artık trendyolmilladan alışveriş yapan kalmadı mı?

sanki siteleri ayrıldığından beri influ tayfa trendyolmilla linkleri azalttı, kimsenin de artık ordan bişey aldığını duymuyorum. hala alışveriş yapan var mı

1. site yi ayırdıklarından beri alışveriş yapmıyorum kargo çok pahalı ve kargo bedava limiti yok birde eskisi kadar indirim olmuyor sanki yada ben bakmadığım için görmüyorum.

20 şubat 2024 11:40

2. zaten yapmıyordum kalitesi berbat, ucuz polyester hep 🤢

20 şubat 2024 11:42

3. Ben de site ayrıldığından beri alışveriş yapmıyorum. Eskiden yapardım. Bir de kalitesizleşmişti artık. Kazaklar falan 3 yıkamalık

20 şubat 2024 11:43

4. Ben de eskisi kadar yapmıyorum artık

20 şubat 2024 11:46

5. kumaş kalitesi çok kötü ve ucuz da değil. aldığım şeylerin bozuluvermesini istemiyorum. beğendiğim birkaç parça da illa ki birilerinin üstünde oluyor arkadaşımla buluşunca aynı yeşil hırkayı giyiyor olmak istemiyorum dolayısıyla ben de bayadir yapmadım.

20 şubat 2024 11:51

6. benim de milladan aldığım ve çok iyi çıkan şeyler var ama senede 1-2 parça ancak alıyorumdur.

20 şubat 2024 11:54

7. ben de bir önceki süslüye katılıyorum; gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor. siteler ayrıldığından beri yeni uygulamayı yüklememe rağmen sadece ilk alışverişe indirim + kargo bedava fırsatından yararlanmış olmak için eskiyen fakat senelerce çok severek giydiğim buz mavisi wide leg kotu tekrar aldım (bayağı da bir uyguna geldi). onun dışında hiç bir şey almadım ve muhtemelen yakında da silerim. trendyolmilla'nın gözden düşmesinin bence bir kaç sebebi var;

-uygulamaların ayrılması benim fikrime göre ticari olarak yanlış bir strateji oldu, artık lcw, flo gibi markalar bile her ürünün satıldığı bir online pazaryerine dönmüşken trendyolmilla'nın ürünlerinin tekil bir platforma taşınması ortalama tüketici alışkanlıklarıyla çok bağdaşmadı. trendyol'dayken halı alan insan dahi sepete bir de trendyolmilla ürünü ekliyordu. hem fiyatı hem (kısmen) kalitesizliği daha az göze batıyordu ürünlerin. yani özetle bu ürünlerin "satın alınma ihtimalleri" artıyordu. şimdi telefonuna trendyol uygulaması indirenleri, bir de hem trendyol hem de trendyolmilla uygulaması indirenleri sayısal olarak karşılaştırabilsek dediğimi daha iyi anlatabilmiş olurdum. alışveriş kavramı ne kadar "kolay"laşırsa o kadar rağbet görür.

-elbette, zamanla iyiden iyiye kumaş kalitesi, kesim ve dikim özellikleri sınıfta kalıyordu zaten trendyolmilla ürünlerinin. siz iyi bir kumaş seçicisi olarak yüzde yüz pamuk, keten, yün gibi sağlıklı/kaliteli malzemeli olanları seçtiğinizi düşünseniz dahi, gelen ürün yine de hayal kırıklığına uğratabiliyordu; zira ürünün kalıbını, detay dikiş özelliklerini görebilme ihtimalimiz yok, yorumlar da her zaman yol gösterici olmayabiliyor. Son dönemlerde -belki fasoncularını değiştirdiler, bilmiyorum- bu özellikler iyice kötüleşmişti zaten. Bu durumda dahi fiyatları azalmak yerine çoğunlukla artıyordu veya "bindirim-indirim"ler yapılıyordu ki bu da bu ürünleri "fiyat-performans" sınıfından çıkardı, öyle ki indirim döneminde bir mavi marka (ki mavi'yi çoğunlukla kaliteli bulurum) sweatshirt, uyduruk bir tendyolmilla sweatshirtten daha ucuza bulunabiliyordu. E böyle bir durumda, bu ürünlerin başka bir platforma taşınması kullanıcıların ilgisini çekmedi tabii. Ha, bunu çok çok ciddi fiyat düzenlemeleriyle yapsalardı belki farklı konuşurduk şu an. En azından özellikle öğrenciler, ucuza çeşit çeşit ve trend kıyafetler giyebiliyor olurdu. bir kaç kullanım sonrası çöpe atmayı dert etmezlerdi.

