ateist demek dine saygısı olmayan demek değil ama trde genelde bu var?

dillerinin kemiği yok kimilerinin. annesinden babasından alamadığı hıncı diğer teistlerden alıyorlar. ailelerine yapamadıklarını internette anonimken yapıyorlar.

1. aslında ateistlerin her dine aynı mesafede olması gerekmez mi?

17 haziran 2022 00:07

2. 1) Kimse ateizmin kurallarını belirlemiyor, kime ne kadar mesafeli duracakları onlara kalmış

2) türk toplumu sanki çok ahlaklı çok aklı başında asla burnu boka batmayan bir toplummuş gibi hayret etmişsin

3) internetten anonim yazılan her şeyi ciddiye alacak kadar salak mısın

17 haziran 2022 00:10

3. yoo gerekmez

17 haziran 2022 00:11

4. Hayvanlardan korkmak da nefret etmek değil ama herkes nefret ediyormuşuz tahammül edemiyormuşuz sevimli bulmuyor sevmiyormuşuz gibi davranıyor aynı hesap. Bu tarz genellemeler zeka eksikliğinden kaynaklanıyor bence takılmayın.

17 haziran 2022 00:17

5. Bence ateistlerden cok dinciler kendilerinden olmayan gruplara saldiriyor, kisitlamaya calisiyor (bkz yukarida). Egitimli ve ateist olan insanlarin gercek dindar insanlara kin kustugunu ve saygisizlik yaptigina tanik olmadim ben. Gercek dindara  saygi duyuluyor ama dini politize eden ve baskalarinin ozgurluklerini (dusunce vs.) kisitlamaya calisan dincilere saygi duyulmasi zorunda degil.

17 haziran 2022 00:34

6. dinine saygı duymak zorunda değilim insan olarak sana minimum saygıyı duyarım orası ayrı, senin dinine inananlar da bana saygı duymuyor mesela :) ailem de herhangi bir dine mensup değil hadi iyi geceler

17 haziran 2022 00:34

7. İlk önce İslamcılar saygı duysunlar karşı tarafda duyar ama İslamcılar ateist, hristiyan, Musevi herkese dinsiz, kitapsız allahsız gözüyle bakip sadece kendi dinine seni inanmaya zorlayıp cehenneme gidiceksiniz diye düşünürse karşılıklı saygı tabi ki olmaz sen saygi duy ondan sonra saygı bekle.

17 haziran 2022 01:10

8. Ateistler her dini saçma bulur zaten ama yaşadığımız ülkede diğer dinlere inanan insanlar değil de müslümanlar fazla olduğu için, onlarla muhatap olduğumuz için İslam ile ilgili olumsuz düşüncelerimizi söylüyoruz doğal olarak. Ve kimse dinlere saygı duymak ve dinlerle ilgili kötü konuşmamak zorunda değil, sadece inananlara insan olarak saygı duymak, inanma ve ibadet özgürlüklerine saygı duymak zorunda o kadar. Sizin kutsalınız sadece size kutsal sonuçta.

17 haziran 2022 01:28

9. Ayrıca inanmayan saygısızlığı inanan saygısızlığı yanında hiçbir şey; örnek a10, hatta A6 da.

17 haziran 2022 01:31

10. Dine kimse saygı duymak zorunda değil. En basitinden kadına saygısı olmayan şeye ben niye saygı duyayım?

İkincisi Türkiyede din baskısı çok olduğu için bıkmışlık da çok var.

17 haziran 2022 08:46