asla iş hayatına adapte olamıyorum?

sorumsuz biriyim sanırım anlayamıyorum. birilerinin benden bir şey beklemesi, sorumluluklarımın olması, birilerine kendimi kanıtlamak zorunda olmak zor geliyor. eminim birçok insana zor geliyordur ama ben bayağı mutsuz oluyorum, çekilmez birine dönüşüyorum. içimde de bir kaygı var hep. ne yapacağım süslüler? böyle olup aşabilen var mı yardımlarınıza ihtiyacım var. zengin de değilim ne bu şımarıklık anlamıyorum:(

1. İşsizken de işsizim diye mutsuzum bu arada:d

1 eylül 2023 12:08

2. Evet süslü muhtemelen, çocukken sorumluluk aldığımı hiç hatırlamıyorum. Ailem bununla övünüyordu ama çok zorlanıyorum.

1 eylül 2023 12:21

3. zihnen dağınık olabilir misin? başka sorunlar konsantre olmana engel oldugu için işe odaklanamıyor olabilirsin. ya da işini sevmiyor. tam olarak sorun nedir örneklendirebilir misin ne yaşıyorsun

1 eylül 2023 12:23

4. Süslü bahsettiğim gibi biraz, sorumluluk ağır geliyor. Özel sektörde özellikle. Ben kendimi geliştiren biriyim aslında ama birileri benden bunu bekleyince çok geriliyorum. Biraz içe dönük biriyim belki onun da etkisi vardır bilmiyorum.

1 eylül 2023 12:28

5. şeyi merak ediyorum biri senden birşey istediğinde ne hissediyorsun isi erteliyor musun bu arada işinde nasılsın bilgi olarak

1 eylül 2023 12:31

6. Ay suslu ne yazik ki sizin gibi 1-2 is arkadasim var ve cidden nefret ediyorum onlarla calismaktan. Aci konusacagim, kimse de ciddiye almiyor bu tur insanlari ve hoslanmiyorlar. Birincisi sizin eksik ya da gonulsuz yaptiginiz isin kalitesi baskalarini da etkiliyor, ikincisi takimlardaki isteksiz insanlar digerlerinin motivasyonunu da dusururler. Bu elbette yonetimin de sorumlulugudur fakat siz direk kendi karakterinizden bahsettiginiz icin o kisimdan bahsetmiyorum.

Hani calismak derdiniz degilse, kariyer umrunuzda degilse falan ok ama is guc sahibi olup boyle sorumluluktan cok mutsuz oluyorum falan inanilmaz itici geliyor bana. Yetiskinlik boyle bir sey, kimse asiri bayilmiyor uzerine yuklenen sorumluluklar olsun, beklentiler artsin falan. Bunlarla basedebilmeyi ogreneceksiniz iste. Oyle bir dunya yok ki. Kesinlikle bir terapi falan almalisiniz eger bu durumu cozmek istiyorsaniz. Aksi taktirde hem kendinizi hem cevrenizdekileri mutsuz edersiniz.

1 eylül 2023 12:37

7. a4 süslü bana paragraf paragraf hakaret yazmanızın hiçbir faydası yok, yaşayan biri olarak ben de farkındayım durumun sinir bozucu olduğunun. ben işimde bir aksaklık oluşturmuyorum, mükemmelliyetçi bir tarafım da olduğu için herkes yaptığım işten memnun bunlardan bahsetsem çok şaşıracaklardır eminim. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

a3 süslü işi yapıyorum, iş yapmama gibi bir durum söz konusu değil. grubu etkileyecek işleri anında tamamlıyorum ama bunu yaparken günşük hayatımı etkileyecek düzeyde rahatsızlık duyuyorum.

1 eylül 2023 14:29

8. ben seni anladim süslüm. yani biri vardir isini kafasi rahat yapar hatta belki keyif alarak yaparak ama sen kendini zorlayarak, kaygi yasayarak yapiyorsun öyle mi? yukarda mükemmelliyetci yanindan bahsettigin icin varsayimda bulunuyorum performans kaygin olabilir mi? yasadigin kaygi bu yüzdendir belki. ben de sana eger imkanin varsa terapi öneriyorum

2 eylül 2023 04:28

9. 5 süslü ne kadar iyi tanımlamışsınız, çok teşekkür ederim. Kesinlikle terapiye başlayacağım.

Beni anlamaya çalışan diğer süslülere de çok teşekkür ederim.

2 eylül 2023 09:35