aslında olmayan kilo problemim?

kızlar ben 150 boyunda biriyim. ergenliğimde 70 kilolara kadar falan çıktığımı hatırlıyorum. o zamanlar insanlar sürekli zayıfla derlerdi. 2 sene önce 48-50 kilo arasıydım. hamile kaldım, doğum yaptım falan derken yine aynı kiloma ulaştım. şimdi ise 44 kiloya kadar düştüm; çocuğum çok hareketli ve emziriyorum bu yüzden bu kadar düştüm diye düşünüyorum. gelelim asıl meseleme: şimdi de insanlar sürekli kilo al, erimişsin, çocuk seni mahvetmiş, yüzün çökmüş falan diyorlar. gerçekten o kadar üzülüyorum ki anlatamam.  zaten anneliğin verdiği yorgunluk, yetersizlik hissiyle boğuşurken bir de insanlardan bu tarz şeyler duymak psikolojime çok zarar veriyor. halbuki şu an kendimi çok fit ve istediğim kiloda görüyordum. sadece yüzüm çok zayıfladı, onu da yüzümün oturmasına yormak istiyorum.  sizce 150 boyunda biri için 45 kilo çok mu zayıf? ben zaten boyum kısa diye normal olduğunu düşünüyordum ama görüştüğüm neredeyse herkesin böyle söylemesi beni bu tarz düşüncelere soktu ve fark ettim ki 1-2 haftadır çok fazla yemek yemeye çalışıyorum ki kilo alayım.  sizden ne bekliyorum bilmiyorum ama dertleşmek sanırım...

1. İnsanlar her zaman bir şey söyler süslüm. Takmamayı öğren ya da sert cevaplar vererek onların karışmaması gerektiğini söyle. Boy kilo endeksine bak istersen.

20 eylül 2020 21:15

2. 1.50 boyunda 45 kilonun nesi çok zayıf? 1.60-1.65 filan olsa boyunuz biraz almanız gerek derdim ama. Şaşırdım gerçekten böyle demelerine.

20 eylül 2020 21:15

3. Süslüm kendini iyi ve sağlıklı hissediyorsan niye aldırıyorsun başkalarının dediklerine? Ayrıca minyon bir yapın var anladığım kadarıyla bence kilon da gayet normal boyuna göre. Bence sağlıklı olduğun için ve kendini iyi hissettiğin kiloda olduğun için şükretmelisin. İnsanların yaptıkları gerçekten çok ayıp ve kabul edilemez. karşıdakinin kilosuna müdahale etmek, laf etmek kadar saçma bir şey olamaz. Keyfine bak derim, laf eden olursa da ben bu kiloda çok mutluyum, kendimi de çok sağlıklı hissediyorum dersin. Boşuna zorla yemek yiyip metabolizmanla oynama.

20 eylül 2020 21:17

4. Bir de bunu diyen yaşlı insanlar mı acaba çünkü onların normal algısı gerçekten çok farklı. Ben 1.62ye 48 kiloyum daha kimse çok zayıfsın kilo al demedi. Üzülmenize gerek yok.

20 eylül 2020 21:18

5. Süslü boyunuza göre iyi bence kilonuz. Siz bakmayın insanlara, her şeye bir kulp buluyorlar. Siz iyi hissediyorsanız gerisi boş.

20 eylül 2020 21:25

6. bence kilo almaya falan çalışma süslü, sadece sağlıklı beslenmeye vitaminlerini liflerini almaya çalış o kadar. eminim çok da güzelsindir. ben de 1.50yim ve şu an 57.5-58 kiloyum, hedefim en az 50, 47.5 falan, ki yapabilsem 45i de çok isterim.

20 eylül 2020 23:13

7. genelde zayıf insanlara kıskançlıktan ya da türk halkının etli butlu sevmesi yüzünden böyle deniliyor eğer sağlığınız yerindeyse ve kendinizi beğeniyorsanız hiç takmayın

21 eylül 2020 02:12

8. çok çok teşekkür ederm süslüler. normalde çok özgüvenli ve fiziğimi beğenen bir insanım boyuma rağmen. ama işte insanöar konuştukça özgüvenim düştü ve böyle hissetmeye başladım. cevaplarınızdan sonra çok iyi hissettim, inşallah devam eder bu hissim. iyi ki varsınız ya!!

21 eylül 2020 03:52