asla geçmeyen sivilce sorunu??

merhaba kızlar. 25 yaşındayım, lisedeyken bebek gibi olan cildimde üniversiteden beri sivilce eksik olmuyor. 1-2 sivilce de değil, çoğunlukla yanak bölgemde gerçekten kötü sivilceler ve sivilce izleri. artık her sabah onları kapatabilmek için kat kat kapatıcı sürmekten bıktım. defalarca cildiyeye gittim. 2017'de 6 ay roaccutane kullandım, cildim bebek gibi oldu bıraktıktan 1 sene sonra yine başladı. krem tarzı ilaçlar asla işe yaramıyor. geçen hafta egzama sorunum için cildiyeye gittiğimde sivilcelerimi de sordum, tekrar ilaca başlamak ister misin dedi ama bu pandemide her ay gidip test yaptırmak sonra tekrar hastaneye gitmek ne kadar mantıklı bilmiyorum. zaten haftaiçi çalışıyorum haftasonları sokağa çıkma yasağı. hastaneler de tehlikeli malum. bir de yine ikinci kere kullanıp bitirince yine başlamasından korkuyorum. ama artık psikolojimin bozulma noktasına geldim aynaya bakmak istemiyorum bıktım cildimden. temizliğine çok dikkat ediyorum dermokozmetik dışında nemlendirici temizleme jeli vs kullanmıyorum ama yok olmuyor hep sivilce. benim gibi bir türlü kurtulamayan var mı sivilcelerinden? sizce ikinci kere roaccutane'a başlanır mı?

1. yumurtalıklarinizi kontrol ettirin, bazi kistler de sivilce yapıyor.

yediklerinize cok dikkat edip inceleyin. mesela çoğu kişi süt ürünlerinin sivilcelerini arttirdigini yazıp ona göre tüketiyor.

rafine seker, yağ vs bunlari bi gozlemleyin.

aşırı stresiniz varsa stresi yönetmekle uğraşmaya bakin.

5 aralık 2020 17:09

2. Pcos olabilir

5 aralık 2020 17:21

3. teşekkürler yorumlarınız için kızlar. geçen hafta gittiğim doktor da roaccutane için hormon testi istemişti, onu yaptırayım o zaman mutlaka.

reglimde herhangi bir düzensizlik, aşırı ağrı, aşırı tüylenme gibi sorunlarım olmadığı için şimdiye kadar hormonal olacağını düşünmemiştim ama yine de kontrol ettirmekte fayda var sanırım.

sizce dermatoloğun verdiği testleri yaptırıp dermatoloğa mı gideyim yoksa direkt kadın doğuma mı görünmeliyim?

5 aralık 2020 17:40

4. Aynı durumdayız süslü. Benim roaccutane kullanmadan önce daha fazlaydı, bir yıl boyunca bir daha çıkmadı sonrası malum. Bir daha kullanmak istemiyorum yan etkileri fazla bayağı. Sivilcelerimle yaşamaya alıştım bir şekilde, kabullendim.

5 aralık 2020 17:41

5. ben kabullenemiyorum gerçekten kendimi baya çirkin hissediyorum özgüvenimi sıfırlıyor. her sabah 6da kalkıp kapatmaya çalışıyorum kat kat kapatıcıyla, doğru düzgün kapanmıyor da. senelerdir ilaçlar kullandım işe yaramadı belki kendi kendine geçer diye bekliyorum ama yok olmuyor 5 senedir falan böyle.

5 aralık 2020 17:52

6. bu arada hormonal bir problem varsa buna göre sivilce tedavisi ayrı olarak yapılıyor mu kızlar? yoksa yalnızca hormonal bozukluğun tedavisi yapılıp, eğer tedavi edilemiyorsa da böyle yaşamaya devam mı ediyorum...

5 aralık 2020 18:11

7. Benim de reglim düzenli sivilce sorunundan dolayı yumurtalıklara, hormonlara baktırmak için gittim kadın doğuma reglin düzenliyse bakmaya gerek yok dedi geri gönderdi. Ama doğum kontrol hapı kullandığım dönemde cildim baya düzelmişti.

6 aralık 2020 02:00