o sehirde yasamayacak. Yoksa hediye alip gitmek mantikliydi.

8 haziran 2019 23:31

5. Ömrüm istemediğim düğünlerde bulunmakla geçti insanlar düğününe çağırma evresinde peşte dolaşıp sanki işi bitince hayatını eşine adıyor. evlenince evine çağırmayanı mı dersin  aylarca aramayanı mı. Yani istediğiniz kişininkine gidin istemediğinize gitmeyin hayat çok kısa

9 haziran 2019 00:03

6. Cicek fikrine herkes olumsuz o zaman.

Tesekkurler cevaplar icin degerlendiricem duruma göre.

9 haziran 2019 00:04

7. 4. Anonim o kadar haklisiniz ki. Dugunleri sevmiyorum ustelik. Dugun boyunca yerinden kalkmayan ortamdan zevk almayan kisi benim. Tamamen sosyal zorunluluk. Ayni sehir olmasa bu kadar dusunmucem bile. Ama iste farkeder alinir kismina giriyorum. Yoksa dugun sonrasi degisen arkadaslardan da epeyi var bende.

9 haziran 2019 00:08

8. Ya aynı dertten muzdaribim süslü :( Artık ayrı şehirlerde olduğumuz bir arkadaşım var. Yakındık önceden ama üç dört yıldır telefonda sohbet bile etmiyoruz yani öyle söyliyim. Üç dört yıldır yazları görüştük iki üç günlüğüne o bana geldi, ben ona gittim falan.

Düğünü var bu yaz. Bana uzak çok ters bir şehrin uzak bir ilçesinde. Biliyorum evlenince bir daha görüşmeyeceğiz. Ben gitmiycem o gelmeyecek. Son görüşmemiz olur belki. Gidersem altın falan takmam lazım üstelik. Aşırı ısrar ediyor gel diye. Ben hic istemiyorum gitmek. İstemediğim birşeyi yapmaktan nefret ederim. Çok mu bencil bir düşünce bilmiyorum? Kalacak yer bulmak, gidecek araç bulmak hep sıkıntı. Otobüse binsem bilmediğim bir yerde şehirler arası yolda inip birilerinin beni almasını falan beklemem lazım.

Bu konularda aşırı ısrarcı olması da rahatsız edici. Gelirsen mutlu olurum beklerim demek var. Geleceksin değil mi gelmezsen küserim bak geleceksin mutlaka! demek var. Ne yapacağımı bilmiyorum ben de.

9 haziran 2019 00:19

9. Sizin durum daha zormus. Allahtan benimkinde oyle bir israr yok. Gelirsen cok sevinirimle kaldi. Burada zorlugu kendime cikaran ben oluyorum sanirim.

9 haziran 2019 00:32