arkadas grubunun en cirkini olan var mi?

yakin arkadaslarim da dahil olmak uzere cogu arkadasim benden guzel. yolda yururken bile erkeklerin dikkatini cektiklerini gorebiliyorum bazen. ben hayalet gibiyim hangi ortama girsem farkedilmiyorum bile. artik onlara icten ice sinir olmaya bile basladim. mesela bir tanesi whatsapp grubumuza surekli bir suru fotograf atip guzel cikmis miyim diye soruyor ki aslinda kendisi de cok iyi biliyor guzel ciktigini. surekli erkeklerden bahsediyorlar yok su benimle tanismak istedi yok x benle flort ediyor, bilmem kim sevgilisi olmasina ragmen bana yaziyor. ben bir erkek tarafindan en son ne zaman farkedildigimi hatirlamiyorum bile.  benimle ayni durumda olan var mi? degersizlik ve cirkinlik hissiyle nasil basa cikiyorsunuz?

1. Çirkinim ama böyle bir arkadaş grubum yok. Çok sınırlı sayıda arkadaşım var. Onlar da iyi kalpli insanlar.

22 aralık 2020 22:38

2. ortalama güzellikteyim diyebilirim bazen yazan, flört etmeye çalışan insanlar olurdu ama gidip hiçbir arkadaşıma şu bu bana yazdı diye anlatmadım. yakın çevremde de aşırı güzel kız arkadaşlarım var, yanınızdan geçip gitse dönüp dönüp bakacağınız güzellikte ama bir gün bile onların ağzından herkes bana yazıyor, şu bana yazdı, bu bana aşık gibi şeyler de duymadım. arkadaş çevreni gözden geçirmeni tavsiye ederim, bomboş insanlar olduğunu düşünüyorum

22 aralık 2020 22:39

3. SUsluler tesekkurler oncelikle. Bir iki tanesi gercekten bos insanlar evet ama hava atma amaciyla anlatmayan arkadaslarim da var konusu aciliyor bir sekilde dogal gelisiyor olay. Mesela x kim diye soruyorum “bir partide opusmustuk ama sonra birbirimizi tekrar gormedik” tarzi bir cevap geliyor. Yani insanlar partilerde random insanlardan ilgi cekebiliyor ve bu opusmeye kadar gidebiliyor demek ki. HA bu arada yanlis anlasilmasin istedigim hayat bu degil ama bana ilk goruste boyle bir fiziksel cekim hissedecek erkek sayisi cok cok azdir.

Mesela ben ortalama birini begendigimde bile benim icin fazla iyi bana bakmaz diye dusunuyorum ama arkadaslarim yakisikli cocuklari bile kendilerien layik gormuyor gozleri yukseklerde cunku daha iyisini bulabileceklerini biliyorlar.

Bir keresinde gercekten goreceli olmayan bir sekilde cirkin birinden hoslanmistim. Hatta benden bile cirkindi ve ilk defa biri icin sansim olabilecegini dusunmustum. Cocuga yurumeye calistim falan ama 0 geri donus aldim :d

22 aralık 2020 22:45

4. sizin arkadaşlarınıza gıcık oluşunuz da saçma bence. hem kendiniz sorup hem içten içe hasetleniyomuşsunuz. terapi almak özgüven açısından iyi gelebilir belki.

22 aralık 2020 23:02

5. evet buna sinir olmamin normal olmadigini biliyorum ama normal bir psikilojide degilim onu anlatmaya calistim. sürekli en cirkin olmak kendimi degersiz görmeme neden olmaya basladi. yeni bir ortama girdigimizde birini begenirsem hemen kendimi durduruyorum nasil olsa arkadaslarimindan birini begenir diye. kimse beni görmüyor cünkü adeta görünmezim :( yoksa bu anlattiklarim tabiki de cok normal seyler ve sorun bende.

23 aralık 2020 01:01

6. Çirkin değilsinizdir kesin özgüven sorununuz var bence. Sorun ne mesela kilo mu? Çok kiloluysanız arkadaşlarınız da taş gibiyse olabilir dediğiniz ama fiziğiniz güzelse dikkat çekmemeniz mumkun değil bence. bu noktada güzellik çok önemli değil çirkinim diyen insanların çoğu ortalama tipli, giyiniş ve tavırlarini değiştirseler bambaşka biri olurlar. O dediğiniz parti olayı mesela, hafif alkol alsanız azıcık işveli olsanız fiziginiz de güzelse bir erkeğe yaklaşıp flört etseniz zaten sonu öpüşmekle biter. Kıskanmayın arkadaşlarınızı kendinizi geliştirin bakış açınızı değiştirin

23 aralık 2020 13:49