asyalilar nasil bu kadar cok soya sosu tuketebiliyor?

gunun her ama her ogununde kullaniyorlar utanmasa bardaga koyup icecek. soya zararli bi bitki ve soya sosu da asiri tuzlu ve agir. kahvaltida bile tuketecek kadar seviyorlar peki ama bu kadar tuzlu beslenme sonucu nasil hastalanmiyorlar? asyalilara ozgu hastaliklar var mi? ciltleri saclari hep cok saglikli yani anlayamiyorum tum doktorlar tuzu kesin derken…

1. asyalının ne saçına ne cildine güvenirim 35 kat makyaj ultra şop yapıyolar erkekten çıtır kız yaratıyolar

21 ocak 2022 13:37

2. Tuzu azaltilmis soya sosları da var süslü

21 ocak 2022 13:38

3. evet zararli. hem de cok zararli cunku yuksek miktarda isoflavon iceriyor ve isoflavon vucutta ostrojen gibi davraniyor. hormon bozuklugu yapar yani. meme kanserini tetikleyebilir mesela.

21 ocak 2022 13:42

4. 1000 çeşit soya sosu var. Tuzlu, tuzsuz. Soya neye göre sağlıksız dediniz? Her kültürün yemek yeme alışkanlığı farklı. Örnek onlar ekmek yerine yağsız, tuzsuz pilav gibi pirinç lapası yiyorlar. Senin marketten aldığın şeylerin, yediğin şeylerin içeriklerini biliyormusun.

21 ocak 2022 13:44

5. ozellikle japonlar uzun ve saglikli yasamlari ile bilinirler ama beslenme sekillerine bakinca anlam veremiyorum buna. bol bol karbonhidrat, soya urunleri vs. tamam cok yararli seyler de yiyorlar (deniz mahsulleri, yosun, bir suru sebze) ama bi trzat var yani. acaba onlarin genetigi farkli diye mi boyle. biz onlar gibi beslensek patlariz bence. ya ben disarida bi restoranda bi kere miso soup ve noodle siparis ettim. tuzdan yiyemedim ya. corbayi bitirdigimde dilim bogazim yaniyordu tuzdan

21 ocak 2022 13:44

6. Mide kanseri var japonlara özgü

21 ocak 2022 13:45

7. Buarada Kore yemekleri bana hiç cazip gelmiyor. Çok karışık geliyor. Ama sağlıksız olduğunu düşünmüyorum. Şimdi A101 10 TL satılan soya sosu ile metro markette satılan 60 tl olan soya sosu aynı olamaz.

21 ocak 2022 13:47

8. kisisel olarak bana niye atak yaptiniz anlamadim. ben kendimce saglikli ve dengeli beslenmeye calisan biriyim. beyaz ekmek de yiyorum. fast food da. seker de tuketiyorum. ama bunlar benim her gun her ogun yaptigim seyler degil ki. bu insanlarin hayat tarzi, beslenme duzeni bu. soyasiz yemekleri yok. butun asyalilar tuzsuz soya sosu mu kullaniyormus?

21 ocak 2022 13:47

9. Asyalılarda mide kanserinin yaygın olmasının en çok nedeni acı ve alkol.

21 ocak 2022 13:47

10. kotu bir restorana gitmemistim ya. yurtdisindaykrn gitmistim. o sehirde cok sevilen yuksek yorumlu bir yerdi. ama luks bir mekan degildi. ama ilk seferim de degildi zaten disarida soya soslu bir sey yemeyi hic sevmiyorum hep cok tuzlu geliyor.

asla mutfagini ben de sevmedigime karar vermedim. sadece sushi <3

21 ocak 2022 13:49