atandıktan sonra hayatınızda neler değişti?

süslüler merhaba. pdr mezunuyum. atanmak istiyorum ama bir türlü motive olamıyorum. atandıktan sonra hayatınızda neler değişti olumlu anlamda? paylaşabilir misiniz? kendi deneyimleriniz ya da etrafınızda gözlemlediğiniz şeyler olabilir.

1. süslü ben öğretmenlik veya pdr mezunu değilim ama etrafımda gördüğüm kadarıyla bir numaralı gelin adayı oluyorsunuz.

3 kasım 2020 17:14

2. Süslü ben kolejde öğretmenim annemle babam devlette öğretmen. İki tarafın da çalışma şartlarını biliyorum yani, devlette çalışırken insan gibi hissedersin özelde köpek gibi. Allah mecbur etmesin tabi ama özelde birkaç yıldan fazla çalışılmaz. İnsanın ne sinir sistemi sağlam kalıyor ne psikolojisi. 40 saat derse giriyorum haftada robot gibi 10 dakika arayla ilkokulun dersinden çıkıp liseye giriyorum kafa falan kalmadı artık. Maaşım da 3000 lira. Özelde 40 saat çalışarak 3000 lira alıyorum ama Devlette 15 saat ve nöbet için 4500 lira alırım. Haftada 2 tam 1 yarım gün nöbet tutuyorum ek ücret almadan. Ben özele sadece 1 yıl dayanabildim kpssye girdim ve hayırlısıyla atanacağım bu yıl. Devlet için motive olacak çok şey var İnan. Ha orda da olumsuz durumlar yaşayabilirsin ama idarecinin en fazla yapacağı şey ek işler çıkartmak falan olur özelde müdür bir hareketini beğenmese ertesi gün işsiz kalırsın. Devlette ölene kadar iş güvencen var, memur kafası diye dalga geçenler olacaktır ama Türkiye şartlarında çok önemli bir şey bu. Biraz özel devlet karşılaştırması gibi oldu ama atanmazsan özelde çalışacağını varsaydığım için yazdım bunları. Bence hemen gidip ders çalışmaya başla, atanırsan çok daha rahat edeceksin İnan. Umarım her şey gönlünce olur

3 kasım 2020 17:32

3. Anon2 suslu tebrik ederim insallah atanirsiniz. Kac puan aldiniz ve siralamaniz nedir? Ben de pdr mezunuyum ve kpss'ye hazirlaniyorum eylul ortalarindan beri. Su aralar pes pese yasanan kotu olaylar ve kisisel sorunlarim nedeniyle ben de ciddi anlamda motivasyon kaybi yasiyorum, 4-5 gundur masa basina oturamadim oyle soyleyeyim. Duzenimi bozdum iyice.

3 kasım 2020 18:07

4. A3 teşekkür ederim ben ingilizce öğretmeniyim 79 puan aldım 500 sıralamam da, çok zor bir süreç gerçekten insanın motivasyonunu kaybetmemesi çok zor ama üstte yazdığım sebeplerden ötürü çok hırslandım. Sizin branşınız da ekstra zor bir branş pdr ortalamaları inanılmaz, bu yıl yine 55 olmuş öabt ortalaması millet uçmuş durumda cidden. Ama yapılamayacak bir şey değil daha çok zamanınız var zaten kendinize biraz izin verin, hazır olduğunuzda başlarsınız ben Şubat ayında başlamıştım konularım da tam yetişti, ki hayatımda üniversite sınavı da dahil hiç doğru düzgün ders çalışmamış bir insanım. Ama doğru anda başladığınızda motive oluyorsunuz ve devamı geliyor cidden. Umarım çok iyi sonuçlar alırsınız sevgiler 🌸

3 kasım 2020 18:23

5. Teşekkür ederim süslüler. Anonim 2 uzun uzun yazmışsınız size ayrıca teşekkür ederim. 🌺

4 kasım 2020 10:36