-Evet ayrıca, inflular da artık milla linki paylaşmıyor, muhtemelen anlaşmaları bitmiştir, diğer butiklerden daha fazla komisyon alıyorlardır vs. tabii ki sürekli göz önünde olmadığı için de insanlar bu markadan uzaklaştı.

Bu arada, Trendyolmilla'ya hepten kötü demeyi de haksızlık olarak görüyorum. Zamanında aldığım ve senelerdir giydiğim öyle güzel, sağlam ve vasat üstü kalitede ürünleri var ki dolabımda... Mesela şu an üzerimde bir hırkası var, antrasit ve taş düğmeli. kalitesiyle, dizaynıyla, örmesiyle benim diyen inditex grubu markasına taş çıkarır. üç sene oldu alalı, ne zaman giysem sorulur. keza 3-4 yıl önce aldığım mayo/bikinileri de on numara beş yıldız; kumaşı, hızlı kuruması, renginin solmaması vs. penti mayolarından farksız; hatta neredeyse daha iyi. belli başlı üç-dört jean modeli var mesela, inanılmaz komik rakamlara almıştım 2-3 sene önce. kalıp, duruş mükemmel. hala risk almamak istediğimde elim hep onlara gider. keza sagaza gibi diğer markalarla iş birliklerinden de çok güzel ve uygun fiyatlı parçalar bulabilmiştim zamanında. Şimdi bile biraz siteyi deştiğimde özellikle marka/designer iş birliği mantıklı parçalar bulabilirim.

Fakat artık hem fiyat anlamında hiç bir cazibesi kalmadı hem de çok daha iyi işler yapan yerel markalar var, hevesim kalmadı. Çok alternatif Türk butik marka istersem, indirim dönemlerinde vatkalı'ya, suud'a, ebu privee'ye filan bakarım. kumaş kalitelerine kefil olabileceğim markalar hepsi de.

20 şubat 2024 12:24

8. Hiç almamıştım. Ofiste sürekli akan biri Car. Haftada 30-40 parça sipariş veriyor 5-6 tane seçip iade ediyor. Hala tam gaz devam.

20 şubat 2024 13:40

9. trendyolda elit üyeyim. orda kargo çoğu alışverişte bedavaya geliyor. milla uygulamasında o elitlik vs olayı yok ve kargo her alışverişe çıkıyor. kargo çok pahalı geldiiğinden değil ama trendyolun bu yaptığı bana çakallık geliyor. 2 ay alışveriş yapmayıp zaradan vs indirim döneminde almak daha mantıklı oluyor

20 şubat 2024 14:13

10. Ben nefret ediyordum milladan zaten. Alışveriş yapmışlığım oldu ama hep mi kötü çıkar kalitesi. Ya sökülür, ya tüylenir, ya eskir. O yüzden abiye tarzı bir gece giyilecek şeyler harici bırakmıştım alışverişi. Ama atıyorum kırmızı bir kazak aratıyorum sürekli milla ürünleri en üstlerde öneriliyordu ve bundan nefret ediyordum. O açıdan çok iyi oldu. Artık çok rahat aradığım tarzda şeyler bulabiliyorum trendyolda. Milla almak istersem uygulamasına bakarım zaten.

20 şubat 2024 17:38