asla para biriktiremiyorum çok keyifçiyim?

merhaba kızlar. maaşım 11-12 bin arası, yalnız yaşıyorum, kiram 2000 lira. faturalarım da çok gelmiyor toplamı 500 lirayı geçmez. ama asla para biriktiremiyorum, her ay 4-5 bin kredi kartı ödüyorum fiks. bunların yüzde 90’ı da trendyol alışverişi. gördüğüm her güzel şeyi almak istiyorum kendimi tutamıyorum. şu an hiç birikmişim yok arabam var bir tek onu da ben almadım zaten babam aldı. biriktirsem ne olur ki zaten ekonomi çok kötü deyip harcamaya devam ediyorum. bu işin bir yolu yok mu tecrübeli süslülerim yorum yaparsa çok sevinirim

1. Para senin, ister harcar ister biriktirirsin ama para biriktirmenin bir sırrı harcayayım da Kalanı ay sonu kenara atayım şeklinde değil kesinlikle. Maaş yatar yatmaz mesela 2 bin lirayı direkt altın yap. Aracını da kendin almamışson zaten o yüzden para biriktirip napcam ki diyebiliyosun rahat rahat. Yani rahata fazla alışkınsın.ayrıca her gördüğünü almak seni mutlu etmeyecek evinde gereksiz kalabalık yaratacaksın

23 eylül 2022 19:08

2. Hahahha kız sen bensin valla tutarlar bile aynı bir tek benim maaşım 2-3 daha fazla :d ayyy boşver be biriktirip napçan. Hadi aylık yarısını koy ee 7 binle 3 milyona ev mi alabilcez. Belki şey olabilir telefon için falan para biriktirme ki onu da taksitle (ya da kredi çekerek işte) hallederiz. Öyle biriktirmeye gerek yok.

23 eylül 2022 19:09

3. Kredi kartı borçlarını direkt kapatıyor musun?

23 eylül 2022 19:17

4. A1, ay başında kenara atınca ay sonuna kadar maaşım eriyor ve yine kredi kartına yükleniyorum. Resmen sonsuz bir kısır döngü halini aldı bu

A2, beyin tomografimi gördüm yorumunda .d

23 eylül 2022 19:17

5. A3, evet tamamını ödüyorum hemen

23 eylül 2022 19:18

6. Çok keyifçiyim her güzel şeyi almak istiyorum deyince ben de beymen lacoste tommy gibi markalardan alışveriş yapıyorsun sandım trendyolun çöpüne her ay 4000 5000 para yatırmak günah ya. Kazanıyorken paranı tabii ki harca ama ota boka harcama kuşum ya kaliteli parçalar al ki uzun süre kullan. para eline geçtiği anda üçte birini yok bileceksin ayda 12 bin kazanıyorsan 4000 e hiç dokunma aylık gelirim 8 bin gibi düşünerek harcamaya devam edersen para birikir yoksa bu gidişle sen ay sonunu zor getirirsin.

23 eylül 2022 19:40

7. ekonomi ne kadar kötü olursa olsun para yönetmeyi bilmek zorundasınız. illa hepsini harcayacağım diyorsanız bari kaliteli evladiyelik şeylere yatırım yapın. ya kendiniz ya da eviniz için. ıvır zıvıra harcayıp parayı bitirmek aşırı vizyonsuz bir iş. benim de bir kuzenim var saz (çalmayı bilmiyor) Canon fotoğraf makinesi (fotoğraf çekmekle selfie hariç ilgisi yok) ultra lüks bitki çayı çaydanlığı (ayda yılda bir kere bitki çayı içiyodur) ve böyle aklıma gelmeyen tonla ıvır zıvır alır her ay maaşından. dışardan ne kadar salak göründüğünü bir bilseniz.

23 eylül 2022 19:55

8. Trendyoldan ne alıyor olabilirsin her ay 4-5 harcayarak şaşırtıcı

23 eylül 2022 19:56

9. İnternetten alışveriş yapmak çok kolay olduğu için bu kadar çabuk ve çok para harcıyorsunuz. 5 bin lirayı cebinize koyun avmye gidin normalde zaten neler alıyorsanız onlara bakacaksınız. Dene çıkar dene çıkar derken kaç parça alabileceksiniz ki? Gözünüz doyar zamanla. Amacınız gerçekten para biriktirmek ise yani sorduğunuzdan onu anlıyorum, paranızı fiziki harcamaya çalışın. Ufak tefek ihtiyaçları dahi internetten alıyor özellikle bu instagram tayfa. Siz de öyle yapıyorsanız her ihtiyacınızda avmye çarşıya falan gidin. Zamanla zaten o yorgunluktan dolayı hoşunuza gitmeyecek, amaan sonra alırım, sonra bakarım demeye başlayacaksınız. Hem emin olun deneyip almak iadeyle uğraşmak ya da defolu mal satın almaktan daha keyifli. Bu sayede gereksiz alışveriş oranınız biraz azalır diye düşünüyorum. Zamanla da paranızı birikime atarsanız hızlıca bir garantiniz olur kendiniz için. Sonra artık arabanızı mı yükseltirsiniz, temelden daire mi alırsınız, ne yaparsınız bilemem. Amaaa bu gidişat çok kötü gidişat efendim.

23 eylül 2022 20:42

10. maaşınız yattığı an birikim yapmak istediğiniz parayı çekin ç, başka hesaba yatırın, altın alın vs. atıyorum aylık 1000 tl birikim yapmak istiyorsunuz, maaşınız 10000 tl gibi düşüneceksiniz.

geri kalan parayla da alışveriş vs yaparsınız.

23 eylül 2022 21:14